Jeffrey Olhoeft

Sessions in which Jeffrey Olhoeft attends

Wednesday 29 July, 2020

Time Zone: NZDT/Wellington
14:00
14:00
Science Fantasy: A Core Piece of the SF/F World 50 minutes 14:00 NZST  -  14:50 NZST  |  Programming , Programme Room 2 (Webinar)
Panel
Science Fiction/Fantasy
Welcome to CoNZealand, a Virtual Tour 50 minutes 14:00 NZST  -  14:50 NZST  |  Programming , Programme Room 6 (Zoom Meetings)
Demonstration
15:00
15:00
ISS - Still there 1 hour 15:00 NZST  -  16:00 NZST  |  Programming , Programme Room 6 (Zoom Meetings)
Panel
Science/Technology
Parties: 29 July, party band #3 3 hours 15:00 NZST  -  18:00 NZST  |  Con Operations , Party Zoom
Party
19:00
19:00
Welcome to CoNZealand, a Virtual Tour 50 minutes 19:00 NZST  -  19:50 NZST  |  Programming , Programme Room 7 (Zoom Meeting)
Demonstration

Thursday 30 July, 2020

Time Zone: NZDT/Wellington
9:00
9:00
10:00
10:00
Colossus, Skynet, or the Culture? 50 minutes 10:00 NZST  -  10:50 NZST  |  Programming , Programme Room 2 (Webinar)
Panelist Shiv Ramdas | Panelist Corey J. White | Moderator Cat Sparks | Panelist Jason Wodicka | Panelist Mark Van Name |
Panel
Science/Technology
Welcome to CoNZealand, a Virtual Tour 50 minutes 10:00 NZST  -  10:50 NZST  |  Programming , Programme Room 7 (Zoom Meeting)
Demonstration
11:00
11:00
Staying Closer to Home: Science Fiction in the Solar System 50 minutes 11:00 NZST  -  11:50 NZST  |  Programming , Programme Room 2 (Webinar)
Panel
Science Fiction/Fantasy
GoH - Mercedes Lackey and Larry Dixon Talk 50 minutes 11:00 NZST  -  11:50 NZST  |  Discord , Discord Programming - Larry & Misty Panel Room
Dialogue
12:00
12:00
The Real Dirt on Exoplanets 50 minutes 12:00 NZST  -  12:50 NZST  |  Programming , Programme Room 6 (Zoom Meetings)
Academic
Science/TechnologyAcademic
Modern SF Criticism 50 minutes 12:00 NZST  -  12:50 NZST  |  Programming , Programme Room 2 (Webinar)
Panel
Science Fiction/FantasyCriticism
SF Cons Around the World 50 minutes 12:00 NZST  -  12:50 NZST  |  Programming , Programme Room 5 (Zoom Meeting)
Panel
Fandom
13:00
13:00
Cory Doctorow and Ada Palmer discuss censorship and information control 50 minutes 13:00 NZST  -  13:50 NZST  |  Programming , Programme Room 4 (Webinar)
Speaker Cory Doctorow | Speaker Ada Palmer |
Dialogue
Meet the Heinlein Society 50 minutes 13:00 NZST  -  13:50 NZST  |  Programming , Discussion Groups
Discussion Group
Concellation 2020 Retrospective 50 minutes 13:00 NZST  -  13:50 NZST  |  Programming , Programme Room 5 (Zoom Meeting)
Panel
FandomSociety/Culture
15:00
15:00
A Chat with Bob and George 50 minutes 15:00 NZST  -  15:50 NZST  |  Programming , Programme Room 1 (Webinar)
Participant George R. R. Martin | Participant Robert Silverberg |
Dialogue
Science Fiction/Fantasy
Re-engineering the Natural Form 50 minutes 15:00 NZST  -  15:50 NZST  |  Programming , Programme Room 6 (Zoom Meetings)
Academic
Academic
Parties: 30 July, party band #3 3 hours 15:00 NZST  -  18:00 NZST  |  Con Operations , Party Zoom
Party
16:00
16:00
1001 Years Later: What Happened to Arabian Fiction 50 minutes 16:00 NZST  -  16:50 NZST  |  Programming , Programme Room 5 (Zoom Meeting)
Panel
Science Fiction/Fantasy
Sandman at 30: The Enduring Influence of Neil Gaiman's Creation 50 minutes 16:00 NZST  -  16:50 NZST  |  Programming , Programme Room 1 (Webinar)
Panel
Comics/Graphic Novels
Juggling for Writers: Making Progress When You've Got a Million Responsibilities 50 minutes 16:00 NZST  -  16:50 NZST  |  Programming , Programme Room 7 (Zoom Meeting)
Panel
Writing/Business of Writing
17:00
17:00
Feedback Session 2 50 minutes 17:00 NZST  -  17:50 NZST  |  Programming , Discussion Groups
Panel
On Afrofuturism 50 minutes 17:00 NZST  -  17:50 NZST  |  Programming , Programme Room 4 (Webinar)
Panel
Art Show Reception with Virtual Wine, Cheese & Other Things 50 minutes 17:00 NZST  -  17:50 NZST  |  Programming , Programme Room 7 (Zoom Meeting)
Reception
18:00
18:00
Terraforming and Alien Life: A Biochemist's Perspective 50 minutes 18:00 NZST  -  18:50 NZST  |  Programming , Programme Room 2 (Webinar)
Presentation
Science/Technology
Meet and Greet the Programme Participants 50 minutes 18:00 NZST  -  18:50 NZST  |  Programming , Meet and Greets
Reception
19:00
19:00
Not Long Before the End? SF and the Economics of Resource Scarcity 50 minutes 19:00 NZST  -  19:50 NZST  |  Programming , Programme Room 4 (Webinar)
Speaker Jesper Stage |
Talk
Science Fiction/Fantasy
Welcome to CoNZealand, a Virtual Tour 50 minutes 19:00 NZST  -  19:50 NZST  |  Programming , Programme Room 6 (Zoom Meetings)
Demonstration
20:00
20:00
Trends: How They Effect Tropes in F&SF 1 hour 20:00 NZST  -  21:00 NZST  |  Programming , Programme Room 1 (Webinar)
Speaker Jacqui Smith | Speaker Phil Foglio | Speaker Steff Green | Panelist Claire Rousseau |
Talk
Literature

