Friday 8 November, 2019

Time Zone: CDT/Central Time (US & Canada)
7:00 AM
7:00 AM
Yoga (with Lisa Coleman) 1 hour 7:00 AM  -  8:00 AM  |  Armstrong Ballroom
Brain Break
7:30 AM
7:30 AM
Registration / NCHC Info Desk 9 hours 7:30 AM  -  4:30 PM  |  Grand Ballroom Foyer
Administration
7:45 AM
7:45 AM
All Attendee Breakfast 1 hour 7:45 AM  -  8:45 AM  |  Grand Ballroom C/D/E ONLY
Food and BeverageReception
9:00 AM
9:00 AM
Fall and Spring: The forgotten semesters in the internship world 50 minutes 9:00 AM  -  9:50 AM  |  Grand Chenier
Sponsored General Session
Making Meaning in the Honors Experience 50 minutes 9:00 AM  -  9:50 AM  |  Gallier A
Roundtable
Student Recruitment and RetentionAdvocacyBest Practices
International Education Committee Meeting 50 minutes 9:00 AM  -  9:50 AM  |  Oakley
NCHC Committee Meeting
Innovative Assessment: Engaging Students in the Change They Want to See 50 minutes 9:00 AM  -  9:50 AM  |  Gallier B
Roundtable
Assessment and Program EvaluationBest Practices
Dual Advising: Honors and Majors 50 minutes 9:00 AM  -  9:50 AM  |  Napoleon B1
General Session
Advising and MentoringStudent Recruitment and RetentionBest Practices
Panel
AdministratorProfessional Administrative StaffBest Practices
Sponsored General Session
Workshop
Advising and MentoringCo-Curricular ProgrammingTwo Year College
Professional Development Committee Meeting 50 minutes 9:00 AM  -  9:50 AM  |  Edgewood B
NCHC Committee Meeting
Roundtable
Student Recruitment and RetentionHonors Community/Living-Learning CommunitiesBest Practices
Panel
Honors PedagogyFirst-Year Experience/Freshman OrientationTeaching and Learning
Building the Scholarship Habit 1 hour 20 minutes 9:00 AM  -  10:20 AM  |  Napoleon A3
Workshop
Scholarships and FellowshipsAdvising and MentoringBest Practices
Empowering Student Leaders in Honors: Designing an Honors Student Leadership Training 1 hour 20 minutes 9:00 AM  -  10:20 AM  |  Napoleon D2
Workshop
Co-Curricular ProgrammingProfessional Administrative StaffBest Practices
Narrative Cartography Workshop 1 hour 50 minutes 9:00 AM  -  10:50 AM  |  Napoleon D3
Workshop
Honors PedagogyDiversityInclusionEquityAccess & Social Justice
Mindfulness-Based Emotional and Social Intelligence as a Goal in Honors Education 2 hours 50 minutes 9:00 AM  -  11:50 AM  |  Napoleon C2
Workshop
Honors PedagogyCo-Curricular ProgrammingTeaching and Learning
Master Class Rehearsal 11 hours 9:00 AM  -  8:00 PM  |  Poydras
Master Class
Master Class
10:00 AM
10:00 AM
First-Year Programs in Honors: What They Are and How They Work 50 minutes 10:00 AM  -  10:50 AM  |  Bayside C
Panel
First-Year Experience/Freshman OrientationStudent Recruitment and RetentionTeaching and Learning
Panel
Experiential LearningHonors PedagogyTeaching and Learning
NCHC Consultant Center 50 minutes 10:00 AM  -  10:50 AM  |  Grand Ballroom Foyer
Consultant Center
Crisis Management in Honors 50 minutes 10:00 AM  -  10:50 AM  |  Bayside A
General Session
AdministratorProfessional Administrative StaffBest Practices
Exploring the Honors First-Year Seminar 50 minutes 10:00 AM  -  10:50 AM  |  Napoleon A1
Panel
First-Year Experience/Freshman OrientationHonors PedagogyBest Practices
Awards and Grants Committee Meeting 50 minutes 10:00 AM  -  10:50 AM  |  Oakley
NCHC Committee Meeting
Small College Honors Program Committee Meeting 50 minutes 10:00 AM  -  10:50 AM  |  Edgewood B
NCHC Committee Meeting
Connecting Honors Students to At-Risk Youth through Theatre 50 minutes 10:00 AM  -  10:50 AM  |  Napoleon A2
Workshop
Experiential LearningAdvocacyInclusionDiversityEquityAccess & Social Justice
Ethics of Acceleration: How Many Credits Is Too Many? 50 minutes 10:00 AM  -  10:50 AM  |  Estherwood
Roundtable
Advising and MentoringStudent Recruitment and RetentionCurrent Issues
The Positive Effects of Honors Coaching on Freshmen Transitioning 50 minutes 10:00 AM  -  10:50 AM  |  Evergreen
Roundtable
