Nomi Talisman

The Ringmaster of the S#!t Show
Living Condition LLC

Nomi Talisman is an award winning independent filmmaker and artist, based in San Francisco. Her short film Last Day pf Freedom (2015) was nominated for an Academy Award, won an Emmy and the International Documentary Association (IDA) Best Short. Her work was supported by a Guggenheim Fellowship, NEA grant, Cal Humanities Documentary Project Grant, Creative Work Fund and others, and was screened and exhibited internationally. For her work on Last Day of Freedom, Talisman was awarded a California Public Defenders Association Gideon Award, for support to indigent minorities, and a United States Congressional Black Caucus Veterans Braintrust Award in recognition for her outstanding national commitment to civil rights and social justice. Talisman is also the recipient of Dukes’ Center for Documentary Studies (CDS) Filmmaker Award.

Talisman’s professional work with legal mitigation specialists enabled her to build relationships of trust with the prisoners and families whose stories are at the heart of her animated documentary films

Sessions in which Nomi Talisman attends

Tuesday 25 September, 2018

Time Zone: PDT/(GMT-08:00) Pacific Time (US & Canada)
8:00 AM
8:00 AM
9:00 AM
9:00 AM
9:15 AM
9:15 AM
10:00 AM
10:00 AM
  • Pulling Back the Curtain
  • Signup required
  • Pickford Center for Motion Picture Study - Linwood Dunn Theater
  • 10:00 AM - 11:30 AM  | 1 hour 30 minutes
  • Interactive Workshop
    SustainabilityTransparencyFilmmaker OnlyEmerging
11:30 AM
11:30 AM
11:45 AM
11:45 AM
1:45 PM
1:45 PM
4:00 PM
4:00 PM
6:00 PM
6:00 PM

Wednesday 26 September, 2018

Time Zone: PDT/(GMT-08:00) Pacific Time (US & Canada)
7:15 AM
7:15 AM
9:00 AM
9:00 AM
9:45 AM
9:45 AM
Frederick Wiseman
Participant
Zipporah Films
Director, Producer, Edit...
11:30 AM
11:30 AM
11:45 AM
11:45 AM
2:00 PM
2:00 PM
  • That's a Fact!
  • Signup required
  • Pickford Center for Motion Picture Study - 1st Floor Conference Room
  • 2:00 PM - 3:30 PM  | 1 hour 30 minutes
  • Presentation
    TransparencyJournalism
5:00 PM
5:00 PM
6:30 PM
6:30 PM
  • Gimme Truth!
  • Signup required
  • The Montalbán - Theatre
  • 6:30 PM - 8:00 PM  | 1 hour 30 minutes
  • Game Show
    CreativityTransparencyEmerging
8:00 PM
8:00 PM
  • PBS Indies Party
  • Signup required
  • NeueHouse Hollywood - NeueHouse Hollywood
  • 8:00 PM - 10:00 PM  | 2 hours

Thursday 27 September, 2018

Time Zone: PDT/(GMT-08:00) Pacific Time (US & Canada)
9:00 AM
9:00 AM
  • Keynote: Orwa Nyrabia
  • Signup required
  • Pickford Center for Motion Picture Study - Linwood Dunn Theater
  • 9:00 AM - 9:30 AM  | 30 minutes
  • Keynote
    CreativitySustainabilityTransparencyInternationalASL AvailableClosed CaptionedEmerging
10:00 AM
10:00 AM
11:30 AM
11:30 AM
  • Duty of Care: Protecting Vulnerable Sources
  • Signup required
  • Film L.A. - Meeting Room
  • 11:30 AM - 1:00 PM  | 1 hour 30 minutes
  • Panel
    TransparencyJournalism
11:45 AM
11:45 AM
1:30 PM
1:30 PM
  • Thriving Filmmaker Workshop
  • Signup required
  • Film L.A. - Meeting Room
  • 1:30 PM - 3:00 PM  | 1 hour 30 minutes
  • Workshop
    SustainabilityTransparencyEmerging