Skip to main page content

Maria Barros Weiss

IONOS SE

Sessions in which Maria Barros Weiss attends

Monday 30 August, 2021

Time Zone: (GMT+01:00) Brussels
11:45 AM
11:45 AM - 12:45 PM | 1 hour

1)            Dr. Artemis Voulkidis, SYNELIXIS S.A, IoT-NGIN project“Introduction to Federated Machine Learning (FML) and FML Cybersecurity”2)            Dr. Jens Hagemeyer ,  VEDLIoT --- A heterogeneous hardware platform for next-generation AIoT applications In the page3)  Dr. John Soldatos, INTRASOFT International, EU-IoT project“Tools and Te...

Tuesday 31 August, 2021

Time Zone: (GMT+01:00) Brussels
9:00 AM
9:00 AM - 10:15 AM | 1 hour 15 minutes

The rising awareness of climate change has caused the popularization of sustainability and the realization that we need to do things not only differently, but better.As focus shifts to finding solutions to climate issues, technological advancements and innovation present a promising way forward. The Internet of Things, for example, which Boston Consulting Group estimates will boom into an $267 bil...

2:00 PM
2:00 PM - 3:00 PM | 1 hour

As data becomes the new oil of the economy and a key asset to address societal challenges like mobility, energy, carbon-neutral cities and manufacturing, the EU must strive for a leading position in the data economy and cannot afford to have the data of its businesses, public sector and citizens stored and exploited from largely outside its borders. A strategy for on World-leading Data and Computing Technology is at the heart of the European policy strategy for

3:15 PM
3:15 PM - 4:15 PM | 1 hour

Massive growth of devices and systems connected to the Internet raises technology and policy challenges on a new scale. With an ever more heterogeneous and complex environment of IoT, these connected objects generate large data volumes. This massive data feeds the data economy and opens up new business opportunities. Currently, the majority of IoT revenues are based on cloud-based services as a dominant economic model for IoT business models. Will it be the case in the next decade?T...

4:30 PM
4:30 PM - 5:30 PM | 1 hour

Digital technologies are unlocking new business opportunities and with that new business models. For example, we have seenservitization as a key concept changing a large number of industries from product to service driven businesses. This session will explore the next wave of business models enabled by IoT and combining this with edge computing. We will explore results from the H2020 Large Scale Pilot projects one of the largest investments by the EC in this field provide and mature examples ...

5:45 PM
5:45 PM - 6:45 PM | 1 hour

The IoT, edge and cloud computing technologies are likely to be global by design. A technology that is developed by focusing only the specific requirements of a regional market may face difficulties to be globally adopted. International collaboration allows researchers to exchange knowledge and combine perspectives to solve challenging problems, often of transversal nature. Nowadays, with a growing number of global challenges such as climate change, infectious diseases, energy and sustaina...

Wednesday 1 September, 2021

Time Zone: (GMT+01:00) Brussels
9:00 AM
9:00 AM - 10:15 AM | 1 hour 15 minutes

The Next Generation Internet of Things (NGIoT) is an initiative to build a resilient European IoT Hub. It acts as an accelerator for the whole European IoT ecosystem towards transforming the current IoT community of researchers and innovators in Europe into an increasingly cohesive, dynamic, participatory and sustainable ecosystem. It assists stakeholders to engage and create value, as well as set up a self-sustaining European IoT commu...

5:45 PM
5:45 PM - 6:45 PM | 1 hour

The COVID19 crisis has significantly pushed for the digital transformation of our society and economy. Beyond the visible face of digital transformation, deep technological revolutions are happening. Network virtualization, digital twins, far edge computing, artificial intelligence, and distributed ledger technologies are just a few examples. This session brings together representatives of several organizations and fora active in the ICT research domain to share their views on the most import...

Thursday 2 September, 2021

Time Zone: (GMT+01:00) Brussels
4:00 PM
4:00 PM - 5:00 PM | 1 hour

The expansion of the IoT and edge computing landscape has brought opportunities but also new challenges. Standards have an essential role in the IoT and edge computing systems. Having a roadmap of IoT standardization can enhance the technical issues that have to be addressed and resolved. The role of standardization in interoperability solutions is key, both by allowing a formalised support to various implementations, and by ensuring a consolidation of the options available so that the int...

Friday 3 September, 2021

Time Zone: (GMT+01:00) Brussels
9:00 AM
9:00 AM - 10:15 AM | 1 hour 15 minutes

Disclosing the key role of IoT in the so-called 4.0 revolution and how it is intertwined with other technologies that are going to fundamentally transform our world. We will also discuss about the key role of IoT, Edge IoT andAIoT (Artificial Intelligence of Things) for theIndustry 5.0 revolution.Pitch Title of Roberto Siagri: “Edge computing, Edge AI and the 5G Cloud matrix”

2:00 PM
2:00 PM - 3:00 PM | 1 hour

This session will then discuss the future research roadmap on Internet of Things, edge computing and Cloud foreseen in the upcoming European research program. It will more specifically discuss and explore the options to strengthen international cooperation in the Internet of Things and networking technologies research domains, including through international research infrastructure perspective. This session organized by Slices SC project will also count with the participation of experts fr...

3:45 PM
3:45 PM - 4:45 PM | 1 hour

 Artificial intelligence and industrial internet of things, IIoT, are enablers for digitising industries. The progress in technology delivers more intelligence at the edge that empowers IIoT devices with smarter decision-making, high performance, low power processing, and built-in security to create more intelligent and adaptive industrial applications. This session aims to present the research and development results related to the deployment of AI technologies implemented in ...

4:45 PM
4:45 PM - 5:30 PM | 45 minutes