Andy Savinainen

Sessions in which Andy Savinainen attends

Wednesday 29 July, 2020

Time Zone: NZDT/Wellington
8:00
8:00
Dealers Hall Pre-Opening Coffee and Doughnuts Reception 50 minutes 8:00 NZST  -  8:50 NZST  |  Programming , Programme Room 7 (Zoom Meeting)
Reception
10:00
10:00
The Art of the Interview 50 minutes 10:00 NZST  -  10:50 NZST  |  Programming , Programme Room 5 (Zoom Meeting)
Panel
Future Laws 50 minutes 10:00 NZST  -  10:50 NZST  |  Programming , Programme Room 1 (Webinar)
Panel
Science/Technology
Magic Realism in Genre 50 minutes 10:00 NZST  -  10:50 NZST  |  Programming , Programme Room 6 (Zoom Meetings)
Panel
Science Fiction/Fantasy
11:00
11:00
The Continuing Relevance and Popularity of The Lord of the Rings 50 minutes 11:00 NZST  -  11:50 NZST  |  Programming , Programme Room 2 (Webinar)
Panel
Science Fiction/Fantasy
Token Girl 50 minutes 11:00 NZST  -  11:50 NZST  |  Programming , Programme Room 4 (Webinar)
Panel
Comics/Graphic NovelsLiteratureMediaSociety/CultureWriting/Business of Writing
12:00
12:00
How to Enjoy the First Virtual Worldcon 50 minutes 12:00 NZST  -  12:50 NZST  |  Programming , Programme Room 6 (Zoom Meetings)
Panelist Gay Haldeman | Panelist Jeanne Mealy | Panelist Laurie Mann | Moderator Rose Mitchell |
Panel
Fandom
Shared Common Myths 50 minutes 12:00 NZST  -  12:50 NZST  |  Programming , Programme Room 2 (Webinar)
Panel
Science Fiction/FantasySociety/Culture
13:00
13:00
Accessible Magic 50 minutes 13:00 NZST  -  13:50 NZST  |  Programming , Programme Room 3 (Webinar)
Panel
Science Fiction/FantasySociety/Culture
14:00
14:00
Welcome to CoNZealand, a Virtual Tour 50 minutes 14:00 NZST  -  14:50 NZST  |  Programming , Programme Room 6 (Zoom Meetings)
Demonstration
Chronology of Calendars 50 minutes 14:00 NZST  -  14:50 NZST  |  Programming , Programme Room 4 (Webinar)
Panel
Science/Technology
15:00
15:00
ISS - Still there 1 hour 15:00 NZST  -  16:00 NZST  |  Programming , Programme Room 6 (Zoom Meetings)
Panel
Science/Technology
Epidemics and Plagues in the Real World and in Fiction 50 minutes 15:00 NZST  -  15:50 NZST  |  Programming , Programme Room 2 (Webinar)
Panel
Science/TechnologyScience Fiction/Fantasy
16:00
16:00
The Evolution of Fanzines 50 minutes 16:00 NZST  -  16:50 NZST  |  Programming , Programme Room 5 (Zoom Meeting)
Panel
Fandom
Can Living in a Small Space on Earth Prepare You for Living in Space? 50 minutes 16:00 NZST  -  16:50 NZST  |  Programming , Programme Room 3 (Webinar)
Panel
Society/CultureScience/Technology
17:00
17:00
Animals in Fantasy 50 minutes 17:00 NZST  -  17:50 NZST  |  Discord , Discord Programming - Larry & Misty Panel Room
Panel
ChildrenScience Fiction/Fantasy
Writers on Writing: What’s in a Name? Characters in Fiction 50 minutes 17:00 NZST  -  17:50 NZST  |  Programming , Programme Room 4 (Webinar)
Panel
Writing/Business of WritingScience Fiction/Fantasy
21:00
21:00
Are We Living in a Simulation? 50 minutes 21:00 NZST  -  21:50 NZST  |  Programming , Programme Room 1 (Webinar)
Panel
Science/Technology

