Friday November 24, 2017

11:00 AM
11:00 AM
Kids Programming - Friday 7 hours 11:00 AM  -  6:00 PM  |  Dallas
kids programming
kids programming
Decorating flower pots for kids and parents
12:00 PM
12:00 PM
Tabletop Gaming Friday 12 hours 12:00 PM  -  12:00 AM  |  Meridian
Star Wars Rebels 1 hour 45 minutes 12:00 PM  -  1:45 PM  |  Saddlebrook
Screening
Theme: Star WarsFilm Room
Episodes from Season 1
Live Event
Tabletop Gaming
Sponsored by Pinacle Games and Paladian Books. Featuring 5 different GM's and 5 different games, all happening at once! Rifts will be the primary game setting for this event.


Register here: https://crassus6680.wixsite.com/rifts-tourny-sign-up/events/rifts-game-master-creative-competition-2


FRIDAY GAME DAY - Quirkle raffle

Play as many times as you like! You get a ticket for each game you play. Drawing at 10:00 pm on Friday for a Travel Qwirkle Game. (DO NOT HAVE TO BE PRESENT TO WIN) 


1:00 PM
1:00 PM
Operation Springboard 1 hour 15 minutes 1:00 PM  -  2:15 PM  |  Marquis 3
Panel
Movies and TV
Some of the most successful series have started off in another form. "Once Upon A Time" and "Grimm" began as fairy tales, "Sleepy Hollow" was based on an old story, and "Penny Dreadful" was based on a conglomeration of various horror stories. What works, and why?  
How to Panel at Conventions! 1 hour 15 minutes 1:00 PM  -  2:15 PM  |  Marquis 2
Talk
Fan Culture
Do you want to do panels at conventions but don’t know where to start? In this session, con veteran Victor Frost will teach you how to craft and run panels that conventions will want, and more importantly, that your audience will enjoy.
Mainstreaming the Geek 1 hour 15 minutes 1:00 PM  -  2:15 PM  |  Marquis 1
Panel
Fan Culture
How has geek culture becoming more mainstream affected how fans relate to media and to each other? Alternatively, is the idea that (some elements of) geek culture are becoming more mainstream a nostalgic illusion?
Laser Weapons, Reality or Myth? 1 hour 15 minutes 1:00 PM  -  2:15 PM  |  Chicago
Talk
Science FictionScience
Where are those laser weapons? They work nicely in science fiction, but why don't we hear about them on the modern battlefield? And do the science fiction writers even get it right? We'll learn a little about lasers, their history, how they're made, and why they sometimes catastrophically self-destruct, very much like a bad launch at Cape Canaveral. We'll also learn how to build a laser; it's not as difficult as one might think. And no equations.
Space: The Final Frontier...Fare Please? 1 hour 15 minutes 1:00 PM  -  2:15 PM  |  Boston
The debate is ongoing and lively regarding who should control the push into space; should it be the Government or should it be Private Industry? SpaceX is looking to set up trips to Mars and NASA is seeking to implement its Space Launch System, a Saturn V class lift system. Clearly, both have their advantages and disadvantages. Come join our panelists in discussing this never-dull subject.
19th Century Science Fiction 1 hour 15 minutes 1:00 PM  -  2:15 PM  |  Atlanta
Panel
Science Fiction
covers SciFi from 1808-1895, focusing on women and obscure American writers.  
Languages of Star Wars 1 hour 15 minutes 1:00 PM  -  2:15 PM  |  Scottsdale
Talk
Theme: Star Wars
The languages heard in the Star Wars movies: Shyriiwook (Wookieespeak), Huttese, Droidspeak, and all the others - are not conlangs but are based on existing languages and other sources. However, we can still learn to speak them!
Coffee Cozies for the Common Fan 1 hour 15 minutes 1:00 PM  -  2:15 PM  |  New Orleans
Workshop
Fan Culture
Show your geeky side by making a custom insulated cup cozy that fits over almost any "to-go" cup from your favorite cafe or travel cup. Keep your drink hot without burning your hands. Save the environment by not using single use cup sleeves, and be unique while doing it. 
Roving on Mars 1 hour 15 minutes 1:00 PM  -  2:15 PM  |  St. Louis
Talk
Science - space
The structure and daily operations of the Opportunity and Curiosity rovers, and the science and engineering insights they've provided.
Rivercon demo hosted by David Bliss  
kids programming
It's bag art!  For kids and parents
2:00 PM
2:00 PM
"Once More with Feeling" - Buffy the Vampire Slayer (2001) 45 minutes 2:00 PM  -  2:45 PM  |  Saddlebrook
Screening
Theme: Urban FantasyFilm Room
Learn how to play the game!
2:30 PM
Artist GoH Q&A: Howard Chaykin 1 hour 15 minutes 2:30 PM  -  3:45 PM  |  Marquis 2
Talk
GOH
Here's your opportunity to get to know our Artist Guest of Honor, Howard Chaykin, known for his Marvel comics adaptation of Star Wars, as well as his work on American Flagg, Heavy Metal, and Black Kiss. Some of Chaykin’s recent comics work includes: the graphic novel Mighty Love, the mini-series Challengers of the Unknown and City of Tomorrow, as well as a one-off issue of Solo, all published by DC Comics.
Discussion
Movies and TV
Today, there are many strong Princess characters in science fiction and fantasy for girls of all ages to look up to. However, in the 1970s, the most prominent choices were Carrie Fisher as Princess Leia of STAR WARS and Lynda Carter’s WONDER WOMAN. This panel talks about the lasting impact of these female heroes on that generation to present day.
Finding the Wonder: Using SF to Get Kids to Read 1 hour 15 minutes 2:30 PM  -  3:45 PM  |  Chicago
Talk
Science Fiction
Librarian Val Ontell discusses various ways of interesting kids in reading and recommends books and other materials that can be used.
Reading the Classics of Science Fiction 1 hour 15 minutes 2:30 PM  -  3:45 PM  |  Boston
Panel
Science Fiction
Join us as we read aloud selections from this year's Classics of Science Fiction, works selected for discussions with John Hertz.  This year's selections are Charlotte Perkins Gilman's "Herland", Robert A. Heinlein's "Citizen of the Galaxy", and "Hard to Be a God" by Arkady & Boris Strugatsky.
Rewriting history 1 hour 15 minutes 2:30 PM  -  3:45 PM  |  Atlanta
Panel
Fantasy
We all know what happened in the history books...but what are the improbable causes, the fantastic causes which could have made things happen that way?
Really Weird Science: an introduction to Quantum Computing 1 hour 15 minutes 2:30 PM  -  3:45 PM  |  Scottsdale
Talk
Science
IBM Research scientist Kevin Roche will be your guide on a  general-audience tour into the baffling world of qubits and entanglement, including IBM's new Q division and it's Quantum 

Experience, where you can actually write and run a program on a real  quantum computer via the web (or a Raspberry Pi!). Kevin promises no complicated math (it makes him dizzy). 