Advising and MentoringFirst-Year Experience/Freshman OrientationBest Practices
Panel
Scholarships and FellowshipsAdvising and MentoringBest Practices
Supporting the Mental Health of Academically High-Achieving Students 50 minutes 10:00 AM  -  10:50 AM  |  Grand Chenier
Sponsored General Session
Forum on Diversity Session 2: Disrupting Institutional Practices for Diversity 1 hour 50 minutes 10:00 AM  -  11:50 AM  |  Grand Couteau
Forum on Diversity
Forum on Diversity
Sub Sessions
Forum on Diversity Session 2: Disrupting Institutional Practices for Diversity 1 hour 50 minutes 10:00 AM  -  11:50 AM  |  Grand Couteau
Forum on Diversity
Forum on Diversity
Forum on Diversity Session 2: Disrupting Institutional Practices for Diversity 1 hour 50 minutes 10:00 AM  -  11:50 AM  |  Grand Couteau
Forum on Diversity
Forum on Diversity
Forum on Diversity Session 2: Disrupting Institutional Practices for Diversity 1 hour 50 minutes 10:00 AM  -  11:50 AM  |  Grand Couteau
Forum on Diversity
Forum on Diversity
Forum on Diversity Session 2: Disrupting Institutional Practices for Diversity 1 hour 50 minutes 10:00 AM  -  11:50 AM  |  Grand Couteau
Forum on Diversity
Forum on Diversity
BRAIN BREAK sponsored by GEICO 6 hours 10:00 AM  -  4:00 PM  |  1st Floor Gallery
Brain Break
NCHC Publication Sales 6 hours 10:00 AM  -  4:00 PM  |  Grand Ballroom Foyer
11:00 AM
11:00 AM
Disrupting Education: The Value of Reflection in and about Honors 50 minutes 11:00 AM  -  11:50 AM  |  Bayside B
General Session
Honors PedagogyCo-Curricular ProgrammingBest Practices
Collaborating to Strengthen: Expanding the Commitment to Service in Honors 50 minutes 11:00 AM  -  11:50 AM  |  Gallier A
Roundtable
Honors Community/Living-Learning CommunitiesExperiential LearningBest Practices
Having Fun At Work 50 minutes 11:00 AM  -  11:50 AM  |  Grand Chenier
Sponsored General Session
Disrupting Service and Power in Three Honors Courses 50 minutes 11:00 AM  -  11:50 AM  |  Bayside C
Panel
Honors PedagogyExperiential LearningBest Practices
Enhancing Service Learning through City As Text™ 50 minutes 11:00 AM  -  11:50 AM  |  Napoleon A1
General Session
Honors PedagogyCo-Curricular ProgrammingTeaching and Learning
Doing the Arts in Honors 50 minutes 11:00 AM  -  11:50 AM  |  Bayside A
Panel
Honors PedagogyCo-Curricular ProgrammingTeaching and Learning
Advocacy Committee Meeting 50 minutes 11:00 AM  -  11:50 AM  |  Oakley
NCHC Committee Meeting
Improv for Anxiety 50 minutes 11:00 AM  -  11:50 AM  |  Napoleon A2
Workshop
Advising and MentoringExperiential LearningBest Practices
Panel
Experiential LearningCo-Curricular ProgrammingInternational Education
Science, Math, and Sustainability Committee Meeting 50 minutes 11:00 AM  -  11:50 AM  |  Ellendale
NCHC Committee Meeting
Reimagining or Disrupting?: Gifted Students in Honors 50 minutes 11:00 AM  -  11:50 AM  |  Napoleon D3
General Session
AdvocacyStudent Recruitment and RetentionInclusionDiversityEquityAccess & Social Justice
General Session
AdministratorFaculty Recruitment and DevelopmentCurrent Issues
Civil Disruptions? Honors Students and Difficult Dialogues 50 minutes 11:00 AM  -  11:50 AM  |  Oak Alley
General Session
Experiential LearningCo-Curricular ProgrammingCurrent Issues
Benefits of an Honors Specific Advisor 50 minutes 11:00 AM  -  11:50 AM  |  Estherwood
Roundtable
Advising and MentoringHonors Community/Living-Learning CommunitiesBest Practices
Two-Year College Committee Meeting 50 minutes 11:00 AM  -  11:50 AM  |  Edgewood B
Meetings
NCHC Committee Meeting
Diversity is Disrupting Honors, So What? 50 minutes 11:00 AM  -  11:50 AM  |  Evergreen
Roundtable
DiversityHonors Community/Living-Learning CommunitiesInclusionEquityAccess & Social Justice
A Creative and Innovative Take on Mentoring 50 minutes 11:00 AM  -  11:50 AM  |  Napoleon D2
Panel
Advising and MentoringFirst-Year Experience/Freshman OrientationBest Practices
