You are logged in as an admin user. This page is cached for performance until Sat, 13 Aug 2022 15:56:11 GMT. Preview latest contents by clicking Refresh.
Logout

Maya Kaathryn Bohnhoff

Writer/Editor/Musician
Book View Cafe
Participates in 6 items

Maya is the New York Times Bestselling co-author of The Antiquities Hunter (Pegasus Crime) and Star Wars: The Last Jedi  (with Michael Reaves). She became addicted to science fiction when her dad let her stay up late to watch The Day the Earth Stood Still.  Her mom was scandalized; her father, unrepentant. Since then her stories have been published in Analog, Amazing Stories, Century, Realms of Fantasy, Interzone, Paradox and Jim Baen’s Universe. Her debut novel, The Meri (Baen), was a Locus Magazine 1992 Best First Novel nominee and her work has been nominated for the Nebula, British SF and Sidewise awards. She’s published over a dozen speculative fiction novels and is a founding member of the pro-writers’ co-op Book View Cafe (bookviewcafe.com). Maya lives in San Jose where she writes, performs, and records original and parody (filk) music with her husband and awesome musician and producer, Chef Jeff Vader, All-Powerful God of Biscuits. They’ve produced five music albums: RetroRocket Science, Aliens Ate My Homework, Grated Hits and Schrodinger's Hairball (parody), and original music CDs Manhattan Sleeps and Mobius Street, I Remember the Rain, and are in the final stages of a new project, Labyrinth.

Sessions in which Maya Kaathryn Bohnhoff participates

Friday 25 May, 2018

Time Zone: (GMT-08:00) Pacific Time (US & Canada)
1:30 PM
1:30 PM
Mining the world for story ideas
1 hour 30 minutes, 1:30 PM - 3:00 PM

- Connect 1

Maya Kaathryn Bohnhoff, Book View Cafe (Moderator)

Sheryl R. Hayes (Participant)

Heather Rose Jones (Participant)

Saturday 26 May, 2018

Time Zone: (GMT-08:00) Pacific Time (US & Canada)
11:30 AM
11:30 AM
Blurring the Lines Between Genres
1 hour 30 minutes, 11:30 AM - 1:00 PM

- Synergy 1

Fred Wiehe (Moderator)

Paul Preuss (Participant)

S.P. Hendrick, Pendraig Publishing (Participant)

Maya Kaathryn Bohnhoff, Book View Cafe (Participant)

Rebecca Inch-Partridge (Participant)

4:00 PM
4:00 PM

- Synergy 5

Megan Messinger (Participant)

Chad Peterman (Participant)

Maya Kaathryn Bohnhoff, Book View Cafe (Participant)

Deborah J. Ross (Moderator)

Paul Preuss (Participant)

Sunday 27 May, 2018

Time Zone: (GMT-08:00) Pacific Time (US & Canada)
1:00 PM
1:00 PM
Readings
1 hour 30 minutes, 1:00 PM - 2:30 PM

- Connect 4

Sheryl R. Hayes (Participant)

Maya Kaathryn Bohnhoff, Book View Cafe (Participant)

Kevin Andrew Murphy (Participant)

Melissa Snark, Nordic Lights Press/Melissa Snark (Participant)

2:30 PM
2:30 PM
Parody-Writing Workshop
1 hour 30 minutes, 2:30 PM - 4:00 PM

- Connect 3

Paul Kwinn (Moderator)

Bob Kanefsky (Participant)

Jeff Bohnhoff (Participant)

Maya Kaathryn Bohnhoff, Book View Cafe (Participant)

7:30 PM
7:30 PM
Concert: Jeff and Maya Bohnhoff
30 minutes, 7:30 PM - 8:00 PM

- Engage

Maya Kaathryn Bohnhoff, Book View Cafe (Participant)

Jeff Bohnhoff (Participant)

Sessions in which Maya Kaathryn Bohnhoff attends

Friday 25 May, 2018

Time Zone: (GMT-08:00) Pacific Time (US & Canada)
1:30 PM
1:30 PM
Mining the world for story ideas
1 hour 30 minutes, 1:30 PM - 3:00 PM

- Connect 1

Maya Kaathryn Bohnhoff, Book View Cafe (Moderator)

Sheryl R. Hayes (Participant)

Heather Rose Jones (Participant)

Saturday 26 May, 2018

Time Zone: (GMT-08:00) Pacific Time (US & Canada)
10:00 AM
10:00 AM
Musical Collaborations
1 hour 30 minutes, 10:00 AM - 11:30 AM

- Connect 1

Jeff Bohnhoff (Participant)

Kristoph Klover, Flowinglass Music (Participant)

Margaret Davis, Margaret Davis Calligraphy & Design and Flowinglass Music (Participant)

11:30 AM
11:30 AM
Blurring the Lines Between Genres
1 hour 30 minutes, 11:30 AM - 1:00 PM

- Synergy 1

Fred Wiehe (Moderator)

Paul Preuss (Participant)

S.P. Hendrick, Pendraig Publishing (Participant)

Maya Kaathryn Bohnhoff, Book View Cafe (Participant)

Rebecca Inch-Partridge (Participant)

4:00 PM
4:00 PM

- Synergy 5

Megan Messinger (Participant)

Chad Peterman (Participant)

Maya Kaathryn Bohnhoff, Book View Cafe (Participant)

Deborah J. Ross (Moderator)

Paul Preuss (Participant)

7:30 PM
7:30 PM
Concert: Puzzlebox Light
30 minutes, 7:30 PM - 8:00 PM

- Engage

Taunya Gren, 5Rainbow Productions (Participant)

Paul Kwinn (Participant)

Sunday 27 May, 2018

Time Zone: (GMT-08:00) Pacific Time (US & Canada)
1:00 PM
1:00 PM
Readings
1 hour 30 minutes, 1:00 PM - 2:30 PM

- Connect 4

Sheryl R. Hayes (Participant)

Maya Kaathryn Bohnhoff, Book View Cafe (Participant)

Kevin Andrew Murphy (Participant)

Melissa Snark, Nordic Lights Press/Melissa Snark (Participant)

2:30 PM
2:30 PM
Parody-Writing Workshop
1 hour 30 minutes, 2:30 PM - 4:00 PM

- Connect 3

Paul Kwinn (Moderator)

Bob Kanefsky (Participant)

Jeff Bohnhoff (Participant)

Maya Kaathryn Bohnhoff, Book View Cafe (Participant)

7:30 PM
7:30 PM
Concert: Jeff and Maya Bohnhoff
30 minutes, 7:30 PM - 8:00 PM

- Engage

Maya Kaathryn Bohnhoff, Book View Cafe (Participant)

Jeff Bohnhoff (Participant)

Share this