Low-Budget Film-making 1 hour 15 minutes 2:30 PM  -  3:45 PM  |  New Orleans
Panel
Movies and TV
The ways both amateurs and professionals make movies, from the days of 16mm to digital. 
Convention Artist Marketing I: Get the ball rolling 1 hour 15 minutes 2:30 PM  -  3:45 PM  |  St. Louis
Talk
Art
 So you’re an artist and you want to sell your work but you just can’t seem to get the ball rolling? Peri will give you some advise, strategies and secrets to breaking in to the art world. We will talk about the how and why art shows work, and how the best ways to get the most out of your experience. Bring your questions and a note pad, I will have Disks with the outline of the calls available for $1.00 as well (for all classes).
3:00 PM
3:00 PM
"Take the Deviled Eggs" - Gilmore Girls 45 minutes 3:00 PM  -  3:45 PM  |  Saddlebrook
Screening
Film Room
Gilmore Girls Take the Deviled Eggs (2002) 45 min. 


Tabletop Gaming
Winner will receive a laminated map of a Settlers of Catan game


kids programming
Sticker art for kids and parents!
4:00 PM
4:00 PM
The Religion Panel 1 hour 15 minutes 4:00 PM  -  5:15 PM  |  Marquis 3
Panel
Fan Culture
What does it mean to be religious and to be a fan?  Let's talk about it!
Libraries and Librarians in Fantasy 1 hour 15 minutes 4:00 PM  -  5:15 PM  |  Marquis 2
Panel
Movies and TV
In tv shows from Buffy to Once Upon a Time, libraries hold the answers to defeating magical creatures. In books such as Grimm Legacy by Polly Schulman and Libromancer by Jim Hines, libraries hold the actual magical artifacts. What are some of your favorite libraries and librarians?
Burying The Lede: On Superhero Media's Treatment of Journalists 1 hour 15 minutes 4:00 PM  -  5:15 PM  |  Marquis 1
Panel
Movies and TV
An analysis of how superhero-themed comics and television shows feature journalists and "the media" itself, and why that matters in the new age of disinformation. 
Books and Boardgames: Rolling the Dice 1 hour 15 minutes 4:00 PM  -  5:15 PM  |  Boston
Discussion
GamingLiterature
Long Beach Geeks would like to invite you to discuss how some of the most popular books have been used as a source for board games, and how they have played a part in your appreciation of the story. No book or game is too obscure to bring into the conversation.
Classics of SF: Herland 1 hour 15 minutes 4:00 PM  -  5:15 PM  |  Atlanta
Discussion
Science FictionLiterature
Charlotte Perkins Gilman, Herland (1915) Three men who discover a country peopled only by women find “daring….  broad sisterly affection … fair-minded intelligence…. health and vigor … calmness of temper” (ch. 7).  Of course it’s a sermon; but it’s neat, imaginative, warm-hearted.  How does she do it?
Illustrator's Workshop 1 hour 15 minutes 4:00 PM  -  5:15 PM  |  New Orleans
Workshop
Science FictionArt
Read a story and learn how to illustrate it. Illustrator Laura Freas Beraha, Chesley Award Cowinner, who worked alongside her popular late husband, Frank Kelly Freas, teaches you the secrets to successful illustration. No special drawing ability required. We'll create thumbnail drawings as we learn how to think as illustrators.
Convention Artist Marketing II: Find your voice and develop your brand 1 hour 15 minutes 4:00 PM  -  5:15 PM  |  St. Louis
Talk
Art
One of the most important thing for an artist to understand is the concept of developing his or her own voice. Once you get that, we can talking about the best ways to market your individuality as a concert concept that can be recognized and sought after! If you take no other class, this might be the one you don’t want to miss!
Battlestar Galactica: Razor 1 hour 41 minutes 4:00 PM  -  5:41 PM  |  Saddlebrook
Battlestar Galactica Razor – Feature Film (2007) 101 min. 


5:00 PM
5:00 PM
Friday Night Filk 6 hours 5:00 PM  -  11:00 PM  |  Scottsdale
Live Event
Fan CultureMusic
Enjoy performances, drum circles, and fannish musical stylings into the evening
Tabletop Gaming
Learn how to play the game!
5:30 PM
Behind the Scenes at ILM Star Wars 40th Anniversary: In 3D! 1 hour 15 minutes 5:30 PM  -  6:45 PM  |  Chicago
Demonstration
Theme: Star Wars
Take a tour through ILM 40 years ago conducted by Chris Casady, who took the 3D photos while working at ILM on the original Star Wars. 3D glasses will be provided.
The History And Culture Of Beer, And How To Make It At Home 1 hour 15 minutes 5:30 PM  -  6:45 PM  |  Boston
Panel
Fan Culture
Beer is one of the oldest beverages in the world, going back at least to Neolithic times. Ancient cultures had gods and goddesses of beer, whose temples were some of the first brewpubs. This was a skill that people practiced at home, and everyone wanted to be friends with a good brewmaster or alewife. You can do this at home, and make better beer to share with friends than you can buy for them. Learn how, and try a homebrew! It’s on us. Please, over 21 only.
Panel
Movies and TVFan Culture
Many franchises have been rebooted or reimagined. When does this change to “bait and switch” marketing or go so far from the concept of the original that it offends those who loved the original? Examples of controversial reboots are Battlestar Galactica, The later Star Trek reboot and Ghost Busters. When does the new version become the definitive version? STTNG, the Jackson LOTR movies and Westworld come to mind. 


I self published my first book - and didn't die! 1 hour 15 minutes 5:30 PM  -  6:45 PM  |  New Orleans
Panel
Writing
Come join our panel of first time self published authors and learn what they thought would be hard, and found out it wasn't, and what they thought would be easy, and found out it wasn't.
What is Team-X? 1 hour 15 minutes 5:30 PM  -  6:45 PM  |  St. Louis
Talk
Science - space
Join Team X lead engineer Alfred Nash for insight into NASA's Team-X, an interdisciplinary team of engineers that utilizes concurrent engineering methodologies to complete rapid design, analysis and evaluation of space mission concept designs at the Jet Propulsion Laboratory.
6:00 PM
6:00 PM
Star Trek Continues 1 hour 25 minutes 6:00 PM  -  7:25 PM  |  Saddlebrook
Screening
Film Room

Still Treads the Shadow (2017) 50 min.

and 

What Ships are for (2017) 50 min.


