Mackenzi Lee

Author
Participates in 10 items

Mackenzi Lee holds a BA in History and an MFA from Simmons College in writing for children and young adults. Her short fiction and nonfiction has appeared in Atlas Obscura, The Boston Globe, Crixeo, and The Newport Review, among others. Her debut novel, This Monstrous Thing, won the Pen-New England Susan P. Bloom Children's Book Discovery Award. Her second novel, The Gentleman's Guide to Vice and Virtue was a New York Times bestseller, an ABA bestseller, has been optioned for TV by Greg Berlanti, and was awarded a 2018 Stonewall Book Award Honor and the New England Book Award. The sequel, The Lady's Guide to Petticoats and Piracy, debuted at #3 on the New York Times bestseller list amid critical praise. She is also the author of Bygone Badass Broads, a collection of short biographies of women in history you probably don't know about but should. Mackenzi is currently working on a series for Marvel, which kicks off in September 2019 with Loki: Where Mischief Lies. She loves Diet Coke, sweater weather, and Star Wars. On a perfect day, she can be found enjoying all three with her St. Bernard, Queenie.

Sessions in which Mackenzi Lee participates

Friday 9 August, 2019

Time Zone: (GMT-06:00) Central Time (US & Canada)
2:00 PM
2:00 PM
More Than One: Intersectionality in Publishing
1 hour, 2:00 PM CDT - 3:00 PM CDT

Kay Bailey Hutchison Convention Center - Owl Room (D171/173)

Panel

Nic Stone (Participant)

Mackenzi Lee (Participant)

Mark Oshiro, Anger is a Gift (Participant)

Hafsah Faizal (Participant)

3:45 PM
3:45 PM
Mackenzi Lee Autograph — Friday A
30 minutes, 3:45 PM CDT - 4:15 PM CDT

Kay Bailey Hutchison Convention Center - Pigwidgeon Autograph Area

Autograph Session

Mackenzi Lee (Other Participant)

Saturday 10 August, 2019

Time Zone: (GMT-06:00) Central Time (US & Canada)
10:15 AM
10:15 AM
Trauma and Healing in YA
1 hour, 10:15 AM CDT - 11:15 AM CDT

Kay Bailey Hutchison Convention Center - Occamy Room (D170/172)

Panel

Gwendolyn Boniface, Mischief Management (Moderator)

Angie Thomas (Participant)

Nic Stone (Participant)

Mark Oshiro, Anger is a Gift (Participant)

Mackenzi Lee (Participant)

11:30 AM
11:30 AM
Writing Love Stories
1 hour, 11:30 AM CDT - 12:30 PM CDT

Kay Bailey Hutchison Convention Center - Occamy Room (D170/172)

Panel

Mackenzi Lee (Participant)

Mark Oshiro, Anger is a Gift (Participant)

Justin A. Reynolds (Participant)

Becky Albertalli (Participant)

12:45 PM
12:45 PM
The Truth About Publishing: Author AMA
1 hour, 12:45 PM CDT - 1:45 PM CDT

Kay Bailey Hutchison Convention Center - Occamy Room (D170/172)

Q&A Session

Maureen Johnson, Says Who (Moderator)

Becky Albertalli (Participant)

Nic Stone (Participant)

Angie Thomas (Participant)

Hafsah Faizal (Participant)

Mackenzi Lee (Participant)

4:30 PM
4:30 PM
Writing Humor
1 hour, 4:30 PM CDT - 5:30 PM CDT

Kay Bailey Hutchison Convention Center - Occamy Room (D170/172)

Panel

Proma Khosla, Mashable (Moderator)

Maureen Johnson, Says Who (Participant)

Mackenzi Lee (Participant)

Becky Albertalli (Participant)

Justin A. Reynolds (Participant)

5:30 PM
5:30 PM
Mackenzi Lee Autograph — Saturday A
30 minutes, 5:30 PM CDT - 6:00 PM CDT

Kay Bailey Hutchison Convention Center - Pigwidgeon Autograph Area

Autograph Session

Mackenzi Lee (Other Participant)

Sunday 11 August, 2019

Time Zone: (GMT-06:00) Central Time (US & Canada)
10:15 AM
10:15 AM
Mackenzi Lee Autograph — Sunday A
30 minutes, 10:15 AM CDT - 10:45 AM CDT

Kay Bailey Hutchison Convention Center - Pigwidgeon Autograph Area

Autograph Session

Mackenzi Lee (Other Participant)

11:30 AM
11:30 AM
Friendship in YA
1 hour, 11:30 AM CDT - 12:30 PM CDT

Kay Bailey Hutchison Convention Center - Occamy Room (D170/172)

Panel

Mark Oshiro, Anger is a Gift (Moderator)

Justin A. Reynolds (Participant)

Mackenzi Lee (Participant)

Angie Thomas (Participant)

12:45 PM
12:45 PM
The Great YA Sorting Hat Debate
1 hour, 12:45 PM CDT - 1:45 PM CDT

Kay Bailey Hutchison Convention Center - Unicorn Room (D167/174)

Panel

Mackenzi Lee (Moderator)

Becky Albertalli (Participant)

Mark Oshiro, Anger is a Gift (Participant)