Saturday 9 November, 2019

Time Zone: CDT/Central Time (US & Canada)
7:00 AM
7:00 AM
Yoga (with Lisa Coleman) 1 hour 7:00 AM  -  8:00 AM  |  Armstrong Ballroom
Brain Break
7:15 AM
7:15 AM
Registration / NCHC Info Desk 7 hours 7:15 AM  -  2:15 PM  |  Grand Ballroom Foyer
Administration
7:30 AM
7:30 AM
Idea Exchange 1 hour 15 minutes 7:30 AM  -  8:45 AM  |  Grand Ballroom
Idea Exchange
Food and Beverage
9:00 AM
9:00 AM
Hip Hop is Hella Honorific 50 minutes 9:00 AM  -  9:50 AM  |  Napoleon A3
General Session
Honors PedagogyDiversityTeaching and Learning
Roundtable
Honors PedagogyProfessional Administrative StaffBest Practices
Successful Recruitment Strategies in the Age of the Demographic Cliff 50 minutes 9:00 AM  -  9:50 AM  |  Gallier A
General Session
Student Recruitment and RetentionMarketing and Social MediaCurrent Issues
Creative Recruiting through the Use of Honors Ambassadors 50 minutes 9:00 AM  -  9:50 AM  |  Grand Chenier
General Session
Student Recruitment and RetentionProfessional Administrative StaffBest Practices
General Session
Honors Community/Living-Learning CommunitiesCo-Curricular ProgrammingTeaching and Learning
Disrupting Debate through Deliberation 50 minutes 9:00 AM  -  9:50 AM  |  Nottoway
General Session
Honors PedagogyExperiential LearningTeaching and Learning
General Session
Honors PedagogyDiversityInclusionEquityAccess & Social Justice
General Session
Advising and MentoringStudent Recruitment and RetentionTwo Year College
Honors for Gen-Z 50 minutes 9:00 AM  -  9:50 AM  |  Bayside B
General Session
Honors PedagogyCo-Curricular ProgrammingTeaching and Learning
Creating Meaningful Roles for Peer Mentors to Enhance First-Year Seminars 50 minutes 9:00 AM  -  9:50 AM  |  Napoleon B2
General Session
First-Year Experience/Freshman OrientationHonors PedagogyBest Practices
General Session
Co-Curricular ProgrammingHonors Community/Living-Learning CommunitiesBest Practices
ePortfolios and Integrative Education 50 minutes 9:00 AM  -  9:50 AM  |  Maurepas
General Session
Honors PedagogyCo-Curricular ProgrammingTwo Year College
Giftedness, Overexcitabilities, and Applications in Honors Education 50 minutes 9:00 AM  -  9:50 AM  |  Evergreen
Roundtable
Honors PedagogyStudent Recruitment and RetentionTeaching & Learning
Workshop
Forum on Diversity Session 3: Probing Underrepresented Identities 1 hour 50 minutes 9:00 AM  -  10:50 AM  |  Grand Couteau
Forum on Diversity
Forum on Diversity
Sub Sessions
Forum on Diversity Session 3: Probing Underrepresented Identities 1 hour 50 minutes 9:00 AM  -  10:50 AM  |  Grand Couteau
Forum on Diversity
Forum on Diversity
Forum on Diversity Session 3: Probing Underrepresented Identities 1 hour 50 minutes 9:00 AM  -  10:50 AM  |  Grand Couteau
Forum on Diversity
Forum on Diversity
Forum on Diversity Session 3: Probing Underrepresented Identities 1 hour 50 minutes 9:00 AM  -  10:50 AM  |  Grand Couteau
Forum on Diversity
Forum on Diversity
Forum on Diversity Session 3: Probing Underrepresented Identities 1 hour 50 minutes 9:00 AM  -  10:50 AM  |  Grand Couteau
Forum on Diversity
Forum on Diversity
10:00 AM
10:00 AM
General Session
Co-Curricular ProgrammingAdvocacyCurrent Issues
Creating Effective On-Campus Recruitment Events for Your Honors College 50 minutes 10:00 AM  -  10:50 AM  |  Bayside B
General Session
Student Recruitment and RetentionadministrationBest Practices
Disrupting Tried and True Methods of Connecting with Students 50 minutes 10:00 AM  -  10:50 AM  |  Estherwood
Roundtable
Honors PedagogyExperiential LearningBest Practices
NCHC Consultant Center 50 minutes 10:00 AM  -  10:50 AM  |  Grand Ballroom Foyer
Consultant Center
General Session
Student Recruitment and RetentionMarketing and Social MediaBest Practices