Tabletop Gaming
 Qualifiers Friday and Saturday - Final on Sunday
6:30 PM
Opening Ceremonies 30 minutes 6:30 PM  -  7:00 PM  |  Marquis 3-6
Live Event
From once upon a time, from a galaxy far far away...that's no moon, it's Loscon 44!
7:00 PM
7:00 PM
Ice Cream Social 1 hour 30 minutes 7:00 PM  -  8:30 PM  |  Marquis 1-2-3
Live Event
Trivia for Chocolate and Other Treats 1 hour 15 minutes 7:00 PM  -  8:15 PM  |  New Orleans
Live Event
Fan Culture
Come demonstrate your knowledge of all things Fannish.  
Science Fiction during World War I 1 hour 15 minutes 7:00 PM  -  8:15 PM  |  St. Louis
Discussion
Science Fiction
WWI is now a century ago. How did SF portray war back then? Close? Way off? What did SF get right?  
8:00 PM
8:00 PM
Regency Dance 3 hours 8:00 PM  -  11:00 PM  |  Atlanta/Boston
Live Event
Fan CultureDance
Naturally we will have Regency Dancing at Loscon 44. If you don’t know how, John Hertz will teach you. Historical costume will be welcome, but not required. When we do this at s-f cons people come in all kinds of costumes. Or come as you are.
Adventures of Luke Skywalker, presented by Lux Theater 1 hour 30 minutes 8:00 PM  -  9:30 PM  |  Marquis 3-6
Live Event
Theme: Star Wars
The Lever Brothers Company, purveyors of Lux Brand Soap Flakes, is pleased to present a live broadcast of "Lux Radio Theatre," with your host, Cecil B. DeMille. This special wartime presentation will feature in-person performances by such screen greats as Humphrey Bogart, Katherine Hepburn, Mickey Rooney, Jack Benny, and a galaxy of other stars. The evening's feature presentation is our specially commissioned radio adaptation of Twentieth Century Fox's blockbuster film, "The Adventures of Luke Skywalker". This hour-long science fiction drama programme is sure to astound and delight. It is a stirring tale of galactic derring-do, with tyrannical villains and intrepid young adventurers, and will be brought to life by our stars and talented sound pattern designers. The action takes place on Friday night at 8pm after the Ice Cream Social in the Marquis ballroom. Don't miss this once-in-a-lifetime event!
8:15 PM
Star Wars Episode IV: A New Hope 2 hours 1 minute 8:15 PM  -  10:16 PM  |  Saddlebrook
Screening
Theme: Star WarsFilm Room
Star Wars Episode IV A New Hope (1977) 121 min
8:30 PM
Geeky Open Mic 1 hour 15 minutes 8:30 PM  -  9:45 PM  |  St. Louis
Live Event
Humor/Improv
An opportunity for fans to try doing a short set (3 minutes) of comedy on sci/fi fantasy fan culture topics. I would host and do a short set (5 minutes) to start things off and take volunteers who want to perform. If there is a large number of people who wanted to perform I would put names in a pitcher and draw them out.  
9:00 PM
9:00 PM
It Came From Outer Space - In 3D! 2 hours 9:00 PM  -  11:00 PM  |  Chicago
Screening
Science Fiction
The 1953 3-D classic (and first 3-D science fiction film) IT CAME FROM OUTER SPACE, with story by Ray Bradbury.  Presented by 3-D Space

Saturday November 25, 2017

12:00 AM
12:00 AM
Cern Supercollider Virtual Visit 1 hour 15 minutes 12:00 AM  -  1:15 AM  |  St. Louis
Live Event
Science - space
A Virtual Visit  is primarily a chance to learn about particle physics. A virtual guide, who speaks the audience language and is – as often as possible - a physicist from their country, introduces her/his path in HEP, then briefly explains what is CERN, LHC and the ATLAS experiment. This is followed by a description of the location, what’s and why’s. Then, the local organizer passes the microphone to the audience and the virtual guide answers questions. 
9:00 AM
9:00 AM
Kids Programming - Saturday 9 hours 9:00 AM  -  6:00 PM  |  Dallas
kids programming
kids programming
Kids and parents can make a star wars themed candy dish
10:00 AM
10:00 AM
Autographs - 10 am 45 minutes 10:00 AM  -  10:45 AM  |  Dealer's Hall
Larry Niven, Barbara Hambly, Charles Lee Jackson, II, Donald Glut
Shotokan Karate Workshop 1 hour 15 minutes 10:00 AM  -  11:15 AM  |  Marquis 3
Workshop
Fan Culture
The workshop is an active workshop in that everyone is invited to get up and move and follow along  with movements presented by the instructor. Students will learn basic moves such as stances, punches, and kicks. Students also learn some history of Shotokan Karate and some character lessons. And finally a simple Kata will be presented and performed by the students. No actual contact is involved so no one can get hurt. Come dressed to get a workout.
Science Fiction Slash Blank 1 hour 15 minutes 10:00 AM  -  11:15 AM  |  Marquis 2
Panel
Science Fiction
While Science Fiction has always been its own genre, many of its most famous exemplars are either inspired by or are crossovers with other genres: such as Asimov's Lije Bailey novels and the murder mystery genre. Is this a strength or a weakness of SF? Are these books the best or the worst of both worlds? Why do this sort of thing in the first place?  
Blood Drive 6 hours 10:00 AM  -  4:00 PM  |  Marquis 1
Live Event
Fan Culture
Facebook Gaming: Joyful Diversion or Distracting Addiction? 1 hour 15 minutes 10:00 AM  -  11:15 AM  |  Boston
Panel
Gaming
A look at Facebook gaming. They are fun to play but can we take it to far where it becomes all consuming?
Comics Today 1 hour 15 minutes 10:00 AM  -  11:15 AM  |  Chicago
Panel
Comics
Hear from professionals in the comics and graphic novels industry discuss  what's going on with modern comics
Changing Image of Disability in Geek Media and Culture 1 hour 15 minutes 10:00 AM  -  11:15 AM  |  Atlanta
Panel
Fan Culture
From Furiosa to Tyrion Lannister, we are seeing a major shift in how geek media portrays disability. We are no longer just inspiration porn or the plucky sidekick. Instead, we are becoming central to the storytelling process as characters in our own right who are more than just our disabilities. Join us to discuss how this change affects us, both as geeks and as part of the disability community.
The Music of Star Wars 1 hour 15 minutes 10:00 AM  -  11:15 AM  |  Scottsdale
Demonstration
Theme: Star Wars
The Force is strong in Star War's iconic soundtracks. See ultra rare video and meet artists from the original A New Hope and this year's The Last Jedi. Includes Q&A. 
Firefly - An Escape Room Adventure 5 hours 10:00 AM  -  3:00 PM  |  New Orleans
Live Event
Movies and TVFan Culture
A fun, challenging adventure awaits you! This is an entertaining, live-action experience. You are in a marooned Firefly with multiple objectives to accomplish. Decipher the clues, find the keys, and overcome all the mental obstacles in a one hour period to solve the room’s mystery!... All while a reaver is slowly released into the room. Beware.
Create your own Conlang 2 hours 45 minutes 10:00 AM  -  12:45 PM  |  St. Louis
Workshop
Language
Join us as we learn the basics of creating a conlang (constructed language) and create Loscon-ese: the official language of Loscon!
Sing 1 hour 38 minutes 10:00 AM  -  11:38 AM  |  Saddlebrook
Screening
Film Room
Sing (2016) 98 min.
11:00 AM
11:00 AM
Autographs - 11 am 45 minutes 11:00 AM  -  11:45 AM  |  Dealer's Hall
Chris Butler, S. P. Hendrick
kids programming
drawing on canvas for kids and parents
11:30 AM
Martian Eye in the Sky 1 hour 15 minutes 11:30 AM  -  12:45 PM  |  Marquis 2
Talk
Science - space
The latest from Mars Reconnaissance Orbiter.
How to Read Race in a Comic 1 hour 15 minutes 11:30 AM  -  12:45 PM  |  Chicago
Talk
Comics
The talk will be an in depth look at how race is depicted in comics. Essentially, we begin with the questions: how do we arrive at a determination of Blackness if we are truly looking at ink and pigment on a page arranged in a particular way? If this is about creating a character that would be recognizable in the real world, then who are these drawn for?
 