1:00 PM
1:00 PM
Panel
DiversityStudent Recruitment and RetentionInclusionEquityAccess & Social Justice
Standing Out in Today's Competitive Job Market 50 minutes 1:00 PM  -  1:50 PM  |  Grand Chenier
Sponsored General Session
Roundtable
Honors PedagogyAdvising and MentoringBest Practices
Panel
Honors PedagogyExperiential LearningTeaching and Learning
General Session
Student Recruitment and RetentionadministrationBest Practices
Major Scholarships: 1 50 minutes 1:00 PM  -  1:50 PM  |  Bayside B
General Session
Scholarships and FellowshipsAdvising and MentoringBest Practices
Exploring Creativity within an Honors Curriculum 50 minutes 1:00 PM  -  1:50 PM  |  Napoleon B1
Panel
Experiential LearningHonors PedagogyTeaching and Learning
Creating a Second-Year Experience in Two-Year Honors Programs 50 minutes 1:00 PM  -  1:50 PM  |  Bayside C
General Session
Honors PedagogyStudent Recruitment and RetentionTwo Year College
Student Affairs Committee Meeting 50 minutes 1:00 PM  -  1:50 PM  |  Nottoway
Meetings
NCHC Committee Meeting
Mental Health Needs in Honors: A Disrupting Dilemma 50 minutes 1:00 PM  -  1:50 PM  |  Estherwood
Roundtable
AdvocacyDiversityCurrent Issues
Student Fishbowl 50 minutes 1:00 PM  -  1:50 PM  |  Grand Ballroom E
Fishbowl
Honors PedagogyExperiential LearningTeaching and Learning
Panel
DiversityHonors Community/Living-Learning CommunitiesInclusionEquityAccess & Social Justice
Disrupting Competition: Creating Community in Honors Cohorts 50 minutes 1:00 PM  -  1:50 PM  |  Evergreen
Roundtable
Honors Community/Living-Learning CommunitiesFirst-Year Experience/Freshman OrientationBest Practices
Workshop
Honors Community/Living-Learning CommunitiesExperiential LearningTeaching and Learning
Forum on International Education 1 hour 20 minutes 1:00 PM  -  2:20 PM  |  Grand Couteau
Forum on International Education
Forum on International Education
Sub Sessions
Forum on International Education 1 hour 20 minutes 1:00 PM  -  2:20 PM  |  Grand Couteau
Forum on International Education
Forum on International Education
Forum on International Education 1 hour 20 minutes 1:00 PM  -  2:20 PM  |  Grand Couteau
Forum on International Education
Forum on International Education
Two-Year College Issues Open Forum 1 hour 50 minutes 1:00 PM  -  2:50 PM  |  Bayside A
Open Forum
Two-Year College
1:30 PM
1:30 PM
Coffee Cart 2 hours 1:30 PM  -  3:30 PM  |  Grand Ballroom Foyer
Food and BeverageCaffeine Break
2:00 PM
2:00 PM
Creating Text through City as Text™ 50 minutes 2:00 PM  -  2:50 PM  |  Bayside B
Panel
Experiential LearningHonors PedagogyTeaching and Learning
Roundtable
Experiential LearningadministrationInternational Education
Disrupting Leadership Paradigms through Peer Mentorship 50 minutes 2:00 PM  -  2:50 PM  |  Napoleon B1
Panel
Experiential LearningHonors PedagogyTeaching and Learning
Teaching and Learning Committee Meeting 50 minutes 2:00 PM  -  2:50 PM  |  Oakley
NCHC Committee Meeting
NCHC Consultant Center 50 minutes 2:00 PM  -  2:50 PM  |  Grand Ballroom Foyer
Consultant Center
Major Scholarships 2: STEM 50 minutes 2:00 PM  -  2:50 PM  |  Napoleon D2
General Session
Scholarships and FellowshipsAdvising and MentoringBest Practices
Disrupting Honors Leadership: Benefits of a Co-Directorship Structure 50 minutes 2:00 PM  -  2:50 PM  |  Maurepas
General Session
AdministratorAssessment and Program EvaluationTwo Year College
General Session
Experiential LearningCo-Curricular ProgrammingBest Practices
Explorer Cafés: Giving Students an Intellectual Voice 50 minutes 2:00 PM  -  2:50 PM  |  Napoleon A1
General Session
Co-Curricular ProgrammingExperiential LearningBest Practices
Re-imagining Your Academic Journey: Scholarship Winners 50 minutes 2:00 PM  -  2:50 PM  |  Napoleon D3
Panel
Scholarships and FellowshipsAdvising and MentoringOther
Honors Signature Experiences as an Interdisciplinary Discipline 50 minutes 2:00 PM  -  2:50 PM  |  Napoleon C2