American Dreams and Realities: Disrupting Education with Diversity 50 minutes 10:00 AM  -  10:50 AM  |  Oak Alley
General Session
Teaching and Learning
Let’s Disrupt the Real Disruptors! 50 minutes 10:00 AM  -  10:50 AM  |  Oakley
General Session
AdvocacyadministrationCurrent Issues
Teaching Art in the Humanities to Spark Creativity 50 minutes 10:00 AM  -  10:50 AM  |  Grand Chenier
General Session
Honors PedagogyTeaching and Learning
"The Honors Point System”: Building a Community of Scholars 50 minutes 10:00 AM  -  10:50 AM  |  Evergreen
Roundtable
DiversityHonors Community/Living-Learning CommunitiesBest Practices
Lynda Barry Common Read Workshop 1 hour 20 minutes 10:00 AM  -  11:20 AM  |  Napoleon A1
Workshop
Honors PedagogyExperiential LearningTeaching and Learning
Data Collection and Analysis in Honors: A Practical Introduction 1 hour 20 minutes 10:00 AM  -  11:20 AM  |  Napoleon A2
Workshop
AdministratorProfessional Administrative StaffBest Practices
Faith, Diversity and Honors: Intersectionality or Crossroads? 1 hour 20 minutes 10:00 AM  -  11:20 AM  |  Napoleon A3
Workshop
DiversityExperiential LearningInclusionEquityAccess & Social Justice
Portz Scholar Presentations 1 hour 50 minutes 10:00 AM  -  11:50 AM  |  Bayside A
Special Event
Research
Sub Sessions
Portz Scholar Presentations 1 hour 50 minutes 10:00 AM  -  11:50 AM  |  Bayside A
Special Event
Research
Portz Scholar Presentations 1 hour 50 minutes 10:00 AM  -  11:50 AM  |  Bayside A
Special Event
Research
Portz Scholar Presentations 1 hour 50 minutes 10:00 AM  -  11:50 AM  |  Bayside A
Special Event
Research
The Social Sciences in Honors: Finding Our Place in the Curriculum 1 hour 50 minutes 10:00 AM  -  11:50 AM  |  Napoleon B3-C3
Workshop
Honors PedagogyAssessment and Program EvaluationBest Practices
Think Differently and Lead from the Emerging Future 1 hour 50 minutes 10:00 AM  -  11:50 AM  |  Napoleon B2
Workshop
Honors PedagogyExperiential LearningTeaching and Learning
Finance Committee Meeting 1 hour 50 minutes 10:00 AM  -  11:50 AM  |  Ellendale
NCHC Committee Meeting
Coffee Cart 2 hours 10:00 AM  -  12:00 PM  |  Grand Ballroom Foyer
Food and BeverageCaffeine Break
BRAIN BREAK sponsored by GEICO 4 hours 10:00 AM  -  2:00 PM  |  1st Floor Gallery
Brain Break
NCHC Publication Sales 4 hours 10:00 AM  -  2:00 PM  |  Grand Ballroom Foyer
11:00 AM
11:00 AM
General Session
AdministratorProfessional Administrative StaffTwo Year College
Improving the Honors Thesis Requirement 50 minutes 11:00 AM  -  11:50 AM  |  Evergreen
Roundtable
Assessment and Program EvaluationFaculty Recruitment and DevelopmentBest Practices
General Session
Faculty Recruitment and DevelopmentHonors PedagogyTeaching and Learning
Inciendio! Sparking Engagement in an Honors Living Learning Community 50 minutes 11:00 AM  -  11:50 AM  |  Poydras
General Session
Honors Community/Living-Learning CommunitiesCo-Curricular ProgrammingBest Practices
Roundtable
Honors PedagogyHonors Community/Living-Learning CommunitiesBest Practices
Honors Off Campus and Out in the Community! 50 minutes 11:00 AM  -  11:50 AM  |  Napoleon D3
General Session
Honors PedagogyExperiential LearningTeaching and Learning
Re-Imagining Support for Twice-Exceptional College Students 50 minutes 11:00 AM  -  11:50 AM  |  Grand Chenier
General Session
AdvocacyHonors Community/Living-Learning CommunitiesResearch
Holistic Admissions: Planning for Change 50 minutes 11:00 AM  -  11:50 AM  |  Napoleon C2
General Session
Student Recruitment and RetentionDiversityInclusionEquityAccess & Social Justice
General Session
Assessment and Program EvaluationHonors PedagogyResearch