A Celebration of Missing Friends 1 hour 15 minutes 11:30 AM  -  12:45 PM  |  Boston
Talk
Fan CultureFan History
A Celebration of Missing Friends is a fond look at three people important to LASFS and Loscon who we've lost in the last few months: Jerry Pournelle, Len Wein, and Milt Stevens.
Mummies in the Movies 1 hour 15 minutes 11:30 AM  -  12:45 PM  |  Atlanta
Panel
Movies and TV
From The Eyes of the Mummy to this year's The Mummy, how films have depicted Egyptian mythos.
Science Fiction Music 1 hour 15 minutes 11:30 AM  -  12:45 PM  |  Scottsdale
Panel
Theme: Star Wars
What makes science fiction special? Meet composers from The Orville, Star Trek, Elysium, and NASA and hear them discuss their favorite music. And how it's created. Includes rare video.
12:00 PM
12:00 PM
Tabletop Gaming Saturday 12 hours 12:00 PM  -  12:00 AM  |  Meridian
Tabletop Gaming
Autographs - 12 pm 45 minutes 12:00 PM  -  12:45 PM  |  Dealer's Hall
James C Glass, Harry Turtledove, Carrie Vaughn
"Pilot" - Warehouse 13 1 hour 27 minutes 12:00 PM  -  1:27 PM  |  Saddlebrook
Screening
Theme: Urban FantasyFilm Room
Warehouse 13 Pilot (2009) 87 min.
Tabletop Gaming
Sponsored by Pinacle Games and Paladian Books . Featuring 5 different GM's and 5 different games, all happening at once! 

Rifts will be the primary game setting for this event

Click here to register for free: https://crassus6680.wixsite.com/rifts-tourny-sign-up/events/rifts-game-master-creative-competition-2

Tabletop Gaming
Demo hosted by Chris Davis 
Tabletop Gaming
Ongoing QWIRKLE EVENT - Saturday & Sunday . Play as many times as you like! You get a ticket for each game you play. 


Drawing at 3:00 pm on Sunday for a Travel Qwirkle Game


1:00 PM
1:00 PM
Autographs - 1 pm 45 minutes 1:00 PM  -  1:45 PM  |  Dealer's Hall
Tim Powers, Howard Chaykin, Marv Wolfman
SCA Historic Combat Demonstration 1 hour 15 minutes 1:00 PM  -  2:15 PM  |  Marquis 3
Demonstration
SCA
The Society for Creative Anachronism hosts a combat demonstration, showing not just techniques but also weapons, and armor
Fan GoHs Q&A: Kevin Roche and Andrew Trembley 1 hour 15 minutes 1:00 PM  -  2:15 PM  |  Marquis 2
Talk
GOH
Get to know your fan GoHS Kevin Roche and Andrew Trembley. Curious about their history in fandom?  Want to know how to run a successful worldcon bid? Here's your opportunity to find out more!
The Traditional Thanksgiving David Gerrold Garage-Cleaning Charity Auction 1 hour 15 minutes 1:00 PM  -  2:15 PM  |  Boston
Live Event
Fan Culture

Here's how it works, David Gerrold will load up the car with several boxes of stuff he doesn't want anymore -- or stuff that other people have donated. Books, records, DVDs, tapes, toys, comics, scripts, galley proofs, manuscripts, stuff that piles up like old bones at the back of the dragon's cave. Then sometime on Saturday, the contents of those boxes will be spread out across several tables and David will auction them off until both he and everyone else in the room are emotionally and physically exhausted. The auction is always fun -- you don't have to buy anything. If you don't, we'll just hold you upside down by your ankles and shake the nickels out of your jeans and force you to take something home anyway. Then, David takes the money, cackles like a madman, and gives it to a worthwhile cause. This year it's the Science Fiction Writers of America Emergency Medical Fund. Remember, the more stuff that we clean out of David's garage, the more stuff we can put in yours!

How Epic is Epic? 1 hour 15 minutes 1:00 PM  -  2:15 PM  |  Chicago
Panel
WritingStorytelling
Planning and executing a sprawling epic tale. Authors discuss how far to go, how to get there, and when is enough too much.
Building your own R2-D2 1 hour 15 minutes 1:00 PM  -  2:15 PM  |  Atlanta
Panel
Theme: Star WarsMaker
"I've always loved R2-D2 and wanted to build my own. I've sometimes seen some rolling around at the conventions, but I could never do that. Or could I???" You bet you can! With a brief overview of the R2 Builders Club's history, some notable droids, builders and events to set the stage, we will run down the tools, the materials, the costs, time, skills and the passion that calls you on the path to building your own R2 buddy and pal. Q&A encouraged!
Hollywood Sound Museum 1 hour 15 minutes 1:00 PM  -  2:15 PM  |  Scottsdale
Panel
Audio
Sound is enormously important in adding believability to a film, especially in science fiction & fantasy movies. Learn how a film soundtrack is created with experts who are working toward creating a place to learn and celebrate entertainment audio - The Hollywood Sound Museum!
Finding the Information You Can't Do Without 1 hour 15 minutes 1:00 PM  -  2:15 PM  |  St. Louis
Talk
Writing
Librarian Val Ontell will discuss a variety of research tools that will help you with your research for that novel you want to write - or anything else.
Tabletop Gaming
Hosted by David Bliss
kids programming
1:45 PM
Star Trek: Deep Space 9 45 minutes 1:45 PM  -  2:30 PM  |  Saddlebrook
Screening
Film Room
 Season 4 Episode 15 Accession (1996) 45 min.
2:00 PM
2:00 PM
Autographs - 2 pm 45 minutes 2:00 PM  -  2:45 PM  |  Dealer's Hall
Laura Frankos, Steven Barnes
Tabletop Gaming
Play one of the several maps we have collected and enter a drawing to WIN a lamenated Catan Map of your own! 