Friday 31 July, 2020

Time Zone: NZDT/Wellington
9:00
9:00
Question Time 2: DisCon III 50 minutes 9:00 NZST  -  9:50 NZST  |  Programming , Programme Room 4 (Webinar)
Panel
Fandom
COVID-19: A Great Filter? 50 minutes 9:00 NZST  -  9:50 NZST  |  Programming , Programme Room 1 (Webinar)
Panel
Science/Technology
10:00
10:00
Daily Briefing - Friday 50 minutes 10:00 NZST  -  10:50 NZST  |  Programming , Discussion Groups
Discussion Group
Society/Culture
11:00
11:00
The Second Golden Age: SF of the 1960s 50 minutes 11:00 NZST  -  11:50 NZST  |  Programming , Programme Room 2 (Webinar)
Moderator Bradford Lyau | Panelist Robert Silverberg | Panelist Cora Buhlert | Panelist Jack Dann | Panelist Kathryn Sullivan |
Panel
Science Fiction/Fantasy1960s
Dungeons and Dragons: Still Going Strong 50 minutes 11:00 NZST  -  11:50 NZST  |  Programming , Programme Room 3 (Webinar)
Panel
Gaming
12:00
12:00
Old New Writers 50 minutes 12:00 NZST  -  12:50 NZST  |  Programming , Programme Room 1 (Webinar)
Participant George R. R. Martin | Participant Jack Dann | Participant Joe Haldeman |
Panel
FandomWriting/Business of Writing
Is Capitalism Stifling Research? 50 minutes 12:00 NZST  -  12:50 NZST  |  Programming , Programme Room 6 (Zoom Meetings)
Panel
Science/Technology
13:00
13:00
History and SF 50 minutes 13:00 NZST  -  13:50 NZST  |  Programming , Programme Room 2 (Webinar)
Panel
Science Fiction/Fantasy
Asimov at 100 50 minutes 13:00 NZST  -  13:50 NZST  |  Programming , Programme Room 6 (Zoom Meetings)
Panel
Science Fiction/Fantasy
David Brin Power Hour 1 hour 13:00 NZST  -  14:00 NZST  |  Programming , Programme Room 3 (Webinar)
Talk
Mercedes Lackey In the Beginning . . . A Look Back 50 minutes 13:00 NZST  -  13:50 NZST  |  Discord , Discord Programming - Larry & Misty Panel Room
Dialogue
People
14:00
14:00
Good Omens at 30 50 minutes 14:00 NZST  -  14:50 NZST  |  Programming , Programme Room 5 (Zoom Meeting)
Panel
Science Fiction/FantasyMedia
Engineering and the Human Conquest of Hostile Environments 50 minutes 14:00 NZST  -  14:50 NZST  |  Programming , Programme Room 6 (Zoom Meetings)
Academic
Academic
15:00
15:00
Pandemic Myths and Facts 50 minutes 15:00 NZST  -  15:50 NZST  |  Programming , Programme Room 5 (Zoom Meeting)
Panel
16:00
16:00
Universal Rights in the Age of AI 50 minutes 16:00 NZST  -  16:50 NZST  |  Programming , Programme Room 5 (Zoom Meeting)
Panel
Society/CultureScience/Technology
19:00
19:00
Welcome to CoNZealand, a Virtual Tour 50 minutes 19:00 NZST  -  19:50 NZST  |  Programming , Programme Room 7 (Zoom Meeting)
Demonstration
21:00
21:00
Love in the Time of COVID-19 50 minutes 21:00 NZST  -  21:50 NZST  |  Programming , Discussion Groups
Discussion Group
PeopleFandomSociety/Culture