Theorizing as Disruption: Recreating Honors Service to Its Institutions 50 minutes 11:00 AM  -  11:50 AM  |  Gallier B
Panel
AdministratorAdvising and MentoringOther
General Session
Advising and MentoringAdvocacyInclusionDiversityEquityAccess & Social Justice
All about NCHC Program Review 50 minutes 11:00 AM  -  11:50 AM  |  Oak Alley
Panel
Assessment and Program EvaluationAdvocacyBest Practices
General Session
Experiential LearningHonors PedagogyBest Practices
12:00 PM
12:00 PM
General Session
Advising and MentoringAdvocacyBest Practices
Tracking Honors Students' Learning Outcomes 50 minutes 12:00 PM  -  12:50 PM  |  Grand Couteau
General Session
Assessment and Program EvaluationadministrationResearch
Disrupting the Honors Admissions Process 50 minutes 12:00 PM  -  12:50 PM  |  Poydras
General Session
Student Recruitment and RetentionAssessment and Program EvaluationBest Practices
Revising an Honors Program from the Ground Up 50 minutes 12:00 PM  -  12:50 PM  |  Oakley
General Session
Student Recruitment and RetentionadministrationBest Practices
Combatting the Sophomore Slump through Honors Leadership Programs 50 minutes 12:00 PM  -  12:50 PM  |  Bayside A
General Session
Co-Curricular ProgrammingAdvocacyBest Practices
Reimagining the Power of the Past: Utilizing Tradition for Transformation 50 minutes 12:00 PM  -  12:50 PM  |  Gallier A
General Session
Honors PedagogyTeaching and Learning
General Session
DiversityExperiential LearningInclusionEquityAccess & Social Justice
Wellness in Advising 50 minutes 12:00 PM  -  12:50 PM  |  Grand Chenier
General Session
Advising and MentoringCurrent Issues
General Session
Advising and MentoringHonors PedagogyBest Practices
Disrupting the Status Quo: Developing an Honors Program Equity Plan 50 minutes 12:00 PM  -  12:50 PM  |  Napoleon C2
General Session
DiversityStudent Recruitment and RetentionInclusionEquityAccess & Social Justice
Reimagining Civic Engagement in Honors 50 minutes 12:00 PM  -  12:50 PM  |  Nottoway
General Session
Honors Community/Living-Learning CommunitiesFirst-Year Experience/Freshman OrientationBest Practices
Breaking Down Barriers: Two Points of Entry to Honors Education 50 minutes 12:00 PM  -  12:50 PM  |  Oak Alley
General Session
Student Recruitment and RetentionadministrationInclusionDiversityEquityAccess & Social Justice
General Session
Honors PedagogyHonors Community/Living-Learning CommunitiesResearch
Embedding Self-Reflection Practices into the Honors Experience 50 minutes 12:00 PM  -  12:50 PM  |  Napoleon B2
General Session
Advising and MentoringHonors PedagogyBest Practices
General Session
Experiential LearningStudent Recruitment and RetentionBest Practices
General Session
Advising and MentoringCo-Curricular ProgrammingBest Practices
Research Committee Meeting 50 minutes 12:00 PM  -  12:50 PM  |  Ellendale
NCHC Committee Meeting
Defining Success in Honors 50 minutes 12:00 PM  -  12:50 PM  |  Napoleon A2
General Session
Advising and MentoringAssessment and Program EvaluationTeaching and Learning
Utilizing Technology in Honors Advising 50 minutes 12:00 PM  -  12:50 PM  |  Napoleon B3-C3
General Session
Advising and MentoringAssessment and Program EvaluationBest Practices
1:00 PM
1:00 PM
General Session
Student Recruitment and RetentionadministrationBest Practices
Have You Scene It? Using Movies to Screen Dialogues about Race 50 minutes 1:00 PM  -  1:50 PM  |  Napoleon D3
General Session
DiversityExperiential LearningInclusionEquityAccess & Social Justice
Disrupting the Curriculum: What Is College For? 50 minutes 1:00 PM  -  1:50 PM  |  Grand Couteau
General Session
Honors PedagogyBest Practices
Roundtable
InclusionDiversityEquityAccess & Social Justice
Tackling New Perspectives in America's Least Diverse State 50 minutes 1:00 PM  -  1:50 PM  |  Evergreen