Tabletop Gaming
Learn how to play the game!
2:30 PM
Q&A with Jane Espenson 1 hour 15 minutes 2:30 PM  -  3:45 PM  |  Marquis 2
Talk
GOH
Join this Q&A with Jane Espenson, writer and producer for such works as Once Upon a Time, Buffy the Vampire Slayer, Warehouse 13, and Battlestar Galactica.
Tales of Frankenstein 1 hour 15 minutes 2:30 PM  -  3:45 PM  |  Chicago
Panel
Movies and TV
Writer-director-executive producer Donald F. Glut moderates a panel comprising cast and crew members from his new movie TALES OF FRANKENSTEIN (in post-production), an anthology film comprising four stories in the classic "Frankenstein tradition.
Creating a Universe 1 hour 15 minutes 2:30 PM  -  3:45 PM  |  Boston
Panel
Writing
The background of a story can be as important as the plot. Authors discuss how geography, geology, history, and other sciences can inform the action in a story.
Classics of SF: Citizen of the Galaxy 1 hour 15 minutes 2:30 PM  -  3:45 PM  |  Atlanta
Discussion
Science FictionLiterature
Robert A. Heinlein, Citizen of the Galaxy (1957) - Fans know the Heinlein Double Surprise: something strange happens, then something really strange happens.  Here’s a quadruple, each so carefully portrayed we’re ready to believe it’s the story.  What’s this for?  And we could sing “all the lonely people”.
Sound Effects in STAR WARS 1 hour 15 minutes 2:30 PM  -  3:45 PM  |  Scottsdale
Panel
Movies and TV
A look into the iconic sounds created by Ben Burtt for the franchise. Hear rare sound elements that were used to make the Star Wars galaxy come alive. 
The Amazing World of PC Gaming 1 hour 15 minutes 2:30 PM  -  3:45 PM  |  St. Louis
Talk
GamingVideo Games
The PC has come a long way from the original IBM 8086 and so has its games. And with so many new space simulators on the market, it's never been a better time to be a SciFi geek with a good PC. Join Victor Frost as he introduces you to some of the cool games available on PC and shows you how easy it is to build a modern computer by doing it right in front of you!
2:45 PM
"Shindig" - Firefly 45 minutes 2:45 PM  -  3:30 PM  |  Saddlebrook
Screening
Film Room
Firefly  EP 6 Shindig (2002) 45 min. 


3:00 PM
3:00 PM
Autographs - 3 pm 45 minutes 3:00 PM  -  3:45 PM  |  Dealer's Hall
Ann Gimpel, H. Paul Honsinger, Gregory Benford
Tabletop Gaming
Qualifiers Friday and Saturday - Final on Sunday
kids programming
Make a night light!
4:00 PM
4:00 PM
Autographs - 4 pm 45 minutes 4:00 PM  -  4:45 PM  |  Dealer's Hall
Kathryn Sullivan, Mel Gilden, Geoff Mark
Writing about fighting 1 hour 15 minutes 4:00 PM  -  5:15 PM  |  Marquis 3
Workshop
WritingSCA
How do you convey a "fight" that is interesting and accurate? Do you need to? Supported by live action demo.
Making Star Wars 1 hour 15 minutes 4:00 PM  -  5:15 PM  |  Marquis 2
Panel
Theme: Star Wars
People who worked on the original Star Wars trilogy at Lucasfilm and Industrial Light & Magic tell stories about what it was like a long time ago creating a galaxy far, far away
Let’s Design a Room Party! 1 hour 15 minutes 4:00 PM  -  5:15 PM  |  Boston
Talk
Fan CultureGOH
So you want to host a room party, but don't know where to start? Fan GOHs Kevin and Andy have the mad hosting skills to show you how!  Join this interactive panel by giving suggestions, help build the best room party ever, and learn some tips and tricks along the way.
Writers and Illustrators of the Future 1 hour 15 minutes 4:00 PM  -  5:15 PM  |  Chicago
Panel
Writing
The Writers and Illustrators of the Future Contests host a 4 day workshop for winners annually as part of the gala celebration. Hear from winners themselves what they learned during the workshop. They will share stories of the various essays from L. Ron Hubbard on writing that they study and also the advice received from the various judges.    
Talking Comics with Chaykin and the Wolfman 1 hour 15 minutes 4:00 PM  -  5:15 PM  |  Atlanta
Talk
Comics
Hear two of the great comic creators talk about what else, comics!  Artist Howard Chaykin and writer Marv Wolfman talk about their work on various projects with both Marvel and DC, and discuss how the industry has developed.
Science-fiction Films by Quarter (2017 edition) 1 hour 15 minutes 4:00 PM  -  5:15 PM  |  New Orleans
Panel
Movies and TV
Comparing, contrasting, and discussing the SF films of 1917, 1942, 1967, 1992, and this year.
Unspoiled on Rogue One 1 hour 15 minutes 4:00 PM  -  5:15 PM  |  St. Louis
Panel
Theme: Star Wars
Money hasn't seen Rogue One. He'll be watching it with B*tches right before, and you can get an unfiltered, fresh take on the movie, complete with all the inappropriate jokes that B&M are famous for.
"Epitaph 1" - Dollhouse 50 minutes 4:00 PM  -  4:50 PM  |  Saddlebrook
Screening
Film Room
Dollhouse

S1 EP 13 Epitaph 1 (2009) 50min.


