Jeff Hecht

Author
Participates in 6 items
Jeff Hecht is a Boston-area free-lance science and technology writer who covers topics from lasers and planetary science to dinosaurs. He writes regularly for magazines including New Scientist, Laser Focus World, Nature, IEEE Spectrum, Sky & Telescope, and Optics & Photonics News. When inspiration strikes, he writes the occasional short fiction. His most recent books are Lasers, Death Rays, and the Long Strange Quest for the Ultimate Weapon and Understanding Lasers. He has been attending Boskone since the 1970s, and was Science Speaker in 1983. He is a fellow of the Optical Society and a senior member of IEEE and SFWA.

Sessions in which Jeff Hecht participates

Saturday 15 February, 2020

Time Zone: EST/Eastern Time (US & Canada)
10:00 AM
10:00 AM
What's Up With Self-Driving Cars? 50 minutes, 10:00 AM - 10:50 AM

- Independence

Discussion Group

Jeff Hecht (Participant)

11:00 AM
11:00 AM
The Durability of Space 50 minutes, 11:00 AM - 11:50 AM

- Marina 1

Panel

Jeff Hecht (Participant)

Jonathan McDowell, Center for Astrophysics (Participant)

Beth Meacham (Moderator)

Frank Wu, Everywhere and Yet Nowhere (Participant)

3:00 PM
3:00 PM
Planet Hunting & Life Beyond Earth 50 minutes, 3:00 PM - 3:50 PM

- Harbor II

Panel

Mark Olson (Moderator)

Jon Singer (Participant)

Jeff Hecht (Participant)

Walter H. Hunt (Participant)

4:00 PM
4:00 PM
Reading: Jeff Hecht 25 minutes, 4:00 PM - 4:25 PM

- Independence

Reading

Jeff Hecht (Participant)

6:30 PM
6:30 PM
Boskone 57 Book Party 1 hour, 6:30 PM - 7:30 PM

- Galleria - Stage

Event

Sara Codair, https://saracodair.com/ (Participant)

Dave Seeley, daveseeley.com (Participant)

Mike Squatrito, Association of Rhode Island Authors (Participant)

Jeff Hecht (Participant)

Clea Simon (Participant)

Nicole Givens Kurtz, Mocha Memoirs Press (Participant)

R.W.W. Greene (Participant)

Steven Popkes (Participant)

Gregory Wilson (Participant)

Errick Nunnally, Journey Planet Fanzine (Participant)

James Patrick Kelly, writer (Participant)

Kim Stanley Robinson (Participant)

Christopher Paniccia, Gridiron Publishing (Participant)

E. C. Ambrose, Rocinante Books (Participant)

Jeffrey A. Carver (Participant)

Erin Underwood FN, Boskone 58 (Moderator)

Rick Berry, RickBerryStudio (Participant)

Patricia Morgan Lang, NESFA Press (Participant)

Jim Burns (Participant)

Sunday 16 February, 2020

Time Zone: EST/Eastern Time (US & Canada)
1:00 PM
1:00 PM
100 Years of Robots 50 minutes, 1:00 PM - 1:50 PM

- Marina 4

Panel

R.W.W. Greene (Moderator)

Martha Wells (Participant)

John P. Murphy (Participant)

Jeff Hecht (Participant)

Cameron Roberson, Kaleidiocast.nyc (Participant)