Octavia Cade

Participates in 7 items
Octavia Cade is a New Zealand writer with a PhD in science communication. She has published close to 50 stories in markets such as Clarkesworld, Asimov's, Strange Horizons, and Shimmer. A handful of novellas, a nonfiction collection of essays on food and horror, and two poetry collections have been published by various small presses. Her most recent book, "Mary Shelley Makes a Monster," was published by Aqueduct Press. She has also published a handful of academic papers and book chapters on various aspects of speculative fiction. Octavia has won three Sir Julius Vogel awards. She attended Clarion West 2016 and is the 2020 writer-in-residence at Massey University.

Sessions in which Octavia Cade participates

Thursday 30 July, 2020

Time Zone: NZST/(GMT+12:00) Wellington
15:00
15:00
New Zealand Authors on the International Stage 50 minutes, 15:00 NZST - 15:50 NZST

Programming - Programme Room 2 (Webinar)

Panel

Steph Matuku (Panelist)

Graci Kim, Rick Riordan Presents (Panelist)

Toni Wi (Panelist)

Andi C. Buchanan, Writer (Panelist)

AJ Fitzwater, Author (Panelist)

Octavia Cade (Moderator)

Russell Kirkpatrick (Panelist)

20:00
20:00

Programming - Programme Room 7 (Zoom Meeting)

Book Launch

Marie Hodgkinson (Moderator)

Melanie Harding-Shaw (Panelist)

Octavia Cade (Panelist)

Casey Lucas, Seven Seas Entertainment (Panelist)

AJ Fitzwater, Author (Panelist)

Rem Wigmore (Panelist)

Juliet Marillier (Panelist)

Andi C. Buchanan, Writer (Panelist)

Friday 31 July, 2020

Time Zone: NZST/(GMT+12:00) Wellington
14:00
14:00
Climate Fiction/Climate Fact 50 minutes, 14:00 NZST - 14:50 NZST

Programming - Programme Room 1 (Webinar)

Panel

Octavia Cade (Moderator)

Katrina Archer, Little Blue Marble (Panelist)

Arkady Martine (Panelist)

Tim Jones (Panelist)

Alex Acks (Panelist)

Saturday 1 August, 2020

Time Zone: NZST/(GMT+12:00) Wellington
10:00
10:00
Horror from Elsewhere 50 minutes, 10:00 NZST - 10:50 NZST

Programming - Programme Room 5 (Zoom Meeting)

Panel

Ellen Datlow (Panelist)

Geneve Flynn (Moderator)

Octavia Cade (Panelist)

21:00
21:00
Monsters in the Garden, a New Zealand SFF Anthology 50 minutes, 21:00 NZST - 21:50 NZST

Programming - Programme Room 3 (Webinar)

Panel

Octavia Cade (Panelist)

Sunday 2 August, 2020

Time Zone: NZST/(GMT+12:00) Wellington
9:00
9:00
Apocalypse as Insight 50 minutes, 9:00 NZST - 9:50 NZST

Programming - Programme Room 6 (Zoom Meetings)

Academic

Octavia Cade (Panelist)

Julie Hofmann or ADMedievalist (Panelist)

Gillian Polack (Panelist)

11:00
11:00
The Geologic Era of the Human 50 minutes, 11:00 NZST - 11:50 NZST

Programming - Programme Room 6 (Zoom Meetings)

Academic

Sharon King, ACMRS; Les enfans sans abri (Panelist)

Octavia Cade (Moderator)

Prema Arasu, University of Western Australia (Panelist)