Saturday 1 August, 2020

Time Zone: NZDT/Wellington
9:00
9:00
Before and After Tolkien: Epic Fantasy 50 minutes 9:00 NZST  -  9:50 NZST  |  Programming , Programme Room 2 (Webinar)
Panelist Yugen Yashima | Panelist Vida Cruz | Moderator A.j. Ponder | Panelist Yves Meynard |
Panel
Science Fiction/Fantasy
Live Long and Prosper: Meditation for Trekkies 50 minutes 9:00 NZST  -  9:50 NZST  |  Programming , Programme Room 6 (Zoom Meetings)
Activity
11:00
11:00
Hugo Awards Ceremony 3 hours 30 minutes 11:00 NZST  -  14:30 NZST  |  Events , Events Room
Event
Science Fiction/Fantasy
13:00
13:00
Walking the Journey: The Role of Nature and Place in Speculative Fiction 50 minutes 13:00 NZST  -  13:50 NZST  |  Programming , Programme Room 3 (Webinar)
Panel
Science Fiction/FantasyNew Zealand
14:00
14:00
The Future of Engineering/Design/Manufacturing: Influencing the World, Influencing SF 50 minutes 14:00 NZST  -  14:50 NZST  |  Programming , Programme Room 2 (Webinar)
Panel
Science Fiction/FantasyScience/Technology
Fandom in the 1970s 50 minutes 14:00 NZST  -  14:50 NZST  |  Programming , Programme Room 5 (Zoom Meeting)
Panel
Fandom
15:00
15:00
Sassafrass presents Viking Mythology Music 50 minutes 15:00 NZST  -  15:50 NZST  |  Programming , Programme Room 9 (Zoom Meeting)
Performer Ada Palmer |
Concert
Not Your Parents' Space Opera 50 minutes 15:00 NZST  -  15:50 NZST  |  Programming , Programme Room 2 (Webinar)
Panel
Science Fiction/Fantasy
Parties: 1 August, party band #3 3 hours 15:00 NZST  -  18:00 NZST  |  Con Operations , Party Zoom
Party
16:00
16:00
Arthropods in Fiction 50 minutes 16:00 NZST  -  16:50 NZST  |  Programming , Programme Room 3 (Webinar)
Panelist Robinne Weiss |
Presentation
Science/Technology
16:30
16:30
Reading: Eugen Bacon 25 minutes 16:30 NZST  -  16:55 NZST  |  Programming , Reading Room 1
Speaker Eugen Bacon |
Reading
18:00
18:00
Towards a Pedagogy of Speculative Fiction 50 minutes 18:00 NZST  -  18:50 NZST  |  Programming , Programme Room 6 (Zoom Meetings)
Academic
19:00
19:00
Welcome to CoNZealand, a Virtual Tour 50 minutes 19:00 NZST  -  19:50 NZST  |  Programming , Programme Room 7 (Zoom Meeting)
Demonstration
20:00
20:00
SF Movies that Look Great but Are Awful! 50 minutes 20:00 NZST  -  20:50 NZST  |  Programming , Programme Room 2 (Webinar)
Panel
MediaMoviesBad Movies
Contemplating an International Move... 50 minutes 20:00 NZST  -  20:50 NZST  |  Programming , Programme Room 4 (Webinar)
Panel

