Skip to main page content

Filters

Theme
Format
Room
Other Filters

Saturday 16 March, 2024

Time Zone: (GMT-05:00) Eastern Time (US & Canada)
8:00 AM
8:00 AM - 9:00 AM | 1 hour
Sponsored by:
9:00 AM
9:00 AM - 9:45 AM | 45 minutes
With simultaneous interpretation
10:30 AM
10:30 AM - 11:00 AM | 30 minutes
11:00 AM
11:00 AM - 12:00 PM | 1 hour
Breakout SessionYouth Track

Have you ever wondered what the difference between Fairtrade, Fair Trade, and Fairly-Traded is? What about why Fairtrade is important and what it actually means? Fair Trade 101 will answer these questions and more! This presentation will dive into the importance of Fairtrade and the organization of Fairtrade International, as well as the three core concepts of Fairtrade – the Fairtrade standards, the minimum price, and the Fairtrade premium. We will talk about Fairtrade’s role in susta...

12:00 PM
12:00 PM - 1:30 PM | 1 hour 30 minutes
Sponsored by:
2:30 PM
2:30 PM - 2:45 PM | 15 minutes
2:45 PM
2:45 PM - 3:45 PM | 1 hour
Breakout SessionWith simultaneous interpretation
2:45 PM - 3:45 PM | 1 hour
Breakout Session

In 2021, dozens of members of the fair trade community collaborated on writing and editing The Fair Trade Handbook: Building A Better World, Together.  The final product is a 236-page book published by Fernwood and selling in bookstores and through on-line s...

2:45 PM - 3:45 PM | 1 hour
Breakout SessionYouth Track

With 27 schools and 46 campuses designated Fair Trade, including one Gold and a growing number of Silver designations, Canada's education institutions are a critical element of civil society participation in the fair trade movement. This session is designed to encourage conversation among Fair Trade Campuses and Schools to learn about outreach and engagement work happening across Canada and to foster collaboration among education institutions. Following a brief presentation on the fundamental...

3:45 PM
3:45 PM - 4:15 PM | 30 minutes
5:15 PM
6:00 PM
6:00 PM - 10:00 PM | 4 hours
Sponsored by:

Sunday 17 March, 2024

Time Zone: (GMT-05:00) Eastern Time (US & Canada)
8:00 AM
8:00 AM - 9:00 AM | 1 hour
Sponsored by:
9:00 AM
9:00 AM - 10:30 AM | 1 hour 30 minutes
Breakout Session
9:00 AM - 10:30 AM | 1 hour 30 minutes
Breakout Session
9:00 AM - 10:30 AM | 1 hour 30 minutes
Breakout Session
9:00 AM - 10:30 AM | 1 hour 30 minutes
Breakout Session
9:00 AM - 10:30 AM | 1 hour 30 minutes

The World Café is a collaborative activity that enables valuable exchanges. From a dialogue perspective, it enables dynamic conversations that are open to possibilities for action.During this World Café, 3 rounds of 25-minute conversations between small groups of 20 people each will be guided by predefined questions. In each round, participants will change groups and new discussions will take place, building on elements of previous conversations. At the end of the activity, it will be ...

10:30 AM
10:30 AM - 11:00 AM | 30 minutes
11:00 AM
11:00 AM - 11:15 AM | 15 minutes
With simultaneous interpretation

The moderators of the various workshops will summarize the World Café discussions.

12:00 PM
12:00 PM - 12:15 PM | 15 minutes

Aspen Murray

Master of ceremonies

Loïc de Fabritus Gautier

Master of ceremonies
Schedule
You can add custom text at the top of the schedule page
Choose a preferred schedule view or leave it on auto to let Grenadine decide.
Check this box to display a view switcher (List, Tiles, Grid, Calendar) in the schedule. Otherwise, it will be hidden.
Allow users to "favorite" sessions (i.e. "add sessions to their list of favorites") to create their own personalized schedules.
This only applies to sessions that require a simple signup (i.e. sessions with limited capacity)
The "remaining capacity" only applies to sessions that require signing up or purchasing of a ticket to attend.
Will display child sessions right on the main schedule listing page. Otherwise, child sessions are only listed in a session's detail page.