Alexander Berlin

CEO
Berlin Thinking Consulting
Participe à 23 sessions

Alexander Berlin is a professional data business model expert, digital transformer and startup developer on the European level. As CEO and Founder of Berlin Thinking Consulting, he provides acceleration and transformation services for tech startups and larger corporates pushing for digitizing their business models through IoT technology.

Alexander is currently in charge of the business support at the large scale IoT project IoF2020 and develops the next generation data business models for the agricultural sector. He is an experienced EU project manager and worked already on the development of a competitive European entrepreneurial infrastructure at projects like FIWARE and @diversity. He is part of advisory groups on the EU level and translates the needs of the IoT ecosystem, startups and investors in Europe into economically reasonable actions.

With Berlin Thinking Social, Alexander is also actively supporting technological innovations for humanitarian aid organizations like UNHCR, WFP and UNOCHA. He organizes together with Techfugees, HackingAid (by HumanityX and PwC), FIWARE and other partners, hackathons for the development of concrete technical solutions to manage the refugee crisis or to coordinate humanitarian aid.

Sessions auxquelles Alexander Berlin participe

mardi 6 juin, 2017

Fuseau horaire: CET/Paris
12:30 PM
12:30 PM
Networking Lunch 1 heure 30 minutes 12:30 PM  -  2:00 PM  |  International Conference Centre of Geneva (CICG) , CICG Restaurant at First Floor

mercredi 7 juin, 2017

Fuseau horaire: CET/Paris
12:30 PM
12:30 PM
Networking Lunch 1 heure 30 minutes 12:30 PM  -  2:00 PM  |  International Conference Centre of Geneva (CICG) , CICG Restaurant at First Floor

jeudi 8 juin, 2017

Fuseau horaire: CET/Paris
12:30 PM
12:30 PM
Networking Lunch 1 heure 30 minutes 12:30 PM  -  2:00 PM  |  International Conference Centre of Geneva (CICG) , CICG Restaurant at First Floor

vendredi 9 juin, 2017

Fuseau horaire: CET/Paris
9:00 AM
9:00 AM
IoF2020 PSG Meeting I 1 heure 45 minutes 9:00 AM  -  10:45 AM  |  International Conference Centre of Geneva (CICG) , Room 9
Board Meeting
Private Meeting
11:15 AM
11:15 AM
IoF2020 PSG Meeting II 1 heure 45 minutes 11:15 AM  -  1:00 PM  |  International Conference Centre of Geneva (CICG) , Room 9
Board Meeting
Private Meeting
1:30 PM
1:30 PM
Closing Lunch 1 heure 1:30 PM  -  2:30 PM  |  International Conference Centre of Geneva (CICG) , CICG Restaurant at First Floor
Networking Events
4:15 PM
4:15 PM
IoF2020 PSG Meeting IV 1 heure 45 minutes 4:15 PM  -  6:00 PM  |  International Conference Centre of Geneva (CICG) , Room 9
Board Meeting
Private Meeting