Monday 30 April, 2018

Time Zone: MDT/Mountain Time (US & Canada)
6:00 PM
6:00 PM
Pre-Registration and Trade Show 3 hours, 6:00 PM - 9:00 PM

- River Cree 3, 4

Break

7:00 PM
7:00 PM

- Enoch Ballroom

AGM

Tuesday 1 May, 2018

Time Zone: MDT/Mountain Time (US & Canada)
7:00 AM
7:00 AM
Registration and Breakfast 1 hour 30 minutes, 7:00 AM - 8:30 AM

Break

8:30 AM
8:30 AM
Welcome and Opening Remarks 30 minutes, 8:30 AM - 9:00 AM

- Enoch Ballroom

Break

Lori Sigurdson (Participant)

9:00 AM
9:00 AM

- Enoch Ballroom

Keynote

Peter Jaffe, Faculty of Education at Western University (Participant)

10:15 AM
10:15 AM
Nutrition Break and Exhibits 25 minutes, 10:15 AM - 10:40 AM

Break

10:30 AM
10:30 AM
“It’s Not Right!” Neighbours, Friends and Families for Older Adults 5 hours 30 minutes, 10:30 AM - 4:00 PM , Signup required

- Strongwoods

Full Day Workshop

Margaret MacPherson (Participant)

10:40 AM
10:40 AM
Creating Safe Shelters: Two Communities Share Their Models 1 hour 10 minutes, 10:40 AM - 11:50 AM , Signup required

- Enoch A/B

Breakout Session

Monica Morrison, Golden Circle Senior Resource Centre (Participant)

Bernice Sewell, Sage Seniors Association (Participant)

Michelle Markham, Sage Edmonton (Participant)

Supporting Abused Seniors with a ‘Group Work’ Approach 1 hour 10 minutes, 10:40 AM - 11:50 AM , Signup required

- Enoch C/D

Breakout Session

Gurjot Kaur, Catholic Social Services (Participant)

Elder Abuse Resource and Support, Catholic Social Service (Participant)

Pat Power, City of Edmonton (Participant)

Coordinated Community Response Models: Community Development Projects to Effectively Address Elder Abuse 1 hour 10 minutes, 10:40 AM - 11:50 AM , Signup required

- Enoch E/F

Breakout Session

Irene Fitzsimmons, CCR Network (Participant)

Charlene Sitar, FCSS (Participant)

Garima Khatri, City of Edmonton (Participant)

Aboriginal Community Response to Elder Abuse: Using Tradition and Culture to Shape the Response 1 hour 10 minutes, 10:40 AM - 11:50 AM , Signup required

- River Cree 1, 2

Breakout Session

Ralph Morin (Participant)

12:00 PM
12:00 PM
Lunch 1 hour 15 minutes, 12:00 PM - 1:15 PM

Break

1:15 PM
1:15 PM
Bullying: A Life Time Occupation 1 hour 10 minutes, 1:15 PM - 2:25 PM , Signup required

- Enoch A/B

Breakout Session

Michael Phair, Edmonton Pride Senior Group-Sage Edmonton (Participant)

Eric Storey, Edmonton Pride Senior Group-Sage Edmonton (Participant)

Dealing With High Risk Elder Abuse Cases: Strategies, Tools and Managing Your Due Diligence 1 hour 10 minutes, 1:15 PM - 2:25 PM , Signup required

- Enoch C/D

Breakout Session

Rasheal Charles, Edmonton Seniors Protection Partnership (Participant)

Anita Vallee (Participant)

Arlene Wheeler (Participant)

Promoting Safety in Older Adults: Supporting Those Using Abusive Behaviour 1 hour 10 minutes, 1:15 PM - 2:25 PM , Signup required

- Enoch E/F

Breakout Session

Eva Chan, City of Calgary (Participant)

Ashley Corcoran, Carya (Participant)

Financial Abuse: Protecting Your Money and Yourself 1 hour 10 minutes, 1:15 PM - 2:25 PM , Signup required

- River Cree 1, 2

Breakout Session

Amanda Chandler, RBC, Royal Bank of Canada (Participant)

Stacy Johnson, RBC, Royal Bank of Canada (Participant)

