Saturday November 3, 2018

Time Zone: EDT/Eastern Time (US & Canada)
8:00 AM
8:00 AM
Registration 10 hours 8:00 AM  -  6:00 PM  |  Concordia University - MB Building , MB Atrium
9:00 AM
9:00 AM
Food Movement Stories: Learning from the Past and Looking to Our Future 1 hour 30 minutes 9:00 AM  -  10:30 AM  |  Concordia University - MB Building , MB AB (Conference Centre, 9th Floor)
Collaborative session / séance collaborative
Social movement / mouvement socialBilingual / bilingueSimultaneous translation / traduction en simultané
Food as a Pathway Towards Reconciliation 1 hour 30 minutes 9:00 AM  -  10:30 AM  |  Concordia University - MB Building , MB CD (Conference Centre, 9th Floor)
Panel discussion / panel de discussion
EnglishFood & health / Alimentation et santé
Northern Food Systems and Food Sovereignty 1 hour 30 minutes 9:00 AM  -  10:30 AM  |  Concordia University - MB Building , MB 2.430
EnglishNorthern / Nord canadien
Panel discussion / panel de discussion
Bilingual / bilingueAgricultureLocal Food Economy / Economie alimentaire locale
Panel discussion / panel de discussion
School food / alimentation scolaireEnglish
Panel discussion / panel de discussion
EnglishFood security / sécurité alimentaire
Food is a Feminist Issue 1 hour 30 minutes 9:00 AM  -  10:30 AM  |  Concordia University - MB Building , MB 2.210
Panel discussion / panel de discussion
Social movement / mouvement socialEnglish
Farmland Grab: Canadian Pension Funds' Role 1 hour 30 minutes 9:00 AM  -  10:30 AM  |  Concordia University - MB Building , MB 2.270
Panel discussion / panel de discussion
EnglishFood justice / justice alimentaire
10:30 AM
10:30 AM
Coffee Break 30 minutes 10:30 AM  -  11:00 AM  |  Concordia University - MB Building , MB Atrium & MB 3.130
Break / Pause
11:00 AM
11:00 AM
The Changing Face of New Farmers 1 hour 30 minutes 11:00 AM  -  12:30 PM  |  Concordia University - MB Building , MB 2.210
Panel discussion / panel de discussion
Bilingual / bilingueAgriculture
Transitioning agriculture practices in Quebec 1 hour 30 minutes 11:00 AM  -  12:30 PM  |  Concordia University - MB Building , MB 2.430
Panel discussion / panel de discussion
FrançaisAgriculture
Prioritizing Food Justice in our work together 1 hour 30 minutes 11:00 AM  -  12:30 PM  |  Concordia University - MB Building , MB CD (Conference Centre, 9th Floor)
Panel discussion / panel de discussion
Bilingual / bilingueFood justice / justice alimentaire
EnglishNorthern / Nord canadien
Season Jars: The Art of Fermentation Through Sauerkraut 1 hour 30 minutes 11:00 AM  -  12:30 PM  |  Concordia University - Multi-faith & Spirituality Centre , Multi-faith & Spirituality Centre
 |  Signup required
Skills-building workshop / atelier
Bilingual / bilingue
Feature panel / la grande salle
Simultaneous translation / traduction en simultanéFrançaisLocal Food Economy / Economie alimentaire locale
Collaborative session / séance collaborative
Bilingual / bilingueGlobal / mondialPolicy / politique
Indigenous Food in the City 2 hours 11:00 AM  -  1:00 PM  |  Concordia University - MB Building , MB 3.270
Collaborative session / séance collaborative
EnglishIndigenous / autochtones
12:30 PM
12:30 PM
Saturday Lunch - LB Atrium 1 hour 30 minutes 12:30 PM  -  2:00 PM  |  Concordia University - LB Building , LB Atrium
Saturday Lunch - EV Atrium 1 hour 30 minutes 12:30 PM  -  2:00 PM  |  Concordia University - EV Building , EV Atrium
Saturday Lunch - EV Norman Hébert (2nd Floor) 1 hour 30 minutes 12:30 PM  -  2:00 PM  |  Concordia University - EV Building , EV Norman Hébert (2nd Floor)
Saturday Lunch - MB Atrium 1 hour 30 minutes 12:30 PM  -  2:00 PM  |  Concordia University - MB Building , MB Atrium
Saturday Lunch - MB EFG (Conference Centre, 9th Floor) 1 hour 30 minutes 12:30 PM  -  2:00 PM  |  Concordia University - MB Building , MB EFG (Conference Centre, 9th Floor)
2:00 PM
2:00 PM
Collaborative session / séance collaborative
Bilingual / bilingueSimultaneous translation / traduction en simultanéFood security / sécurité alimentaireNorthern / Nord canadien
Panel discussion / panel de discussion
EnglishFood security / sécurité alimentaire
Interfacing Food Policy and Youth Action 1 hour 30 minutes 2:00 PM  -  3:30 PM  |  Concordia University - MB Building , MB EFG (Conference Centre, 9th Floor)
Collaborative session / séance collaborative
English
Indigenous Food Sovereignty Approaches 1 hour 30 minutes 2:00 PM  -  3:30 PM  |  Concordia University - MB Building , MB 3.270
Collaborative session / séance collaborative
EnglishIndigenous / autochtones
Collaborative session / séance collaborative
Bilingual / bilingue
Panel discussion / panel de discussion
Bilingual / bilingueSimultaneous translation / traduction en simultanéGlobal / mondial
Envisioning a School Food Program for Canada: If We Had a Billion Dollars 1 hour 30 minutes 2:00 PM  -  3:30 PM  |  Concordia University - MB Building , MB CD (Conference Centre, 9th Floor)
Collaborative session / séance collaborative
School food / alimentation scolaireBilingual / bilingue
3:30 PM
3:30 PM
Coffee Break 30 minutes 3:30 PM  -  4:00 PM  |  Concordia University - MB Building , MB Atrium & MB 3.130
Break / Pause
5:45 PM
5:45 PM
Santropol Roulant Tour and Social 2 hours 15 minutes 5:45 PM  -  8:00 PM  |  Santropol Roulant , Santropol Roulant
Social event / Activité sociale
6:00 PM
6:00 PM
Youth at the Table: Food Policy and Youth Networking Event 2 hours 6:00 PM  -  8:00 PM  |  McKibbins Irish Pub , McKibbins Irish Pub
Social event / Activité sociale