Roundtable
InclusionDiversityEquityAccess & Social Justice
Grit and Grace: Fostering Resiliency among Honors Students 50 minutes 1:00 PM  -  1:50 PM  |  Napoleon A1
General Session
Co-Curricular ProgrammingAdvising and MentoringBest Practices
General Session
AdministratorAssessment and Program EvaluationResearch
Diagnosis: Perfectionism/Prescription: Authenticity and Compassion 50 minutes 1:00 PM  -  1:50 PM  |  Borgne
Workshop
Co-Curricular ProgrammingAdvising and MentoringBest Practices
General Session
Student Recruitment and RetentionadministrationTwo Year College
Get Them Talking: Disrupting Classroom Expectations 50 minutes 1:00 PM  -  1:50 PM  |  Napoleon B3-C3
Workshop
Honors PedagogyStudent Recruitment and RetentionBest Practices
General Session
DiversityAdvocacyResearch
General Session
Assessment and Program EvaluationCo-Curricular ProgrammingBest Practices
Outreach and Development Committee Meeting 50 minutes 1:00 PM  -  1:50 PM  |  Ellendale
NCHC Committee Meeting
NCHC Committee Meeting
General Session
Assessment and Program EvaluationProfessional Administrative StaffInternational Education
STEM in Honors: A Discussion of Course and Program Design 50 minutes 1:00 PM  -  1:50 PM  |  Oakley
Panel
Honors PedagogyFaculty Recruitment and DevelopmentTeaching and Learning
General Session
Honors PedagogyExperiential LearningBest Practices
2:00 PM
2:00 PM
Plenary Speaker: Lynda Barry 1 hour 15 minutes 2:00 PM  -  3:15 PM  |  Grand Ballroom
Plenary
4:00 PM
4:00 PM
General Session
Honors PedagogyDiversityCurrent Issues
General Session
Assessment and Program EvaluationFirst-Year Experience/Freshman OrientationResearch
Enhancing Honors Learning with Reflective Online Forums 50 minutes 4:00 PM  -  4:50 PM  |  Napoleon A3
General Session
Honors PedagogyAdvising and MentoringTeaching and Learning
General Session
Co-Curricular ProgrammingScholarships and FellowshipsResearch
Reimagining the Honors Senior Project From the Freshman Year Forward 50 minutes 4:00 PM  -  4:50 PM  |  Napoleon D2
General Session
Honors PedagogyAdvising and MentoringBest Practices
Harvesting Creativity through Problem Solving 50 minutes 4:00 PM  -  4:50 PM  |  Southdown
General Session
Honors PedagogyExperiential LearningBest Practices
The Role of Visual Art in developing Honors Students’ Creativity 50 minutes 4:00 PM  -  4:50 PM  |  Bayside A
General Session
Co-Curricular ProgrammingHonors PedagogyBest Practices
Disrupting the Honors Imaginary: Inclusive Excellence and Equity 50 minutes 4:00 PM  -  4:50 PM  |  Napoleon A1
General Session
DiversityHonors Community/Living-Learning CommunitiesInclusionEquityAccess & Social Justice
Transformation and Transaction: Curricular Innovation and Generation Z 50 minutes 4:00 PM  -  4:50 PM  |  Grand Couteau
General Session
Honors PedagogyFirst-Year Experience/Freshman OrientationBest Practices
Igniting Student Creativity through Community-Engaged Practice 50 minutes 4:00 PM  -  4:50 PM  |  Napoleon B2
General Session
Experiential LearningHonors PedagogyTeaching and Learning
General Session
Experiential LearningHonors PedagogyTeaching and Learning
General Session
First-Year Experience/Freshman OrientationStudent Recruitment and RetentionBest Practices
General Session
Honors PedagogyCo-Curricular ProgrammingBest Practices
National Student Exchange (NSE): Study Away and Honors 50 minutes 4:00 PM  -  4:50 PM  |  Napoleon D3
General Session
Experiential LearningadministrationInternational Education
General Session
Experiential LearningDiversityInternational Education
5:30 PM
5:30 PM
NCHC Awards Ceremony sponsored by National Society of Collegiate Scholars 1 hour 5:30 PM  -  6:30 PM  |  Grand Ballroom