5:00 PM
5:00 PM
Autographs - 5 pm 45 minutes 5:00 PM  -  5:45 PM  |  Dealer's Hall
Jane Espenson, David Raiklen, Steve Lee, Gwendolyn Womack
Saturday Night Filk 6 hours 5:00 PM  -  11:00 PM  |  Scottsdale
Live Event
Fan CultureMusic
Enjoy performances, drum circles, and fannish musical stylings into the evening
Eureka 45 minutes 5:00 PM  -  5:45 PM  |  Saddlebrook
Screening
Film Room
Eureka Season 2 Episode 7 Family Reunion (2007) 45 min.
kids programming
Make a collage together!
5:30 PM
Here There Be Dragons 1 hour 15 minutes 5:30 PM  -  6:45 PM  |  Marquis 2
Panel
Gaming
Experts in the field explore how sci-fi and fantasy game design has evolved since the early days of D&D
Geeks Got Your Back 1 hour 15 minutes 5:30 PM  -  6:45 PM  |  Chicago
Panel
Fan Culture
Anti-harassment has become a hot topic within the geek community over the last several years. Whether it is anti-harassment policies or grassroots awareness (such as Cosplay is Not Consent), more and more geeks are looking for ways to make the geek community a better place to everyone. Come join us as we discuss ways in which we can all just be a little more excellent to each other.
Blending Mystery and Speculative Fiction 1 hour 15 minutes 5:30 PM  -  6:45 PM  |  Boston
Discussion
Writing
Why don’t readers see a whodunit set in space or a high fantasy world frequently? What are the challenges of making a blend of mystery and speculative fiction work? What works have been done, and to what degrees do they work successfully? The panelists share their thoughts and opinions.
The first five Hugo Winners 1 hour 15 minutes 5:30 PM  -  6:45 PM  |  Atlanta
Panel
Science FictionFan History
The first five Hugo Winners for best novel are considered obscure compared to every winner after them. This panel would focus of the first five novels from 1953-1959, and evaluate them in a modern context.
Mead Panel 1 hour 15 minutes 5:30 PM  -  6:45 PM  |  New Orleans
Panel
Fan Culture
Since antiquity, mead has been part of culture and religion. Explore the world of mead from the past to the future.  
Is it Appreciation or Appropriation 1 hour 15 minutes 5:30 PM  -  6:45 PM  |  St. Louis
Panel
Fan Culture
When using cultural and religious ideas and themes from cultures and societies other than your own, what obligations, if any, are parts of that “borrowing”? Is it even appropriate? What moral, ethical, legal and other restraints and boundaries apply? How does “respect” and “appreciation” apply in these situations, both contemporary and fictional?
6:00 PM
6:00 PM
Heavy Metal 1 hour 27 minutes 6:00 PM  -  7:27 PM  |  Saddlebrook
Screening
Film Room
Heavy Metal – Feature (1981) 87 min.


Tabletop Gaming
Modern Format. 1st/3pks, 2nd/2pks, 3rd/1pk

Hosted by Spike Dodds

7:00 PM
7:00 PM
Masquerade Cosplay Revue 1 hour 30 minutes 7:00 PM  -  8:30 PM  |  Marquis 3-6
Live Event

This year the categories of entry will be children 13 and under, Novice, Journeyman and Master. Only one costume can be worn by each person, but there is no limit to the number of costumes you can make and have your friends wear! 

In order to participate you will need to fill out a Loscon Masquerade Entry Form

And verify that you have read and understand the Loscon Masquerade Rules by initialing at the bottom of the form

These forms must be turned in on-site at the Masquerade Sign-up table no later than 4:30 PM Saturday 25th November 2017 

If you have any questions, please don’t hesitate to contact our Masquerade DirectorWe can’t wait to see what you create this year!

8:00 PM
8:00 PM
A Shot Rang Out 1 hour 15 minutes 8:00 PM  -  9:15 PM  |  Marquis 2
Panel
Humor/Improv
Improvised storytelling around well-known lines from well-known SF TV and movies. Challenge funny fans and writers to flex their storytelling muscles by giving them your favorite quote to riff on.
Screenwriting to Novels 1 hour 15 minutes 8:00 PM  -  9:15 PM  |  Chicago
Panel
Writing
A discussion for screenwriters interested in writing a novel. Gather tips on how to adapt a story and what to expect trying to break into the publishing industry.
Altered Spirits Screening 2 hours 30 minutes 8:00 PM  -  10:30 PM  |  Boston
Panel
Movies and TV
Original Sci-Fi Action feature film screening with the Star and Producer, Stephen Weese. Four young people head out into the desert to a sweat lodge and wake up in an alternate dimension! They must fight for their lives against evil spirits who want to steal their bodies and return to our world. Running time, 90 minutes, Q&A with Stephen Weese afterward. The film also stars well known voice actors Richard Epcar, Vic Mignogna and Cristina Vee.
Panel
Theme: Urban Fantasy
While we may have our current economic system for another generation or to, what really happens to all the people when automation allows 2% of the population to create everything the other 98% want or need. Can our views of self worth and value to society keep up with our technology. Can the US adapt its capitalism to a world of plenty?


Dos and Don'ts of Humorous Writing 2 hours 45 minutes 8:00 PM  -  10:45 PM  |  New Orleans
Workshop
Humor/Improv
Learn the basics of humorous writing and get your funny on! Audience participation and much hilarity will ensue!  
The Culture of Storytelling 1 hour 15 minutes 8:00 PM  -  9:15 PM  |  St. Louis
Panel
Fan Culture
Storytelling is perhaps the oldest form of education and history transmission within cultures and societies. We will discuss ancient, historical and contemporary expressions of storytelling, how some different cultures view it (particularly indigenous cultures) and what, if any, boundaries apply or are crossed when telling of events, peoples and situations we are not directly a part of.
Star Wars V: The Empire Strikes Back 2 hours 4 minutes 8:00 PM  -  10:04 PM  |  Saddlebrook
Episode 5 – The Empire Strikes Back (1980) 124 min.


9:00 PM
9:00 PM
Pangaea Sci-Fi Cabaret 1 hour 9:00 PM  -  10:00 PM  |  Marquis 3-6
Live Event
Science Fiction
Tabletop Gaming
9:30 PM
Outlander's Myths and Symbols 1 hour 15 minutes 9:30 PM  -  10:45 PM  |  St. Louis
Talk
Movies and TV
Outlander is much more than a television romance about a World War II nurse and a Jacobite in a fetching kilt. Inspired by the Irish legends of Fionn Mac Cumhaill and the prophecies of Brahan Seer, the storyline is also filled with mythology and symbolism from around the world, from the Fair Folk and the Loch Ness monster to wendigos, ghosts, zombies and succubae. The series is also rich with its own gorgeous symbolism in prose and onscreen: heather and white roses, the dragonfly in amber, Claire’s blue vase and wedding gown, her wedding rings and pearl necklace.  

