GIoTS Industry Forum II: 5G LSP European and Chinese Perspectives - EXCITING and F-Interop Joint Workshop (Part I)

Track:
GIOTS
What:
Panel
When:
Monday Jun 04   02:30 PM to 04:15 PM (1 hour 45 minutes)
Where:
Discussion:
0

Europe and China are at the forefront of technological developments in what concerns the Future Internet, 5G and IoT.  To continue to have success on this front, it is important to continue collaboration efforts in these areas, namely in the exchange of knowledge and the development of joint activities.

The EXCITING project supports co-operation opportunities between Europe and China, particularly for IoT and 5G, by studying and comparing the corresponding research and innovation ecosystems, identifying the opportunities and making recommendations for creating the appropriate conditions. Given the importance of a harmonised IoT and 5G industry, the F-Interop project focuses on the development of interoperability and performance test tools to support emerging IoT related technologies, from the standardisation process to the market. Both projects are H2020 projects.

In this joint workshop, these complementary projects will address the status, challenges and opportunities in the domain of 5G and IoT, particularly focusing on interoperability and standardisation practices. Attention will also be given to current and planned efforts for EU-China collaboration in this domain, including through joint large scale pilots.

Agenda

Time

Duration

Topic

Speakers

PART 01

14h30

5 min

Welcome

Kai Zhang (Martel)

14h35

10 min

Overview of EC’s actions in China

Franck Boissiere (IoT Unit, EC)

14h45

15 min

Overview of EXCITING and F-Interop projects

Kai Zhang (Martel)

Serge Fdida (Sorbonne Université)

15h00

35 min

Interoperability session

Serge Fdida (Sorbonne Université)

15h35

20 min

European IoT Standardisation:  Progressing EU-China Common Views

Georgios Karagiannis (Huawei/AIOTI)

15h55

20 min

EXCITING white papers (5G and IoT)

Latif Ladid (Université du Luxembourg)

Andrea Ferlini (Sorbonne Université)

16h15

End of Part I

* All presentations should include 5 min discussion

Moderator
IPv6 Forum
Founder and President
Speaker
Vice Chair - AIOTI WG03
Principal Strategist in Standardization and Industry Development - Huawei Technologies Düsseldorf GmbH
Speaker
Martel GmbH
Project Manager
Speaker
Internet of Things Unit, DG CONNECT, European Commission
Policy Coordinator & Programme Officer
Speaker
UPMC Sorbonne University
Professor
Speaker
Sorbonne University
Research and Development Engineer

My Schedule

Add to Your Schedule