Panel
Experiential LearningHonors PedagogyTeaching and Learning
Large Research University Committee 50 minutes 2:00 PM  -  2:50 PM  |  Edgewood B
NCHC Committee Meeting
NCHC Committee Meeting
General Session
Advising and MentoringProfessional Administrative StaffBest Practices
A Head Start Toward Future Success 50 minutes 2:00 PM  -  2:50 PM  |  Evergreen
Roundtable
Advising and MentoringHonors Community/Living-Learning CommunitiesTeaching & Learning
Student Views on Experiential and High-Impact Practices 50 minutes 2:00 PM  -  2:50 PM  |  Grand Chenier
Sponsored General Session
Faculty/Staff Poster Session 1 hour 50 minutes 2:00 PM  -  3:50 PM  |  Grand Ballroom A/B
Faculty/Staff Poster
3:00 PM
3:00 PM
Honours Education for Students at Risk: How Odd Is That? 50 minutes 3:00 PM  -  3:50 PM  |  Napoleon A2
General Session
Experiential LearningHonors PedagogyBest Practices
Help Us Grow NCHC Professional Development Opportunities 50 minutes 3:00 PM  -  3:50 PM  |  Napoleon D2
Focus Group
AdministratorFaculty Recruitment and DevelopmentCurrent Issues
Mental Health and Well-Being in Honors 50 minutes 3:00 PM  -  3:50 PM  |  Napoleon A3
General Session
AdministratorAdvising and MentoringCurrent Issues
Roundtable
DiversityCurrent Issues
Community Engagement, Entrepreneurial Thinking, and Honors Curriculum 50 minutes 3:00 PM  -  3:50 PM  |  Oak Alley
General Session
Assessment and Program EvaluationFirst-Year Experience/Freshman OrientationBest Practices
Disrupting the First Draft: Getting Students to Revise and Edit Essays 50 minutes 3:00 PM  -  3:50 PM  |  Napoleon D3
General Session
Honors PedagogyScholarships and FellowshipsTeaching and Learning
NCHC Consultant Center 50 minutes 3:00 PM  -  3:50 PM  |  Grand Ballroom Foyer
Consultant Center
Panel
Student Recruitment and RetentionAdvising and MentoringInclusionDiversityEquityAccess & Social Justice
Major Scholarships Committee 50 minutes 3:00 PM  -  3:50 PM  |  Oakley
NCHC Committee Meeting
Panel
Co-Curricular ProgrammingStudent Recruitment and RetentionBest Practices
Honors in Action: How to Foster Community Engagement 50 minutes 3:00 PM  -  3:50 PM  |  Nottoway
General Session
Honors PedagogyDiversityBest Practices
Portz Interdisciplinary Fellowship Committee Meeting 50 minutes 3:00 PM  -  3:50 PM  |  Ellendale
NCHC Committee Meeting
Maintaining a Sense of Community in an Ever-Expanding Honors College 50 minutes 3:00 PM  -  3:50 PM  |  Napoleon B2
General Session
First-Year Experience/Freshman OrientationAdvising and MentoringBest Practices
Effects of the Honors Curriculum on Problem Solving 50 minutes 3:00 PM  -  3:50 PM  |  Estherwood
Roundtable
Assessment and Program EvaluationExperiential LearningResearch
General Session
Faculty Recruitment and DevelopmentadministrationTwo Year College
General Session
DiversityInclusionEquityAccess & Social Justice
Making Study Abroad Part of Your Career-Readiness Journey 50 minutes 3:00 PM  -  3:50 PM  |  Grand Chenier
Sponsored General Session
General Session
DiversityadministrationInclusionEquityAccess & Social Justice
4:00 PM
4:00 PM
Northeast Regional Honors Council Meeting 50 minutes 4:00 PM  -  4:50 PM  |  Grand Couteau
Regional Meeting
Regional Meeting
Great Plains Honors Council Meeting 50 minutes 4:00 PM  -  4:50 PM  |  Nottoway
Regional Meeting
Regional Meeting
Upper Midwest Regional Honors Council Meeting 50 minutes 4:00 PM  -  4:50 PM  |  Bayside A
Regional Meeting
Regional Meeting
Western Regional Honors Council 50 minutes 4:00 PM  -  4:50 PM  |  Bayside B
Regional Meeting
Regional Meeting
Mid-East Honors Association Meeting 50 minutes 4:00 PM  -  4:50 PM  |  Bayside C
Regional Meeting
Regional Meeting
Southern Regional Honors Council Meeting 50 minutes 4:00 PM  -  4:50 PM  |  Grand Chenier
Regional Meeting
Regional Meeting
5:00 PM
5:00 PM
NCHC Second Line 1 hour 5:00 PM  -  6:00 PM  |  Grand Ballroom
Reception
Food and Beverage