Friday Aug 11, 2017

10:00 AM
10:00 AM
Registration   10 hours, 10:00 AM -  8:00 PM | DoubleTree City Center, Foyer
Meet-Up
General
This is where you come to pick up your con badge and such.
1:00 PM
1:00 PM
Art Show   5 hours,  1:00 PM -  6:00 PM | DoubleTree City Center, Suite A-B, Spok Falls Ballroom
Large Programming
Arts
Artwork on display, to admire and maybe bid on.
Virtual Reality Demonstration   3 hours,  1:00 PM -  4:00 PM | DoubleTree City Center, Suite A-B, Spok Falls Ballroom
Special Game
General
Try out a VR paint box or play Serious Sam.
2:00 PM
2:00 PM
Romantic Elements in SF   1 hour,  2:00 PM -  3:00 PM | DoubleTree City Center, Suite D, Spok Falls Ballroom
Panel
Writing
Should SF "sizzle?" How do you bring that while maintaining the spirit of SF?
D&D 5e Demonstration Game   3 hours,  2:00 PM -  5:00 PM | DoubleTree City Center, RPG Trailer
Special Game
Gaming
Danielle Whitworth of RPG Research will run a demonstration game in the Wheelchair-Friendly RPG Trailer.
Reading: Bob Brown   1 hour,  2:00 PM -  3:00 PM | DoubleTree City Center, Conference Office
Talk
Readings
The author reads from his selected works.
Board Game Lending Library   12 hours,  2:00 PM -  2:00 AM | DoubleTree City Center, Salon II
Gaming

Open gaming for anyone to try the board games in the Lending Library.

General Gaming Library | Kid's Gaming Library ]

The General Gaming Library and Kid's Gaming Library menu are provided by Spokane Board Gamers and Indie Games Alliance .