Sunday November 26, 2017

9:00 AM
9:00 AM
Kids Programming - Sunday 8 hours 9:00 AM  -  5:00 PM  |  Dallas
kids programming
Sunday Morning Mass 1 hour 9:00 AM  -  10:00 AM  |  Atlanta
Service
kids programming
make a pencil into a monster!
10:00 AM
10:00 AM
Morning Tai Chi 1 hour 15 minutes 10:00 AM  -  11:15 AM  |  Marquis 3
Workshop
Physical Activity
Loscon's tame martial arts expert Steven Barnes takes beginners and experienced through an hour of gentle morning motion. Join us!
Writer GoH Q&A: Carrie Vaughn 1 hour 15 minutes 10:00 AM  -  11:15 AM  |  Marquis 2
Talk
Theme: Urban FantasyGOH
Join this Q&A with Writer Guest of Honor Carrie Vaughn. Carrie Vaughn is the New York Time Bestselling author of close to twenty novels and over seventy short stories. She’s best known for the Kitty Norville urban fantasy series about a werewolf who hosts a talk radio advice show for supernatural beings.  She was recently nominated for a Hugo for her short story "That Game We Played During the War".
The Dark Side of Fantasy 1 hour 15 minutes 10:00 AM  -  11:15 AM  |  Marquis 1
Panel
StorytellingTheme: Urban Fantasy
Monsters, fangs, grit and gore, and so much more. Urban Fantasy, Epic Fantasy; many include horror themes, so when does Fantasy become Horror, and vice versa? 
Our Little Corner of the Galaxy 1 hour 15 minutes 10:00 AM  -  11:15 AM  |  Boston
Talk
Science - space
Join artist Chris Butler as he takes you through an animated tour of the galaxy
Panel
Fan CultureFan History
What would you say pushed Star Wars fandom to a higher level, or even in a whole new direction? Did the toys spark your imagination? Did soundtracks help you relive the films? Did a costume group or fan community create a new found love for the saga? Richard and Sarah Woloski, hosts of Skywalking Through Neverland podcast, take you on a tour through 40 years of inspiring fandom? We will also encourage attendees to bring an unwrapped toy for a selected Toy Drive
Can Humans Handle the Tech as SciFi Becomes Reality? 1 hour 15 minutes 10:00 AM  -  11:15 AM  |  Atlanta
Panel
Science Fiction
The smartphone is our most recent sample of SciFi tech that has changed our lives in major ways. How will we technonerds keep up? How many of us really know how to use the current SmartPhones, much less the enhanced AR in the works? Will we need special educational services to make it possible just to conduct our daily lives or will the devices use their power to make interaction easy? Is there an obligation for designers to make these intuitive or should we have to handle some complexity to get more tech sooner? What will self driving vehicles do to our society as drivers lose jobs, but more people have mobility? What happens to those who aren’t given access?


Guerilla Marketing for Self Published Authors 1 hour 15 minutes 10:00 AM  -  11:15 AM  |  Scottsdale
Panel
Writing
Join our panel of self published authors for a discussion of low and/or no cost marketing of their writing.
Rule 63: Gender bent cosplay 1 hour 15 minutes 10:00 AM  -  11:15 AM  |  New Orleans
Panel
cosplay
Discussion of how to approach taking favorite characters in a different gender than usual as a costume concept. Tips, tricks, and suggestions
Convention Artist Marketing III: The Show Must Go On! 1 hour 15 minutes 10:00 AM  -  11:15 AM  |  St. Louis
Talk
Art
So now you’re ready to take the plunge and sell your work at a show! Be it a convention art show, a small local craft show, or one of the big regional or even national art shows, there are many things you need to know, and luckily for you, I know them all! We will talk about pricing, workflow habits, planing, preparation, dealing with the venue and so much more! If you’re ready to take the leap, come and pick my brain!
Snow White 1 hour 37 minutes 10:00 AM  -  11:37 AM  |  Saddlebrook
Screening
Film Room
Snow White (1933) 7 min.

Snow White and the Seven Dwarfs (1937) 90 min.


11:00 AM
11:00 AM
High Tea First Seating 1 hour 11:00 AM  -  12:00 PM  |  FORMER concierge suite
Service
This is the first seating of High Tea


The cost is $7. Click this link to register: http://loscon.org/44/high-tea/


For kids and parents
11:30 AM
Click Click Boom!: Sound in Video Games! 1 hour 15 minutes 11:30 AM  -  12:45 PM  |  Marquis 2
Talk
AudioVideo Games
 If you closed your eyes, how would you know there's a Junkrat nearby? Or that you're out of ammo? Or that you must construct additional pylons? Sound. Join Professional Audio Engineer Victor Frost on an exploration of sound in video games: what it does, how it's used, and how it works in some of your favorite games. 
Writing Evil: Creepy Serial-killers and Nasty Bad Guys 1 hour 15 minutes 11:30 AM  -  12:45 PM  |  Marquis 1
Panel
WritingStorytelling
As a writer, when your spouse reads your manuscript and says, "this is really creepy." And you can see that look in their eye that says, "Where did you come up with this?" What's it like getting into the head of your really creepy, serial-killer guy in your next fantasy? He's completely fictitious, but does it make you, and those around you, wonder if you've gone just a little too far?
Current Status of the James Webb Space Telescope 1 hour 15 minutes 11:30 AM  -  12:45 PM  |  Chicago
Talk
Science - space
Come hear the latest about JWST and the planned launch in late 2018
Voiceover 101: How to get a start in the voiceover industry 1 hour 15 minutes 11:30 AM  -  12:45 PM  |  Boston
Talk
Audio
Learn the tricks of the trade and pointers on recording with your own home studio, auditions, reels, etc. with the Library Bards, Bonnie Gordon (R. Mika in SFV; Silque in Fire Emblem: Echoes; Cartoon Network; Battlestar Galactica: Deadlock; etc.) and Xander Jeanneret (Announcer on Divekick; Dragon Nest; The Mystical Laws; etc)
Going From Fan To Pro 1 hour 15 minutes 11:30 AM  -  12:45 PM  |  Atlanta
Panel
Fan Culture
For some, being fans of books or media ultimately chart the course of their professional careers. These pros - still very much fans - share their unique stories.
Ornaments for Fans 1 hour 15 minutes 11:30 AM  -  12:45 PM  |  New Orleans
Workshop
Fan Culture
Make decorations for your tree that express your particular obsession.
Writing Workshop: Build Your Skills 2 hours 45 minutes 11:30 AM  -  2:15 PM  |  St. Louis
Workshop
Writing
This writing workshop will focus on one or more writing skills (dialogue, character development, plot development, etc.) Audience participation to include writing exercises to be read aloud and critiqued by the group.
12:00 PM
12:00 PM
Tabletop Gaming Sunday 4 hours 12:00 PM  -  4:00 PM  |  Meridian
Tabletop Gaming
Art Show Auction 1 hour 12:00 PM  -  1:00 PM  |  Scottsdale
Live Event
Art
Bid on your new favorite pieces for a good cause!
Star Trek Continues 1 hour 40 minutes 12:00 PM  -  1:40 PM  |  Saddlebrook
Screening
Film Room
EP 10 & 11 To Boldly Go Parts 1 & 2 (2017) 100 min.


