Monica Valentinelli

Participates in 8 items

Monica Valentinelli is a writer, artist, and game developer who lurks in the dark. Her ever-expanding portfolio includes short stories, novellas, games, comics, essays, and pop culture reference books.

A frequent guest at conventions, Monica is currently known for creating the Make Art Not War Challenge and her publications set in Whedon’s Firefly universe which includes the Firefly: The Gorramn Shiniest Language Guide and Dictionary in the ‘Verse (2016), Firefly Encyclopedia (2018), and the award-winning tabletop Firefly RPG line.

Monica holds a B.A. in English with a Creative Writing Emphasis from the University of Wisconsin-Madison. She lives with two very spoiled cats nicknamed Lord Lardbottom and Captain Whinypants, an albino water frog named Al, and her long-time partner. In addition to writing, editing, and developing, she enjoys traveling, designing jewelry, cooking, taking photos, painting, exploring old places, and hiking.

Monica is represented by Jennie Goloboy of the Donald Maass Literary Agency. She is an Active Member of the Science Fiction and Fantasy Writers of America (SFWA) and the International Association of Media Tie-in Writers (IAMTW).

Sessions in which Monica Valentinelli participates

Friday 14 February, 2020

Time Zone: PDT/Pacific Time (US & Canada)
5:45 PM
5:45 PM
Collaborating Without Bloodshed 1 hour 5:45 PM  -  6:45 PM  |  3121- Gaming/Fan Track
Panel
WritingArtGaming
7:00 PM
7:00 PM
Research and Writing 1 hour 7:00 PM  -  8:00 PM  |  3125- Writing Track
Moderator Mark Rounds | Participant Ted Butler | Potential Manny Frishberg | Participant S. Evan Townsend | Participant Jeanette M. Bennett | Potential John Lovett | Potential Sanan Kolva | Participant Monica Valentinelli | Potential Joey Kalitovic | Potential Wesley Kalitovic
Panel
Writing

Saturday 15 February, 2020

Time Zone: PDT/Pacific Time (US & Canada)
11:30 AM
11:30 AM
World Building 201: Creating Believable Religions 1 hour 11:30 AM  -  12:30 PM  |  3125- Writing Track
Panel
Writing
12:45 PM
12:45 PM
Writing Guest of Honor Keynote 1 hour 12:45 PM  -  1:45 PM  |  Bronze- Main Stage
Keynote
Guest of HonorGuest of Honor- GoHGOHWriting
2:00 PM
2:00 PM
Reading and Signing with Monica Valentinelli 1 hour 2:00 PM  -  3:00 PM  |  3121- Gaming/Fan Track
Reading
WritingGuest of Honor- GoHGOH
4:30 PM
4:30 PM
Deep Dive on Worldbuilding and Magic 1 hour 4:30 PM  -  5:30 PM  |  3125- Writing Track
Moderator Monica Valentinelli | Participant Jayel Draco (Oneshi Press) | Participant Luna Corbden | Participant Joseph Malik | Participant Sanan Kolva
Panel
Writing
Gm tips and tricks 1 hour 4:30 PM  -  5:30 PM  |  3121- Gaming/Fan Track
Panel
Gaming

Sunday 16 February, 2020

Time Zone: PDT/Pacific Time (US & Canada)
12:45 PM
12:45 PM
Magic and Pop Culture 1 hour 12:45 PM  -  1:45 PM  |  3117- Craft/ Costumes
Panel
Fan