Thursday 30 July, 2020

Time Zone: NZDT/Wellington
9:00
9:00
Accessible Yoga 50 minutes 9:00 NZST  -  9:50 NZST  |  Programming , Programme Room 5 (Zoom Meeting)
Activity
Other
The Human Mind and Perception of the Other 50 minutes 9:00 NZST  -  9:50 NZST  |  Programming , Programme Room 6 (Zoom Meetings)
Academic
Academic
10:00
10:00
Justice in SF and Fantasy 50 minutes 10:00 NZST  -  10:50 NZST  |  Programming , Programme Room 3 (Webinar)
Panel
Science Fiction/Fantasy
Colossus, Skynet, or the Culture? 50 minutes 10:00 NZST  -  10:50 NZST  |  Programming , Programme Room 2 (Webinar)
Panelist Shiv Ramdas | Panelist Corey J. White | Moderator Cat Sparks | Panelist Jason Wodicka | Panelist Mark Van Name |
Panel
Science/Technology
11:00
11:00
Explorations of Character and Narrative 50 minutes 11:00 NZST  -  11:50 NZST  |  Programming , Programme Room 6 (Zoom Meetings)
Academic
Academic
12:00
12:00
Modern SF Criticism 50 minutes 12:00 NZST  -  12:50 NZST  |  Programming , Programme Room 2 (Webinar)
Panel
Science Fiction/FantasyCriticism
The Real Dirt on Exoplanets 50 minutes 12:00 NZST  -  12:50 NZST  |  Programming , Programme Room 6 (Zoom Meetings)
Academic
Science/TechnologyAcademic
13:00
13:00
Cory Doctorow and Ada Palmer discuss censorship and information control 50 minutes 13:00 NZST  -  13:50 NZST  |  Programming , Programme Room 4 (Webinar)
Speaker Cory Doctorow | Speaker Ada Palmer |
Dialogue
14:00
14:00
Medicine in the Future: From Surgery in Zero G to New Treatments for Disease 50 minutes 14:00 NZST  -  14:50 NZST  |  Programming , Programme Room 2 (Webinar)
Panel
Science/Technology
Democratizing Access to Space 50 minutes 14:00 NZST  -  14:50 NZST  |  Programming , Programme Room 6 (Zoom Meetings)
Academic
Academic
15:00
15:00
Re-engineering the Natural Form 50 minutes 15:00 NZST  -  15:50 NZST  |  Programming , Programme Room 6 (Zoom Meetings)
Academic
Academic
16:00
16:00
SETI and the Mind of the Alien 50 minutes 16:00 NZST  -  16:50 NZST  |  Programming , Programme Room 6 (Zoom Meetings)
Academic
Academic
17:00
17:00
The Female in the Fantastic 50 minutes 17:00 NZST  -  17:50 NZST  |  Programming , Programme Room 6 (Zoom Meetings)
Moderator Kara Kennedy | Panelist Kaitlin R. Branch |
Academic
Academic
How to End the World on $500 50 minutes 17:00 NZST  -  17:50 NZST  |  Programming , Programme Room 1 (Webinar)
Panel
Science/Technology
18:00
18:00
Terraforming and Alien Life: A Biochemist's Perspective 50 minutes 18:00 NZST  -  18:50 NZST  |  Programming , Programme Room 2 (Webinar)
Presentation
Science/Technology
19:00
19:00
Not Long Before the End? SF and the Economics of Resource Scarcity 50 minutes 19:00 NZST  -  19:50 NZST  |  Programming , Programme Room 4 (Webinar)
Speaker Jesper Stage |
Talk
Science Fiction/Fantasy
20:00
20:00
Trends: How They Effect Tropes in F&SF 1 hour 20:00 NZST  -  21:00 NZST  |  Programming , Programme Room 1 (Webinar)
Speaker Jacqui Smith | Speaker Phil Foglio | Speaker Steff Green | Panelist Claire Rousseau |
Talk
Literature

