Monday September 26, 2016 Time Zone: PDT/Pacific Time (US & Canada)

6:00 PM
6:00 PM
Registration 1 hour 30 minutes 6:00 PM  -  7:30 PM  |  Pickford Center for Motion Picture Study , Main Lobby
7:30 PM
7:30 PM
Digital Diaspora Family Reunion 1 hour 30 minutes 7:30 PM  -  9:00 PM  |  Pickford Center for Motion Picture Study , Linwood Dunn Theater

Tuesday September 27, 2016 Time Zone: PDT/Pacific Time (US & Canada)

8:00 AM
8:00 AM
Registration 9 hours 30 minutes 8:00 AM  -  5:30 PM  |  Pickford Center for Motion Picture Study , Main Lobby
9:45 AM
9:45 AM
Opening Keynote: Grace Lee 30 minutes 9:45 AM  -  10:15 AM  |  Pickford Center for Motion Picture Study , Linwood Dunn Theater
Keynote
10:00 AM
10:00 AM
Secret Screening 1 hour 30 minutes 10:00 AM  -  11:30 AM  |  ArcLight Hollywood , Theater 8
12:00 PM
12:00 PM
Lunch 1 hour 12:00 PM  -  1:00 PM  |  Pickford Center for Motion Picture Study , Back Lot
12:30 PM
12:30 PM
Participant Kirby Dick | Participant Amy Ziering | Moderator Ken Jacobson (Freelance)
1:15 PM
1:15 PM
Audience for Life: A Workshop with Vimeo's Peter Gerard 1 hour 30 minutes 1:15 PM  -  2:45 PM  |  Pickford Center for Motion Picture Study , 1st Floor Conference Room
Workshop
Shit Creek: The Hypothetical Paddle Game 1 hour 30 minutes 1:15 PM  -  2:45 PM  |  Pickford Center for Motion Picture Study , Linwood Dunn Theater
1:45 PM
1:45 PM
A Conversation with Ezra Edelman 1 hour 15 minutes 1:45 PM  -  3:00 PM  |  ArcLight Hollywood , Theater 8
Participant Ezra Edelman | Moderator Eric Deggans (NPR)
3:00 PM
3:00 PM
3:15 PM
3:15 PM
Facing the Facts 1 hour 15 minutes 3:15 PM  -  4:30 PM  |  ArcLight Hollywood , Theater 8
4:45 PM
4:45 PM
Participant Steve James | Participant Neda Ulaby (NPR)
Keynote
5:30 PM
5:30 PM
Getting Real '16 Opening Reception 1 hour 30 minutes 5:30 PM  -  7:00 PM  |  W Hollywood , The Loft
7:30 PM
7:30 PM
Screening of Stevie and Q&A with Steve James and Gordon Quinn 2 hours 25 minutes 7:30 PM  -  9:55 PM  |  ArcLight Hollywood , Theater 8

Wednesday September 28, 2016 Time Zone: PDT/Pacific Time (US & Canada)