2:25 PM
2:25 PM
Nutrition Break and Exhibits 30 minutes, 2:25 PM - 2:55 PM

Break

2:55 PM
2:55 PM

- Enoch Ballroom

1 Hour Session

Sherry Baker, BC Association of Community Response Networks (Participant)

4:10 PM
4:10 PM
Closing Remarks 1 hour, 4:10 PM - 5:10 PM

- Enoch Ballroom

Closing Remarks

6:00 PM
6:00 PM
Networking Reception 2 hours, 6:00 PM - 8:00 PM

- River Cree 1, 2, 3, 4

Break

Wednesday 2 May, 2018

Time Zone: MDT/Mountain Time (US & Canada)
7:00 AM
7:00 AM
Breakfast 1 hour, 7:00 AM - 8:00 AM

- Enoch Ballroom

Break

8:30 AM
8:30 AM
Welcome and Opening Remarks 15 minutes, 8:30 AM - 8:45 AM

- Enoch Ballroom

Break

8:45 AM
8:45 AM

- Enoch Ballroom

Keynote

Betty Jo Barrett, University of Windsor (Participant)

10:00 AM
10:00 AM
Nutrition Break 15 minutes, 10:00 AM - 10:15 AM

Break

10:15 AM
10:15 AM
Social Marketing for Creating Awareness, Part 1 1 hour 10 minutes, 10:15 AM - 11:25 AM , Signup required

- Enoch A/B

Breakout Session

Makarand Gulawani, MacEwan University, School of Business (Participant)

Elder Abuse and the Law: Strategies for Prevention and Intervention 1 hour 10 minutes, 10:15 AM - 11:25 AM , Signup required

- Enoch C/D

Breakout Session

Joan Braun, BC Elder Life Mediation (BC ELM) (Participant)

Immigrant Seniors Project 1 hour 10 minutes, 10:15 AM - 11:25 AM , Signup required

- Enoch E/F

Breakout Session

Lun Li, Faculty of Social Work, University of Calgary (Participant)

Kitty Choi, Responding To Family Violence in the Chinese Community Program (Participant)

Jessica Penner, Today Family Violence Help Centre (Participant)

Garima Khatri, City of Edmonton (Participant)

Michelle Markham, Sage Edmonton (Participant)

Beyond Bullying: Building Healthy Seniors Communities 1 hour 10 minutes, 10:15 AM - 11:25 AM , Signup required

- Strongwoods

Breakout Session

Leslie Amundson, Outreach Worker (Participant)

11:30 AM
11:30 AM
Lunch 1 hour, 11:30 AM - 12:30 PM

Break

12:30 PM
12:30 PM
Social Marketing for Creating Awareness, Part 2 1 hour 10 minutes, 12:30 PM - 1:40 PM , Signup required

- Enoch A/B

Breakout Session

Makarand Gulawani, MacEwan University, School of Business (Participant)

The Elder Abuse Response Team: A Collaborative Approach to Awareness, Prevention and Intervention of Elder Abuse 1 hour 10 minutes, 12:30 PM - 1:40 PM , Signup required

- Enoch C/D

Breakout Session

Nicole Dowling, Carya (Participant)

Luanne Whitmarsh, Kerby Centre (Participant)

Susan Westenberger, Calgary Police Service Elder Abuse Response Team (Participant)

Scams, Shams and Schemes: How to Protect Yourself Against Investment Fraud 1 hour 10 minutes, 12:30 PM - 1:40 PM , Signup required

- Enoch E/F

Breakout Session

David Elzinga, Alberta Securities Commission (Participant)

To Help or Not to Help: Facilitating Pro-Social Bystander Behavior: A Follow-Up Conversation 1 hour 10 minutes, 12:30 PM - 1:40 PM , Signup required

- Strongwoods

Breakout Session

Betty Jo Barrett, University of Windsor (Participant)

1:45 PM
1:45 PM
Nutrition Break 15 minutes, 1:45 PM - 2:00 PM

Break

2:00 PM
2:00 PM
The Paradox Of Ageing; The Trap Of Ageism 1 hour 15 minutes, 2:00 PM - 3:15 PM

- Enoch Ballroom

1 Hour Session

Darryl Rolfson (Participant)

3:15 PM
3:15 PM
Closing Remarks and Door Prizes 15 minutes, 3:15 PM - 3:30 PM

- Enoch Ballroom

Closing Remarks