Friday 31 July, 2020

Time Zone: NZDT/Wellington
9:00
9:00
Meditation for Connection 50 minutes 9:00 NZST  -  9:50 NZST  |  Programming , Programme Room 6 (Zoom Meetings)
Activity
Technology for Disability in the Real World and in Speculative Fiction 50 minutes 9:00 NZST  -  9:50 NZST  |  Programming , Programme Room 5 (Zoom Meeting)
Panel
Society/CultureScience/Technology
Cover Art 50 minutes 9:00 NZST  -  9:50 NZST  |  Programming , Programme Room 3 (Webinar)
Panel
10:00
10:00
Ask a Scientist 50 minutes 10:00 NZST  -  10:50 NZST  |  Programming , Programme Room 1 (Webinar)
Panel
Science/Technology
Stranger in a Strange Head: Imposter Syndrome 50 minutes 10:00 NZST  -  10:50 NZST  |  Programming , Programme Room 4 (Webinar)
Panel
Writing/Business of Writing
11:00
11:00
Your Fave is Problematic: H. P. Lovecraft Today 50 minutes 11:00 NZST  -  11:50 NZST  |  Programming , Programme Room 6 (Zoom Meetings)
Academic
Academic
Masquerade 50 minutes 11:00 NZST  -  11:50 NZST  |  Events , Events Room
Event
Costuming/Cosplay
12:00
12:00
Is Capitalism Stifling Research? 50 minutes 12:00 NZST  -  12:50 NZST  |  Programming , Programme Room 6 (Zoom Meetings)
Panel
Science/Technology
13:00
13:00
Great Worlds in SF 50 minutes 13:00 NZST  -  13:50 NZST  |  Programming , Programme Room 1 (Webinar)
Panel
Science Fiction/Fantasy
14:00
14:00
Dealers Hall Mid-Con Reception 50 minutes 14:00 NZST  -  14:50 NZST  |  Programming , Programme Room 7 (Zoom Meeting)
Reception
Through the Magic Door: The Appeal of Portal Fantasies 50 minutes 14:00 NZST  -  14:50 NZST  |  Programming , Programme Room 3 (Webinar)
Panelist H.G. Parry | Panelist Alix Harrow | Panelist Sally McLennan | Moderator Kathryn Sullivan |
Panel
Science Fiction/Fantasy
Engineering and the Human Conquest of Hostile Environments 50 minutes 14:00 NZST  -  14:50 NZST  |  Programming , Programme Room 6 (Zoom Meetings)
Academic
Academic
Writers on Writing: The Plot's the Thing 50 minutes 14:00 NZST  -  14:50 NZST  |  Programming , Programme Room 4 (Webinar)
Panel
Writing/Business of Writing
Killing Your Own Grandparent: Time Travel in SF 50 minutes 14:00 NZST  -  14:50 NZST  |  Programming , Programme Room 2 (Webinar)
Panel
Science Fiction/Fantasy
15:00
15:00
The Regency Today: On the Continuing Popularity of Jane Austen and Georgette Heyer 50 minutes 15:00 NZST  -  15:50 NZST  |  Programming , Programme Room 8 (Zoom Meeting)
Panel
Pandemic Myths and Facts 50 minutes 15:00 NZST  -  15:50 NZST  |  Programming , Programme Room 5 (Zoom Meeting)
Panel
Mythology and Fantasy 50 minutes 15:00 NZST  -  15:50 NZST  |  Programming , Programme Room 3 (Webinar)
Panelist Navah Wolfe | Panelist Claire Light | Panelist David Hair | Panelist Taru Kumara-Moisio | Moderator E. J. Beaton |
Panel
Science Fiction/Fantasy
16:00
16:00
Mediating the Future 50 minutes 16:00 NZST  -  16:50 NZST  |  Programming , Programme Room 6 (Zoom Meetings)
Academic
Academic
Magic Systems in Fantasy 50 minutes 16:00 NZST  -  16:50 NZST  |  Programming , Programme Room 4 (Webinar)
Panel
Science Fiction/Fantasy
Universal Rights in the Age of AI 50 minutes 16:00 NZST  -  16:50 NZST  |  Programming , Programme Room 5 (Zoom Meeting)
Panel
Society/CultureScience/Technology
Access to Space 50 minutes 16:00 NZST  -  16:50 NZST  |  Programming , Programme Room 1 (Webinar)
Panel
Science/Technology
17:00
17:00
Ethnicity and Perspectives on Speculative Fiction 50 minutes 17:00 NZST  -  17:50 NZST  |  Programming , Programme Room 6 (Zoom Meetings)
Panelist Gina Cole | Panelist Eugen Bacon |
Academic
Academic
Pew! Pew! What Would Realistic Space Battles Look Like? 50 minutes 17:00 NZST  -  17:50 NZST  |  Programming , Programme Room 2 (Webinar)
Presentation
Science/Technology
18:00
18:00
Fairy Tale Contract Law 50 minutes 18:00 NZST  -  18:50 NZST  |  Programming , Programme Room 1 (Webinar)
Panel
LiteratureSociety/Culture

