Friday November 2, 2018

Time Zone: EDT/Eastern Time (US & Canada)
7:00 AM
7:00 AM
Registration 11 hours 7:00 AM  -  6:00 PM  |  Concordia University - MB Building , MB Atrium
8:30 AM
8:30 AM
Opening Remarks 1 hour 8:30 AM  -  9:30 AM  |  Concordia University - H Building , H110
Talk / Conférence
Bilingual / bilingueSimultaneous translation / traduction en simultané
9:30 AM
9:30 AM
Plenary / Séance plénière
Bilingual / bilingueSimultaneous translation / traduction en simultané
10:30 AM
10:30 AM
Coffee Break 30 minutes 10:30 AM  -  11:00 AM  |  Concordia University - MB Building , MB Atrium & MB 3.130
Break / Pause
11:00 AM
11:00 AM
School Food: The Virtuous Cycle 1 hour 30 minutes 11:00 AM  -  12:30 PM  |  Concordia University - MB Building , MB 3.435
Panel discussion / panel de discussion
School food / alimentation scolaireEnglish
Panel discussion / panel de discussion
Bilingual / bilingueSimultaneous translation / traduction en simultanéGlobal / mondial
Social Economy & Food: A Winning Recipe! 1 hour 30 minutes 11:00 AM  -  12:30 PM  |  Concordia University - MB Building , MB 3.430
Panel discussion / panel de discussion
Social movement / mouvement socialFrançais
The Changing Philanthropic Landscape: Food, Funding and Innovation 1 hour 30 minutes 11:00 AM  -  12:30 PM  |  Concordia University - MB Building , MB AB (Conference Centre, 9th Floor)
Panel discussion / panel de discussion
Bilingual / bilingueSimultaneous translation / traduction en simultané
Panel discussion / panel de discussion
EnglishFood security / sécurité alimentaire
Panel discussion / panel de discussion
EnglishFood & health / Alimentation et santé
Skills-building workshop / atelier
Bilingual / bilingueFood waste / gaspillage alimentaire
12:30 PM
12:30 PM
Friday Lunch - LB Atrium 1 hour 30 minutes 12:30 PM  -  2:00 PM  |  Concordia University - LB Building , LB Atrium
Friday Lunch - EV Atrium 1 hour 30 minutes 12:30 PM  -  2:00 PM  |  Concordia University - EV Building , EV Atrium
Friday Lunch - EV Norman Hébert (2nd Floor) 1 hour 30 minutes 12:30 PM  -  2:00 PM  |  Concordia University - EV Building , EV Norman Hébert (2nd Floor)
Friday Lunch - MB Atrium 1 hour 30 minutes 12:30 PM  -  2:00 PM  |  Concordia University - MB Building , MB Atrium
Friday Lunch - MB EFG (Conference Centre, 9th Floor) 1 hour 30 minutes 12:30 PM  -  2:00 PM  |  Concordia University - MB Building , MB EFG (Conference Centre, 9th Floor)
2:00 PM
2:00 PM
The Future of Food in Québec 1 hour 30 minutes 2:00 PM  -  3:30 PM  |  Concordia University - MB Building , MB 1.210
Feature panel / la grande salle
Simultaneous translation / traduction en simultanéFrançais
Panel discussion / panel de discussion
School food / alimentation scolaireBilingual / bilingueSimultaneous translation / traduction en simultané
What's Sustainable About Local Food Systems? 1 hour 30 minutes 2:00 PM  -  3:30 PM  |  Concordia University - MB Building , MB 2.130
Skills-building workshop / atelier
EnglishLocal Food Economy / Economie alimentaire locale
Community Food Assessments : Planning, Participation and Politics 1 hour 30 minutes 2:00 PM  -  3:30 PM  |  Concordia University - MB Building , MB EFG (Conference Centre, 9th Floor)
Skills-building workshop / atelier
Bilingual / bilingueFood security / sécurité alimentaire
EnglishIndigenous / autochtones
Using Food to Build Bridges with Newcomers 1 hour 30 minutes 2:00 PM  -  3:30 PM  |  Concordia University - MB Building , MB 2.430
Panel discussion / panel de discussion
EnglishLocal Food Economy / Economie alimentaire locale
3:30 PM
3:30 PM
Coffee Break 30 minutes 3:30 PM  -  4:00 PM  |  Concordia University - MB Building , MB Atrium & MB 3.130
Break / Pause
 |  Signup required
4:00 PM
4:00 PM
Question Period 1 hour 30 minutes 4:00 PM  -  5:30 PM  |  Concordia University - MB Building , MB ABCD (Conference Centre, 9th Floor)
Feature panel / la grande salle
Bilingual / bilingueSimultaneous translation / traduction en simultanéPolicy / politique
Panel discussion / panel de discussion
Bilingual / bilingueLocal Food Economy / Economie alimentaire locale
Panel discussion / panel de discussion
Bilingual / bilingueFood security / sécurité alimentaire
Panel discussion / panel de discussion
EnglishAgriculture
Creating sustainable meat value chains 1 hour 30 minutes 4:00 PM  -  5:30 PM  |  Concordia University - MB Building , MB 5.215
Panel discussion / panel de discussion
Bilingual / bilingueLocal Food Economy / Economie alimentaire locale
5:30 PM
5:30 PM
Assembly cocktail at St-Jax's Church (OPEN TO ALL) 3 hours 5:30 PM  -  8:30 PM  |  St-Jax Church , Main Space at St-Jax Church