8:00 AM
8:00 AM
Oscar-Qualifying Demystified 1 hour 8:00 AM  -  9:00 AM  |  Pickford Center for Motion Picture Study , 1st Floor Conference Room
Registration 9 hours 8:00 AM  -  5:00 PM  |  Pickford Center for Motion Picture Study , Main Lobby
11:00 AM
11:00 AM
VR Doc Summit, Part 1 1 hour 11:00 AM  -  12:00 PM  |  Pickford Center for Motion Picture Study , 1st Floor Conference Room
Meeting
Sudden Impact: New Outreach and Engagement Stories 1 hour 15 minutes 11:00 AM  -  12:15 PM  |  ArcLight Hollywood , Theater 8
Participant Abigail E. Disney (Fork Films) | Moderator Emily Verellen | Participant Amy Ziering | Participant Kim A. Snyder | Participant Jamie Dobie | Participant Cynthia Hill (Markay Media) | Participant Un Kyong Ho
12:15 PM
12:15 PM
Lunch 1 hour 12:15 PM  -  1:15 PM  |  Pickford Center for Motion Picture Study , Back Lot
1:00 PM
1:00 PM
VR Doc Summit, Part 2 1 hour 45 minutes 1:00 PM  -  2:45 PM  |  Pickford Center for Motion Picture Study , 1st Floor Conference Room
Meeting
1:15 PM
1:15 PM
Editing Master Class with Sam Pollard 3 hours 1:15 PM  -  4:15 PM  |  TBA , TBA
Participant Sam Pollard
Master Class
3:00 PM
3:00 PM
Craft of Documentary: Kirsten Johnson & Nels Bangerter 1 hour 10 minutes 3:00 PM  -  4:10 PM  |  Pickford Center for Motion Picture Study , 2nd Floor Conference Room
Participant Kirsten Johnson | Participant Nels Bangerter
Visually Speaking 1: Nonfiction Poetics 1 hour 10 minutes 3:00 PM  -  4:10 PM  |  NeueHouse Hollywood , Screening Room
Real Talks Sponsored by Catapult Film Fund 1 hour 15 minutes 3:00 PM  -  4:15 PM  |  ArcLight Hollywood , Restaurant
Meeting
4:30 PM
4:30 PM
5:15 PM
5:15 PM
ITVS's 25th Anniversary Cocktail Reception 1 hour 45 minutes 5:15 PM  -  7:00 PM  |  Le Jardin , Restaurant & Lounge
9:45 PM
9:45 PM

Thursday September 29, 2016 Time Zone: PDT/Pacific Time (US & Canada)

8:00 AM
8:00 AM
Registration 7 hours 30 minutes 8:00 AM  -  3:30 PM  |  Pickford Center for Motion Picture Study , Main Lobby
9:00 AM
9:00 AM
Keynote: Marcia Smith 30 minutes 9:00 AM  -  9:30 AM  |  Pickford Center for Motion Picture Study , Linwood Dunn Theater
9:45 AM
9:45 AM
Hungry for Change: Social Impact Strategy Workshop 1 hour 15 minutes 9:45 AM  -  11:00 AM  |  Pickford Center for Motion Picture Study , 2nd Floor Conference Room
Workshop
Field of Vision: Anatomy of a Short 1 hour 10 minutes 9:45 AM  -  10:55 AM  |  The Los Angeles Fire Department Museum and Memorial , Fire Museum
Participant Kirsten Johnson | Participant AJ Schnack | Participant Stephen Maing | Moderator Charlotte Cook | Participant Yung Chang | Participant Margaret Brown
Here’s What’s Really Happening – The Force 1 hour 9:45 AM  -  10:45 AM  |  Pickford Center for Motion Picture Study , 1st Floor Conference Room
Participant Peter Nicks | Participant Linda Davis | Moderator Noland Walker | Participant Sherry Simpson Dean (ITVS)
11:15 AM
11:15 AM
12:15 PM
12:15 PM
Lunch 1 hour 12:15 PM  -  1:15 PM  |  Pickford Center for Motion Picture Study , Back Lot
Indie Caucus Meetup 1 hour 12:15 PM  -  1:15 PM  |  Pickford Center for Motion Picture Study , 1st Floor Conference Room
1:30 PM
1:30 PM
Toward a More Perfect Union 1 hour 15 minutes 1:30 PM  -  2:45 PM  |  The Los Angeles Fire Department Museum and Memorial , Fire Museum
Participant Brett Morgen | Participant Angad Bhalla | Participant Patrick Creadon | Participant Kerthy Fix | Participant Joan Meyerson | Moderator Maggie Bowman (Doc Producers Alliance)
4:30 PM
4:30 PM
Participant James Risen | Participant Laura Poitras
7:30 PM
7:30 PM
Participant Jon Bernson | Participant Jennifer Welch (Center for Investigative Reporting) | Participant Jesse Moss | Participant Brandon Mears | Participant Chris Phillips | Participant John Flanagan | Participant John Terrell | Participant Sally Dana