Katherine Lloyd

Research Associate
Heriot-Watt University
Participe à 35 sessions
Katherine Lloyd is a Postdoctoral Research Associate in Cultural and Heritage Studies at Heriot-Watt University, Edinburgh, UK. She is also a Visiting Researcher at the International Centre for Cultural and Heritage Studies, Newcastle University. Her work focuses on issues of heritage, identity, belonging, place, migration, diversity, empathy, co-production and digital participation. She has contributed to two major multi-institutional EU-funded projects: MeLa: European Museums in an Age of Migrations and Critical Heritages (CoHERE): performing and representing identities in Europe. Her recent publications include Museums, Migration and Identity in Europe, ‘Placing’ Europe in the Museum: People(s), Places, Identities, and Museums and Migration: qualitative studies into museum staff and visitor attitudes in European museums (with Christopher Whitehead, Susannah Eckersley and Rhiannon Mason). She is a member of the organising committee of the UK Chapter of ACHS.

Sessions auxquelles Katherine Lloyd participe

vendredi 3 juin, 2016

Fuseau horaire: EST/Eastern Time (US & Canada)
13:00
13:00
 |  Inscription req.
Workshop
Heritage as an Agent of Change (Epistemologies, Ontologies, Teaching)
17:00
17:00
Opening Ceremony and Cocktail 2 heures 30 minutes 17:00  -  19:30  |  Concordia, Grey Nuns Motherhouse (GN) , Former Chapel
 |  Inscription req.
Cocktail
Festive Event
19:30
19:30
Research-Creation
Research-Creation Installation or PerformancePublic event

samedi 4 juin, 2016

Fuseau horaire: EST/Eastern Time (US & Canada)
8:00
8:00
Morning Coffee 2 heures 8:00  -  10:00  |  UQAM, pavillon J.-A. De Sève (DS) , DS Ground Floor Hall
Pause
9:00
9:00
 |  Inscription req.
Keynote with simultaneous translation / Conférence avec traduction simultanée
Public eventSimultaneous translation - Traduction simultanée
10:30
10:30
Break | Pause 30 minutes 10:30  -  11:00  |  UQAM, pavillon J.-A. De Sève (DS) , DS Ground Floor Hall
Pause
11:00
11:00
Regular session
Changes in Heritage (New Manifestations)Notions of HeritageArchitecture and UrbanismChanges in heritageNew manifestations of heritageNotions of heritage
Regular session
Heritage Changes the Local SocietiesCitizenshipTourismHeritage changes the local societiesheritage and mobilityPost-colonial heritageGlobal vs local
12:30
12:30
Lunchboxes | Boîtes à lunch 1 heure 12:30  -  13:30  |  UQAM, pavillon J.-A. De Sève (DS) , DS Ground Floor Hall
Repas
13:30
13:30
History Museums, Heritage and Visitors 3 heures 30 minutes 13:30  -  17:00  |  UQAM, pavillon J.-A. De Sève (DS) , DS-R525
Regular session
Changes in Heritage (New Manifestations)Notions of HeritageMuseums
15:00
15:00
Break | Pause 30 minutes 15:00  -  15:30  |  UQAM, pavillon J.-A. De Sève (DS) , DS Ground Floor Hall
Pause
17:00
17:00
Smoked meat in questions 1 heure 17:00  -  18:00  |  Bistro le Sanguinet , Bistro, étage principal et terrasse
Cocktail
Festive Event

dimanche 5 juin, 2016

Fuseau horaire: EST/Eastern Time (US & Canada)
14:00
14:00
 |  Inscription req.
Keynote with simultaneous translation / Conférence avec traduction simultanée
Co-Construction and Community Based HeritageHeritage Changes the Social OrderCitizenshipPublic eventSimultaneous translation - Traduction simultanée
17:00
17:00
19:00
19:00
Film Series: De engel van Doel 2 heures 19:00  -  21:00  |  Concordia, LB Building , LB 125
 |  Inscription req.
Public event

lundi 6 juin, 2016

Fuseau horaire: EST/Eastern Time (US & Canada)
10:30
10:30
Pause
15:00
15:00
Pause
15:30
15:30
 |  Inscription req.
Keynote with simultaneous translation / Conférence avec traduction simultanée
Public eventSimultaneous translation - Traduction simultanée

mardi 7 juin, 2016

Fuseau horaire: EST/Eastern Time (US & Canada)
9:00
9:00
Regular session
Heritage Changes PlaceCo-Construction and Community Based HeritageActivists and ExpertsHeritage changes placeCo-construction of heritageCommunity-based heritageHeritage makers
Regular session
Heritage Changes the Living EnvironmentIntangible HeritageMuseumsHeritage changes placeCo-construction of heritageCommunity-based heritageHeritage makers
15:00
15:00
Pause
19:00
19:00
Pawâ 4 heures 19:00  -  23:00  |  La Scena , La Scena (intérieur)
Repas
Festive Event