Jodi Meadows

Southwest Baptist University
Participates in 2 items
I currently serve as the faculty director of the Gordon & Judy Dutile Honors Program at a small, private university in Missouri. I hold a PhD in Educational Psychology and my research interest is gifted students in transition to college. Before my life in honors, I was a public school music teacher. :) So, when things get boring in class, we can always sing or folk dance. I am a member of the Teaching and Learning Committee for NCHC. I am interested in conversation and collaboration regarding honors pedagogy, psychosocial issues of giftedness and young adult development.

Sessions in which Jodi Meadows participates

Saturday 9 November, 2019

Time Zone: CST/Central Time (US & Canada)
9:00 AM
9:00 AM
Giftedness, Overexcitabilities, and Applications in Honors Education 50 minutes 9:00 AM  -  9:50 AM  |  Evergreen
Roundtable
Honors PedagogyStudent Recruitment and RetentionTeaching & Learning
12:00 PM
12:00 PM
General Session
Advising and MentoringHonors PedagogyBest Practices

Sessions in which Jodi Meadows attends

Wednesday 6 November, 2019

Time Zone: CST/Central Time (US & Canada)
3:00 PM
3:00 PM
Registration / NCHC Info Desk 5 hours 3:00 PM  -  8:00 PM  |  Grand Ballroom Foyer
Administration

Thursday 7 November, 2019

Time Zone: CST/Central Time (US & Canada)
7:30 AM
7:30 AM
Registration / NCHC Info Desk 9 hours 30 minutes 7:30 AM  -  5:00 PM  |  Grand Ballroom Foyer
Administration
8:00 AM
8:00 AM
Conference Welcome and Opening Plenary 45 minutes 8:00 AM  -  8:45 AM  |  Grand Ballroom
Plenary
7:00 PM
7:00 PM
Speed Socializing (pre-registration required) 1 hour 7:00 PM  -  8:00 PM  |  Napoleon Exhibit Hall/Ballroom
Networking
Networking

Friday 8 November, 2019

Time Zone: CST/Central Time (US & Canada)
7:45 AM
7:45 AM
All Attendee Breakfast 1 hour 7:45 AM  -  8:45 AM  |  Grand Ballroom C/D/E ONLY
ReceptionFood and Beverage
11:00 AM
11:00 AM
Reimagining or Disrupting?: Gifted Students in Honors 50 minutes 11:00 AM  -  11:50 AM  |  Napoleon D3
General Session
AdvocacyStudent Recruitment and RetentionInclusionDiversityEquityAccess & Social Justice
1:00 PM
1:00 PM
Student Fishbowl 50 minutes 1:00 PM  -  1:50 PM  |  Grand Ballroom E
Fishbowl
Honors PedagogyExperiential LearningTeaching and Learning
2:00 PM
2:00 PM
Teaching and Learning Committee Meeting 50 minutes 2:00 PM  -  2:50 PM  |  Oakley
NCHC Committee Meeting
3:00 PM
3:00 PM
Help Us Grow NCHC Professional Development Opportunities 50 minutes 3:00 PM  -  3:50 PM  |  Napoleon D2
Focus Group
AdministratorFaculty Recruitment and DevelopmentCurrent Issues
4:00 PM
4:00 PM
Great Plains Honors Council Meeting 50 minutes 4:00 PM  -  4:50 PM  |  Nottoway
Regional Meeting
Regional Meeting

Saturday 9 November, 2019

Time Zone: CST/Central Time (US & Canada)
9:00 AM
9:00 AM
Giftedness, Overexcitabilities, and Applications in Honors Education 50 minutes 9:00 AM  -  9:50 AM  |  Evergreen
Roundtable
Honors PedagogyStudent Recruitment and RetentionTeaching & Learning
12:00 PM
12:00 PM
General Session
Advising and MentoringHonors PedagogyBest Practices
General Session
Advising and MentoringCo-Curricular ProgrammingBest Practices
1:00 PM
1:00 PM
General Session
Assessment and Program EvaluationProfessional Administrative StaffInternational Education
4:00 PM
4:00 PM
Enhancing Honors Learning with Reflective Online Forums 50 minutes 4:00 PM  -  4:50 PM  |  Napoleon A3
General Session
Honors PedagogyAdvising and MentoringTeaching and Learning