You are logged in as an event manager. This page is cached for performance until Fri, 03 Dec 2021 09:28:57 GMT. Preview latest contents by clicking Refresh.
Logout

Larry Zurcher

Lake Oswego School District K-12 STEM TOSA
Participates in 1 Session

Sessions in which Larry Zurcher participates

Saturday 9 February, 2019

Time Zone: (GMT-06:00) Central Time (US & Canada)
10:00 AM
10:00 AM
Noctis Landing or Bust! A Martian Coding & Engineering Challenge
1 hour 30 minutes, 10:00 AM - 11:30 AM
Signup required

Space Center Houston (Hosting of all events take place on-line-virtually) - Learning Innovation Center- Lab 4

Session

Larry Zurcher (Participant)

Sessions in which Larry Zurcher attends

Thursday 7 February, 2019

Time Zone: (GMT-06:00) Central Time (US & Canada)
7:30 AM
7:30 AM
SEEC 101
15 minutes, 7:30 AM - 7:45 AM
Signup required

Space Center Houston (Hosting of all events take place on-line-virtually) - Space Center Theater

8:00 AM
8:00 AM
Keynotes Session- Vanessa Wyche
1 hour 30 minutes, 8:00 AM - 9:30 AM
Signup required

Space Center Houston (Hosting of all events take place on-line-virtually) - Space Center Theater

Keynote

10:00 AM
10:00 AM
Houston - We're Solving Problems
1 hour 30 minutes, 10:00 AM - 11:30 AM
Signup required

Space Center Houston (Hosting of all events take place on-line-virtually) - Destiny Theater

Session

Laura Dunn, School District Hillsborough County (Participant)

Mary Vaughn, Hillsborough County Earth/Space Science (Participant)

11:30 AM
11:30 AM
Lunch 1 Thursday
1 hour, 11:30 AM - 12:30 PM
Signup required

Space Center Houston (Hosting of all events take place on-line-virtually) - Astronaut Gallery - Lunch 1

12:45 PM
12:45 PM
What's Math Got to Do With It? Making Critical Connections in the Mathematics Classroom
45 minutes, 12:45 PM - 1:30 PM
Signup required

Space Center Houston (Hosting of all events take place on-line-virtually) - Learning Innovation Center- ERC

Session

Lorie McFee, North Buncombe High School (Participant)

1:45 PM
1:45 PM
STEAM Powered Space Challenge
1 hour 30 minutes, 1:45 PM - 3:15 PM
Signup required

Gilruth Center - Off-Site Location (take bus) - Inspiration

Session

sarah freundlich, Lexington Local School District (Participant)

Lisa Dulin, Crestview Local Schools (Participant)

Terrie Chase, New London Local Schools (Participant)

3:45 PM
3:45 PM
Genes in Space - your DNA experiment in space!
1 hour 30 minutes, 3:45 PM - 5:15 PM
Signup required

Space Center Houston (Hosting of all events take place on-line-virtually) - Learning Innovation Center- Lab 2

Session

Emily Gleason, Genes in Space (Participant)

Robert Dennison, Genes in Space (Participant)

Friday 8 February, 2019

Time Zone: (GMT-06:00) Central Time (US & Canada)
8:00 AM
8:00 AM
Keynote- Dr. Alan Stern
1 hour, 8:00 AM - 9:00 AM
Signup required

Space Center Houston (Hosting of all events take place on-line-virtually) - Space Center Theater

Keynote

9:30 AM
9:30 AM
One Launch, a Thousand Sparks: the Impact of Student-Developed Experiments
1 hour 30 minutes, 9:30 AM - 11:00 AM
Signup required

Gilruth Center - Off-Site Location (take bus) - Lonestar

Karen Kingrea, NCSEA (Participant)

Lauren Milord, DreamUp (Participant)

11:15 AM
11:15 AM
Our Solar System is BIG! Construct an outdoor model of the Solar System
45 minutes, 11:15 AM - 12:00 PM
Signup required

Space Center Houston (Hosting of all events take place on-line-virtually) - Learning Innovation Center- Lab 3

Session

Chris Miller, Pogue Planetarium, Grand Prairie ISD (Participant)

12:15 PM
12:15 PM
Martian Water
45 minutes, 12:15 PM - 1:00 PM
Signup required

Space Center Houston (Hosting of all events take place on-line-virtually) - Learning Innovation Center- Lab 4

Session

Emily Schaefer, North Dakota Space Grant Consortium (Participant)

Cassandra Runyon, College of Charleston (Participant)

Caitlin Nolby, University of North Dakota - NASA ND Space Grant Consortium (Participant)

1:15 PM
1:15 PM
Mission to Mars: Using "The Martian" as a Launchpad to Hands-On Study
1 hour 30 minutes, 1:15 PM - 2:45 PM
Signup required

Gilruth Center - Off-Site Location (take bus) - Inspiration

Session

Elisabeth (Betty Jo) Moore, Wiley Magnet Middle School (Participant)

3:15 PM
3:15 PM
Space App Attack!!
1 hour 30 minutes, 3:15 PM - 4:45 PM
Signup required

Space Center Houston (Hosting of all events take place on-line-virtually) - Learning Innovation Center- Lab 1

Session

Molly Nipper, Spring Branch ISD- Bendwood School (Participant)

Polly Osei, SpringBranch ISD (Participant)

7:00 PM
7:00 PM
SEEC Banquet
4 hours, 7:00 PM - 11:00 PM
Signup required

Space Center Houston (Hosting of all events take place on-line-virtually) - Main Plaza

Saturday 9 February, 2019

Time Zone: (GMT-06:00) Central Time (US & Canada)
8:45 AM
8:45 AM
Using space to engage Elementary Mathematicians
45 minutes, 8:45 AM - 9:30 AM
Signup required

Space Center Houston (Hosting of all events take place on-line-virtually) - Learning Innovation Center- Briefing Room

Session

Lori Schoenwiesner, Hanover County Public (Participant)

11:30 AM
11:30 AM
Lunch 1 Saturday
1 hour, 11:30 AM - 12:30 PM
Signup required

Space Center Houston (Hosting of all events take place on-line-virtually) - Astronaut Gallery - Lunch 1

12:45 PM
12:45 PM
STEM Literacy "The Balancing Act"
45 minutes, 12:45 PM - 1:30 PM
Signup required

Space Center Houston (Hosting of all events take place on-line-virtually) - Learning Innovation Center- Lab 1

Session

Lakeisha Hamilton, Abundance Educational Consulting, LLC (Participant)

Samantha Thorstensen, CASIS-Space Station Explorers (Participant)