Saturday 1 August, 2020

Time Zone: NZDT/Wellington
9:00
9:00
Before and After Tolkien: Epic Fantasy 50 minutes 9:00 NZST  -  9:50 NZST  |  Programming , Programme Room 2 (Webinar)
Panelist Yugen Yashima | Panelist Vida Cruz | Moderator A.j. Ponder | Panelist Yves Meynard |
Panel
Science Fiction/Fantasy
10:00
10:00
Writing Fantasy and SF from the Margins 50 minutes 10:00 NZST  -  10:50 NZST  |  Programming , Programme Room 4 (Webinar)
Panel
Science Fiction/FantasySociety/Culture
11:00
11:00
Hugo Awards Ceremony 3 hours 30 minutes 11:00 NZST  -  14:30 NZST  |  Events , Events Room
Event
Science Fiction/Fantasy
12:00
12:00
Perspectives on World Building 50 minutes 12:00 NZST  -  12:50 NZST  |  Programming , Programme Room 6 (Zoom Meetings)
Academic
Academic
14:00
14:00
SF and Fantasy Video Games 50 minutes 14:00 NZST  -  14:50 NZST  |  Programming , Programme Room 7 (Zoom Meeting)
Panel
GamingScience Fiction/Fantasy
The Future of Engineering/Design/Manufacturing: Influencing the World, Influencing SF 50 minutes 14:00 NZST  -  14:50 NZST  |  Programming , Programme Room 2 (Webinar)
Panel
Science Fiction/FantasyScience/Technology
Apocalypse Now and Then: The Changing Nature of Apocalypse and Post-Apocalypse Fiction 50 minutes 14:00 NZST  -  14:50 NZST  |  Programming , Programme Room 4 (Webinar)
Panel
Science Fiction/Fantasy
15:00
15:00
Narrative and the Craft of Speculative Fiction 50 minutes 15:00 NZST  -  15:50 NZST  |  Programming , Programme Room 6 (Zoom Meetings)
Academic
Academic
Our New Robot Overlords: Why and How They Will Take Over 50 minutes 15:00 NZST  -  15:50 NZST  |  Programming , Programme Room 1 (Webinar)
Speaker Mikko Rauhala |
Presentation
Science/Technology
16:00
16:00
Contrasting Perspectives on the Construction of Fictional Realities 50 minutes 16:00 NZST  -  16:50 NZST  |  Programming , Programme Room 6 (Zoom Meetings)
Panelist Vincent Tran |
Academic
Academic
Urban Fantasy in the 21st Century 50 minutes 16:00 NZST  -  16:50 NZST  |  Programming , Programme Room 1 (Webinar)
Panel
Science Fiction/Fantasy
Writers on Writing: The Craft of Writing Alternate History 50 minutes 16:00 NZST  -  16:50 NZST  |  Programming , Programme Room 4 (Webinar)
Panel
Science Fiction/FantasyWriting/Business of Writing
Arthropods in Fiction 50 minutes 16:00 NZST  -  16:50 NZST  |  Programming , Programme Room 3 (Webinar)
Panelist Robinne Weiss |
Presentation
Science/Technology
17:00
17:00
Essentials of TARDIS Engineering 50 minutes 17:00 NZST  -  17:50 NZST  |  Programming , Programme Room 1 (Webinar)
Presentation
Science/TechnologyMedia
18:00
18:00
Towards a Pedagogy of Speculative Fiction 50 minutes 18:00 NZST  -  18:50 NZST  |  Programming , Programme Room 6 (Zoom Meetings)
Academic
Why We Read/Write/Edit Anthologies 50 minutes 18:00 NZST  -  18:50 NZST  |  Programming , Programme Room 1 (Webinar)
Moderator Jack Dann | Panelist Mimi Mondal (Self) | Panelist Katherine Quevedo | Panelist Aidan Doyle |
Panel
Science Fiction/Fantasy
20:00
20:00
Contemplating an International Move... 50 minutes 20:00 NZST  -  20:50 NZST  |  Programming , Programme Room 4 (Webinar)
Panel
SF Movies that Look Great but Are Awful! 50 minutes 20:00 NZST  -  20:50 NZST  |  Programming , Programme Room 2 (Webinar)
Panel
MediaMoviesBad Movies
22:00
22:00