Star Fleet Missions   55 minutes,  2:00 PM -  2:55 PM | DoubleTree City Center, Salon II
Gaming
Munchkin X-Men   1 hour 55 minutes,  2:00 PM -  3:55 PM | DoubleTree City Center, Salon III
Gaming
Balancing a Creative Career and a Day Job   1 hour,  2:00 PM -  3:00 PM | DoubleTree City Center, Shades
Panel
Writing Arts
How to keep all those balls in the air? Our panelists give practical advice.
Genetic Disorders and Syndromes   1 hour,  2:00 PM -  3:00 PM | DoubleTree City Center, Parkside I
Panel
Comics and movies are full of characters whose genetics give them super-powers. But what do genetic changes really mean for human life?
Generating Story Ideas   1 hour,  2:00 PM -  3:00 PM | DoubleTree City Center, Parkside II
Panel
Writing
Where do ideas come from? Let our panelists count the ways.
Anxiety in Cosplay   1 hour,  2:00 PM -  3:00 PM | DoubleTree City Center, Evergreen
Panel
CosPlay Costuming
Anxiety can be a hidden factor beneath our choice of costumes and identity. Shawn Shay gives a personal perspective.
Speed Draw the Human Pose   1 hour,  2:00 PM -  3:00 PM | DoubleTree City Center, Exec. Boardroom
Workshop
Makers
Roget Ratchford demonstrates. Bring sketching materials.
3:00 PM
3:00 PM
Star Fleet Battle Force   55 minutes,  3:00 PM -  3:55 PM | DoubleTree City Center, Salon II
Gaming
3:30 PM
Docent Tour   1 hour,  3:30 PM -  4:30 PM | DoubleTree City Center, Suite A-B, Spok Falls Ballroom
Talk
Arts
Tour the art show and discuss the works on display with artist Michael Brugger.
Reading: Jack Castle   1 hour,  3:30 PM -  4:30 PM | DoubleTree City Center, Conference Office
Talk
Readings
The author reads a selection from his works.
Fiber Arts Meet-Up   1 hour,  3:30 PM -  4:30 PM | DoubleTree City Center, Suite D, Spok Falls Ballroom
Meet-Up
Arts Makers
Do you live for spinning? How about knitting? Crocheting? Tatting? Macrame? (Okay, that might be going too far.) Come chat with fellow crafters in fiber arts.
Speed Running 101   1 hour,  3:30 PM -  4:30 PM | DoubleTree City Center, Suite C, Spok Falls Ballroom
Panel
Gaming
How to get started running your favorite video games to reach that personal best or world record.
Boffers!   1 hour,  3:30 PM -  4:30 PM | DoubleTree City Center, Salon V
Large Programming
Interactive Youth
Fun with foam swords for kids of all ages. (We have boffers, but if you have your own, please bring them!)
Almost the Apocalypse   1 hour,  3:30 PM -  4:30 PM | DoubleTree City Center, Shades
Panel
Science
A review of catastrophic nuclear events, from Chernobyl to Fukushima.
Ancient Computers   1 hour,  3:30 PM -  4:30 PM | DoubleTree City Center, Parkside I
Panel
Science
Even in ancient times, people had to do the math. Join an archaeologist and computer scientist to learn about the calculating devices our ancestors used.
Crossing Genres   1 hour,  3:30 PM -  4:30 PM | DoubleTree City Center, Parkside II
Panel
Writing
Every genre has its rules and expectations. How can writers cross those lines?
Epic Pose Workshop   1 hour,  3:30 PM -  4:30 PM | DoubleTree City Center, Evergreen
Panel
Arts Costuming CosPlay Interactive
Roget Ratchford will show you how to present your costume in the most amazing way possible.
Reading: Frog and Esther Jones   1 hour,  3:30 PM -  4:30 PM | DoubleTree City Center, Exec. Boardroom
Talk
Readings
The authors read from a selection of their works.
4:00 PM
4:00 PM
Star Trek Adventure Game   55 minutes,  4:00 PM -  4:55 PM | DoubleTree City Center, Salon II
Gaming
Munchkin Marvel   1 hour 55 minutes,  4:00 PM -  5:55 PM | DoubleTree City Center, Salon III
Gaming
5:00 PM
5:00 PM
Super Smash Bros. 4   1 hour,  5:00 PM -  6:00 PM | DoubleTree City Center, Salon I
Gaming
Sign-ups open at 4:00 pm. 
Star Munchkin   55 minutes,  5:00 PM -  5:55 PM | DoubleTree City Center, Salon II
Gaming
5:30 PM
Pokemon Draft   1 hour,  5:30 PM -  6:30 PM | DoubleTree City Center, Salon I
Gaming
Sign-up opens at 4:30 pm.
6:00 PM
6:00 PM
Tekken 7   1 hour,  6:00 PM -  7:00 PM | DoubleTree City Center, Salon I
Gaming
Sign-ups open at 5:00. System: Playstation 4.
Lore RPG   4 hours,  6:00 PM - 10:00 PM | DoubleTree City Center, Salon II
Gaming
Star Wars: Destiny   4 hours,  6:00 PM - 10:00 PM | DoubleTree City Center, Salon II
Gaming
LARP Grab-Bag   1 hour 55 minutes,  6:00 PM -  7:55 PM | DoubleTree City Center, Salon III
Gaming
LARP with 5th Wall Gaming. Grab-Bag, 4 LARPs in one! Drop in and drop out. Get a taste of the LARPing scene in a low pressure space.
7:00 PM
7:00 PM
RPG Trailer Tour   4 hours,  7:00 PM - 11:00 PM | DoubleTree City Center, RPG Trailer
Talk
Gaming General
Danielle Whitworth will host tours of the Wheelchair-Friendly RPG Trailer.
No Thank You Evil Demonstration Game   4 hours,  7:00 PM - 11:00 PM | DoubleTree City Center, RPG Trailer
Special Game
Gaming
John Welker of RPG Research will run a demonstration game in the Wheelchair-Friendly RPG Trailer.
Super Smash Bros. Melee   1 hour,  7:00 PM -  8:00 PM | DoubleTree City Center, Salon I
Gaming
Sign-ups open at 6:00. System: Nintendo Wii.
Showing: Journey Quest 3   1 hour,  7:00 PM -  8:00 PM | DoubleTree City Center, Shades
Panel
Arts Gaming General
Zombie Orpheus presents their Gaming Adventure film.
How To Get Published   1 hour 30 minutes,  7:00 PM -  8:30 PM | DoubleTree City Center, Parkside II
Workshop
Writing
Jack Castle's workshop is designed for anyone who is interested in becoming a published author, with a traditional publishing house, regardless of where they are at in the writing process. And Jack knows a little bit about getting published with a traditional publisher. With one query letter and book proposal he landed a publisher. Castle's first novel, The Europa Journal, went all the way to #1 on Amazon's Best Seller list and all of his books have been on Amazon's Top 100 List. His class will be focused on how to write a query letter, what goes on behind closed doors and he will be available for questions afterwards. "I designed this class because I wanted to give back to my fellow budding authors." For more on Jack Castle, his real-life adventures, and his books, you can visit him at www.JackCastlebooks.com.