Sunday 2 August, 2020

Time Zone: NZDT/Wellington
7:00
7:00
Parties: 2 August, party band #2 3 hours 7:00 NZST  -  10:00 NZST  |  Con Operations , Party Zoom
Party
9:00
9:00
Apocalypse as Insight 50 minutes 9:00 NZST  -  9:50 NZST  |  Programming , Programme Room 6 (Zoom Meetings)
Academic
Academic
Artists I Want People to Know About 50 minutes 9:00 NZST  -  9:50 NZST  |  Programming , Programme Room 3 (Webinar)
Dialogue
10:00
10:00
The History of the Book 50 minutes 10:00 NZST  -  10:50 NZST  |  Programming , Programme Room 3 (Webinar)
Presenter Ada Palmer |
Presentation
What It Takes to Create Those Scenes 50 minutes 10:00 NZST  -  10:50 NZST  |  Programming , Programme Room 6 (Zoom Meetings)
Academic
Academic
11:00
11:00
Closing Ceremony 50 minutes 11:00 NZST  -  11:50 NZST  |  Events , Events Room
Master of ceremonies Norman Cates (CoNZealand) | Master of ceremonies Kelly Buehler (CoNZealand) | Participant Bill Lawhorn | Participant Colette Fozard |
Event
The Day After Tomorrow: Near Future SF 50 minutes 11:00 NZST  -  11:50 NZST  |  Programming , Programme Room 3 (Webinar)
Panel
Science Fiction/Fantasy
Military SF: Getting It Right 50 minutes 11:00 NZST  -  11:50 NZST  |  Programming , Programme Room 2 (Webinar)
Panel
Science Fiction/Fantasy
In Memoriam 50 minutes 11:00 NZST  -  11:50 NZST  |  Programming , Programme Room 7 (Zoom Meeting)
Dialogue
FandomPeople
12:00
12:00
Ghosts in the Ships: Sentient Ships in SF and Fantasy 50 minutes 12:00 NZST  -  12:50 NZST  |  Programming , Programme Room 5 (Zoom Meeting)
Panel
Science Fiction/Fantasy
TV in Space: The Expanse, Star Trek, The Orville, and More 50 minutes 12:00 NZST  -  12:50 NZST  |  Programming , Programme Room 1 (Webinar)
Panel
MediaScience Fiction/Fantasy
13:00
13:00
Virtual Conventions and Conferences 50 minutes 13:00 NZST  -  13:50 NZST  |  Programming , Discussion Groups
Panel
FandomScience/Technology
Thalience and Sentience 50 minutes 13:00 NZST  -  13:50 NZST  |  Programming , Programme Room 4 (Webinar)
Panel
The Best of the Rest: 2019 Novels that Weren't Nominated for a Hugo 50 minutes 13:00 NZST  -  13:50 NZST  |  Programming , Programme Room 3 (Webinar)
Moderator Jo Van |
Panel
Science Fiction/Fantasy
What is Human? 50 minutes 13:00 NZST  -  13:50 NZST  |  Programming , Programme Room 6 (Zoom Meetings)
Academic
Academic
14:00
14:00
Meet and Greet the Programme Participants 1 hour 14:00 NZST  -  15:00 NZST  |  Programming , Meet and Greets
Reception
Celebrating the Greats 1 hour 14:00 NZST  -  15:00 NZST  |  Programming , Programme Room 3 (Webinar)
Dialogue
Fandom
15:00
15:00
Parties: 2 August, party band #3 3 hours 15:00 NZST  -  18:00 NZST  |  Con Operations , Party Zoom
Party