Sunday 2 August, 2020

Time Zone: NZDT/Wellington
10:00
10:00
Discover Fergus Hume 50 minutes 10:00 NZST  -  10:50 NZST  |  Programming , Programme Room 7 (Zoom Meeting)
Presentation
The History of the Book 50 minutes 10:00 NZST  -  10:50 NZST  |  Programming , Programme Room 3 (Webinar)
Presenter Ada Palmer |
Presentation
11:00
11:00
Military SF: Getting It Right 50 minutes 11:00 NZST  -  11:50 NZST  |  Programming , Programme Room 2 (Webinar)
Panel
Science Fiction/Fantasy
The Day After Tomorrow: Near Future SF 50 minutes 11:00 NZST  -  11:50 NZST  |  Programming , Programme Room 3 (Webinar)
Panel
Science Fiction/Fantasy
Closing Ceremony 50 minutes 11:00 NZST  -  11:50 NZST  |  Events , Events Room
Master of ceremonies Norman Cates (CoNZealand) | Master of ceremonies Kelly Buehler (CoNZealand) | Participant Bill Lawhorn | Participant Colette Fozard |
Event
12:00
12:00
In Space No One Can See You Hide the Evidence: Crimes in Space 50 minutes 12:00 NZST  -  12:50 NZST  |  Programming , Programme Room 4 (Webinar)
Panel
Ghosts in the Ships: Sentient Ships in SF and Fantasy 50 minutes 12:00 NZST  -  12:50 NZST  |  Programming , Programme Room 5 (Zoom Meeting)
Panel
Science Fiction/Fantasy
13:00
13:00
What is Human? 50 minutes 13:00 NZST  -  13:50 NZST  |  Programming , Programme Room 6 (Zoom Meetings)
Academic
Academic
14:00
14:00
The Appeal of Spider-Man 50 minutes 14:00 NZST  -  14:50 NZST  |  Programming , Programme Room 1 (Webinar)
Panel
Comics/Graphic NovelsMediaFandom
16:00
16:00
The Future of the Marvel Cinematic Universe 50 minutes 16:00 NZST  -  16:50 NZST  |  Programming , Programme Room 5 (Zoom Meeting)
Panel
MediaFandom