Tabletop Gaming
Hosted by Chris Davis
Tabletop Gaming
Play as many times as you like! You get a ticket for each game you play.   Drawing at 3:00 pm on Sunday for a Travel Qwirkle Game (DO NOT HAVE TO BE PRESENT TO WIN) 


Tabletop Gaming
Winner receives a free membership to Loscon 45!
12:45 PM
VIP High Tea with GOHs 1 hour 12:45 PM  -  1:45 PM  |  FORMER concierge suite
Service

Enjoy a cup of tea with the Guests of Honor with one of our Guests of Honor:  Jane Espensen, Carrie Vaughn, or Howard Chaykin 

For $15, you can reserve your place at the table by clicking this link: http://loscon.org/44/high-tea/

1:00 PM
1:00 PM
Writing about Fighting 1 hour 15 minutes 1:00 PM  -  2:15 PM  |  Marquis 3
Star Wars Memories 1 hour 15 minutes 1:00 PM  -  2:15 PM  |  Marquis 2
Talk
Theme: Star Wars
A slide show of anecdotes about working on Star Wars and The Empire Strikes Back by the original Director of Fan Relations for Lucasfilm. From his forthcoming book.
Tales from the Troops 1 hour 15 minutes 1:00 PM  -  2:15 PM  |  Marquis 1
Panel
Science - space
Folks who work in spacecraft operations tell about the ups and downs of their profession
Bullets in Space 1 hour 15 minutes 1:00 PM  -  2:15 PM  |  Chicago
Talk
Science - spaceScience Fiction
Captain Kirk is defending planet earth against the Klingon menace, and in orbit around Earth they have a big battle. What happens to all them bullets in a real space battle? While writing a hard SF novel, the author often maintains extensive computations on orbital mechanics, just to be sure he's getting it right. We'll discuss those bullets, as well as how NASA and ESA get their astronauts and satellites up into orbit. It turns out you have to speed up to slow down, aim low to hit high, and so much of it ain't what you think. This presentation will include active computer simulations of orbital mechanics, and the maneuvers necessary to get those astronauts up there, and hopefully back down in one piece.
From Apollo to the Space Shuttle & beyond 1 hour 15 minutes 1:00 PM  -  2:15 PM  |  Boston
Panel
Science - space
A look at our space history from Apollo to the Space Shuttle and beyond.  
Cinema and Sorcery 1 hour 15 minutes 1:00 PM  -  2:15 PM  |  Atlanta
Panel
Movies and TV
Sword and sorcery movies have graced our screens since the silent era. Some are regarded as classics while others are considered little more than low-budget schlock. Join our panel of experts and fans as we look back on what has worked and what has absolutely failed in the fantasy film genre.
Classics of SF: Hard to Be a God 1 hour 15 minutes 1:00 PM  -  2:15 PM  |  New Orleans
Discussion
Science FictionLiterature
Arkady & Boris Strugatsky, Hard to Be a God (1964) Centuries after Communism has inevitably prevailed on Earth, students follow other planets – but if they interfere, they’ll ruin the progress of historical materialism and bring about catastrophe.  How’s that for a Prime Directive?
Tabletop Gaming
Hosted by David Bliss
kids programming
Make a marshmallow creation
2:00 PM
2:00 PM
Star Wars VI: Return of the Jedi 2 hours 11 minutes 2:00 PM  -  4:11 PM  |  Saddlebrook
Screening
Theme: Star WarsFilm Room
Star Wars VI: Return of the Jedi (1983) 131 min.
2:30 PM
High Tea Second Seating 1 hour 2:30 PM  -  3:30 PM  |  FORMER concierge suite
Service
This is the second seating of High Tea.  


The cost is $7. Click this link to register: http://loscon.org/44/high-tea/

Skywalking Through Neverland presents: Force Fun Challeges 1 hour 15 minutes 2:30 PM  -  3:45 PM  |  Marquis 2
Live Event
Fan Culture
Fans just want to have fun! Come play group games and win prizes! We will also encourage attendees to bring an unwrapped toy for a selected Toy Drive.
Is Star Wars Science-Fiction or Fantasy? 1 hour 15 minutes 2:30 PM  -  3:45 PM  |  Marquis 1
Panel
Theme: Star Wars
...and does it matter?
Guilty Pleasures 1 hour 15 minutes 2:30 PM  -  3:45 PM  |  Boston
Panel
Fan Culture
We discuss books that appeal to a wider audience outside their genre. Examples are the Mortal Instruments books and Gail Carriger’s books. Both of these series are categorized as YA for young women, but appeal to adult guys as well. We will start the conversation, but encourage the audience to share their favorites as well.


Cassini: End of Mission 1 hour 15 minutes 2:30 PM  -  3:45 PM  |  Chicago
Panel
Science - space
Connecting Writers and Readers 1 hour 15 minutes 2:30 PM  -  3:45 PM  |  Atlanta
Discussion
Writing
What are the most effective ways for writers to connect with readers and find new ones - personal appearances, social media, or something else? Panelists share their thoughts and discuss.
The Past and Future of Fan Publishing 1 hour 15 minutes 2:30 PM  -  3:45 PM  |  Scottsdale
Panel
Fan CultureFan Publishing
From paper to digital, fanzines and social-media sites, fan editors discuss the art of amateur publishing.
Writing & Intuition: What Happens Next? 1 hour 15 minutes 2:30 PM  -  3:45 PM  |  New Orleans
Panel
Writing
Ray Bradbury once said on writing, "Your subconscious already knows what it wants to write. So get out of your own way." A discussion of tips and tools for writers to help strengthen intuitive writing. 
Seeing the Impossible: A History of Visual Effects 1 hour 15 minutes 2:30 PM  -  3:45 PM  |  St. Louis
How do filmmakers show us the impossible? Visual effects has given us space ships, robots, aliens and dragons, and it's been doing so for over a century! From George Melies in 1902 to the latest super hero film, we'll talk about the history of visual effects and how it was dragged forward. sometimes kicking and screaming, throughout the years.


3:00 PM
3:00 PM
kids programming
make some bags!
4:00 PM
4:00 PM
Closing Ceremonies 1 hour 4:00 PM  -  5:00 PM  |  Marquis 1
Live Event
Well listeners, it's been fun.  This is Loscon 44, signing off. May the Force be with you.


Hang out to hear a bit of what's coming for Loscon 45, and give us your feedback on what you liked and didn't like this year.