Katy Scoggin (she/her)

Director/Producer & Cinematographer
Archelon Films, LLC

Katy Scoggin is an award-winning documentary filmmaker and cameraperson based in Brooklyn. Her first feature doc, Flood, is entering early post-production. The film is an exploration of loving across divides and orthodoxies that split the filmmaker's family. It has received support from Film Independent, Sundance, Sloan, NYU, IFP, DCTV, BAVC, and MacDowell. Previously, Katy was a co-producer and DP on Laura Poitras's Oscar-winning CITIZENFOUR and on Risk (Cannes Directors Fortnight). She was an AP on The Oath (Sundance 2010) and a producer on NYT OpDocs The Program and Death of a Prisoner. She spent 2016 filming vérité on the US campaign trail for two AJ Schnack's series, NomiNation (IDA Award nom) and Primaries (Fusion/First Look Media). Before making movies, Katy made sculptures out of furniture, iron, and margarine. 

Documents

Flood Look Book (3967.43KB)

Sessions in which Katy Scoggin (she/her) attends

Monday 24 September, 2018

Time Zone: PDT/(GMT-08:00) Pacific Time (US & Canada)
7:30 PM
7:30 PM
Evan Kleiman
Moderator
KCRW
Chef, Author, Radio Host
Roy Choi
Participant
Kogi, A-Frame, LocoL
Chef
Robert Kenner
Participant
Food Inc.
Director
Carole Morison
Participant
Food Inc.
Film Subject
Rick Nahmias
Participant
Food Forward
Founder/Executive Director
Elise Pearlstein
Participant
Food Inc.
Producer

Tuesday 25 September, 2018

Time Zone: PDT/(GMT-08:00) Pacific Time (US & Canada)
8:00 AM
8:00 AM
9:00 AM
9:00 AM
9:15 AM
9:15 AM
9:45 AM
9:45 AM
  • Here's What Really Happened - Hero
  • Signup required
  • Film L.A. - Meeting Room
  • 9:45 AM - 11:15 AM  | 1 hour 30 minutes
  • Conversation
    CreativityTechnologyFilmmaker Only
10:00 AM
10:00 AM
11:30 AM
11:30 AM
  • Making a New Reality with Kamal Sinclair
  • Signup required
  • Film L.A. - Meeting Room
  • 11:30 AM - 12:30 PM  | 1 hour
  • Presentation
    CreativitySustainabilityTransparencyTechnologyEmerging
1:30 PM
1:30 PM
3:15 PM
3:15 PM
3:45 PM
3:45 PM
4:00 PM
4:00 PM
5:00 PM
5:00 PM
6:00 PM
6:00 PM

Wednesday 26 September, 2018

Time Zone: PDT/(GMT-08:00) Pacific Time (US & Canada)
7:15 AM
7:15 AM
8:00 AM
8:00 AM
9:00 AM
9:00 AM
9:30 AM
9:30 AM
9:45 AM
9:45 AM
Frederick Wiseman
Participant
Zipporah Films
Director, Producer, Edit...
10:00 AM
10:00 AM
11:30 AM
11:30 AM
11:45 AM
11:45 AM
1:15 PM
1:15 PM
  • What Is the Value of a Film School Education?
  • Signup required
  • Film L.A. - Meeting Room
  • 1:15 PM - 2:45 PM  | 1 hour 30 minutes
  • Panel
    SustainabilityTransparencyEmerging
1:30 PM
1:30 PM
3:30 PM
3:30 PM
5:00 PM
5:00 PM
6:30 PM
6:30 PM
  • Gimme Truth!
  • Signup required
  • The Montalbán - Theatre
  • 6:30 PM - 8:00 PM  | 1 hour 30 minutes
  • Game Show
    CreativityTransparencyEmerging
8:00 PM
8:00 PM
  • PBS Indies Party
  • Signup required
  • NeueHouse Hollywood - NeueHouse Hollywood
  • 8:00 PM - 10:00 PM  | 2 hours

Thursday 27 September, 2018

Time Zone: PDT/(GMT-08:00) Pacific Time (US & Canada)
9:00 AM
9:00 AM
  • Keynote: Orwa Nyrabia
  • Signup required
  • Pickford Center for Motion Picture Study - Linwood Dunn Theater
  • 9:00 AM - 9:30 AM  | 30 minutes
  • Keynote
    CreativitySustainabilityTransparencyInternationalASL AvailableClosed CaptionedEmerging
9:45 AM
9:45 AM
11:30 AM
11:30 AM
  • Duty of Care: Protecting Vulnerable Sources
  • Signup required
  • Film L.A. - Meeting Room
  • 11:30 AM - 1:00 PM  | 1 hour 30 minutes
  • Panel
    TransparencyJournalism
11:45 AM
11:45 AM
1:15 PM
1:15 PM
1:45 PM
1:45 PM
3:00 PM
3:00 PM
  • International Co-Producing: That Summer
  • Signup required
  • Arena Cinelounge - Theater
  • 3:00 PM - 4:30 PM  | 1 hour 30 minutes
  • Case Study
    CreativitySustainabilityTransparencyInternational
3:45 PM
3:45 PM
5:45 PM
5:45 PM
6:00 PM
6:00 PM
7:30 PM
7:30 PM