Note: Be sure and bring something to take notes with. 
8:00 PM
8:00 PM
Teen LGBTQ Meet-Up   2 hours,  8:00 PM - 10:00 PM | DoubleTree City Center, Suite D, Spok Falls Ballroom
Meet-Up
Meet-Up
A safe environment for teens to discuss, make friends, and identify safe adults for the weekend.
LARP: Amber   2 hours,  8:00 PM - 10:00 PM | DoubleTree City Center, Salon III
Gaming
LARP with 5th Wall Gaming. Ever wish you could remake the world how you wish? Become a member of the royal court of Amber, based on the books of Robert Zelazny. Go to shadow realms and attempt to take the crown of Amber for yourself. Or perhaps prevent your children from taking said crown. Unique "growing up" game intro. Knowledge of Amber helpful but not necessary. 3-12 players.
Remembrance   3 hours,  8:00 PM - 11:00 PM | DoubleTree City Center, Salon V
Large Programming
Interactive General
A time to recall fallen friends -- Sue Bolich, Mike Briggs, Vicki Mitchell and John Dalmas. Bring your mementos and your memories. No-host bar.
9:00 PM
9:00 PM
Milk and Cookies party!   5 hours,  9:00 PM -  2:00 AM | DoubleTree City Center, Third Floor Room 334

A free, all-ages room party with Stranger Things decorations! We'll have something for everyone: chocolate milk, regular milk, soy milk, lactose-free milk and more! Gluten free and
sugar free cookie options available! Stop in, have a snack, catch a glimpse of the Upside Down and stay for a while.

Current menu

Butter sandwich cookies with fudge crème filling
Chewy Chocolate Chip
Chocolate sandwich creme
Fudge Striped Shortbread
Frosted Oatmeal
Lemon Crème cookies
Red Velvet Chips Ahoy!
Salted Caramel Fudge
Vanilla sandwich creme
Vanilla Wafers

Gluten Free
Snickerdoodle Bunny cookies (cinnamon sugar)

Sugar Free
Chocolate Chip, Shortbread

Almond Milk
Vanilla (vegan, no dairy/soy/lactose)

Dairy Milk
1% Low Fat Chocolate Milk
2% Reduced Fat Milk

Soy Milk
Vanilla (low fat, reduced calories, no sugar added)

Heroclix   4 hours,  9:00 PM -  1:00 AM | DoubleTree City Center, Salon II
Gaming

Saturday Aug 12, 2017

8:00 AM
8:00 AM
RPG Trailer Tour   3 hours,  8:00 AM - 11:00 AM | DoubleTree City Center, RPG Trailer
Talk
Gaming General
Jacob Jones will host tours of the Wheelchair-Friendly RPG Trailer.
D&D 5e Demonstration Game   4 hours,  8:00 AM - 12:00 PM | DoubleTree City Center, RPG Trailer
Special Game
Gaming
Jacob Jones of RPG Research will run a demonstration game in the Wheelchair-Friendly RPG Trailer.
9:00 AM
9:00 AM
Art Show   9 hours,  9:00 AM -  6:00 PM | DoubleTree City Center, Suite A-B, Spok Falls Ballroom
Large Programming
Arts
Artwork on display, to admire and maybe bid on.
Virtual Reality   9 hours,  9:00 AM -  6:00 PM | DoubleTree City Center, Suite A-B, Spok Falls Ballroom
Special Game
General
Try out a VR paint program or play Serious Sam.
Writer's Workshop   1 hour,  9:00 AM - 10:00 AM | DoubleTree City Center, Conference Office
Workshop
Writing
By prior registration only
Pokemon Walk I   1 hour,  9:00 AM - 10:00 AM | DoubleTree City Center, Suite D, Spok Falls Ballroom
Meet-Up
Gaming Meet-Up Youth
Kids of all ages can search the hotel and surrounding park for those elusive Pokemon.
Registration   11 hours,  9:00 AM -  8:00 PM | DoubleTree City Center, Foyer
Meet-Up
General
This is where your pick up your con badge and such.
Improvisational Gaming   1 hour,  9:00 AM - 10:00 AM | DoubleTree City Center, Suite C, Spok Falls Ballroom
Panel
Gaming
Sometimes your characters just go off script. How GMs and fellow players can make the most of it.
Board Game Lending Library   17 hours,  9:00 AM -  2:00 AM | DoubleTree City Center, Salon II
Gaming

Open gaming for anyone to try the board games in the Lending Library.

General Gaming Library | Kid's Gaming Library ]

The General Gaming Library and Kid's Gaming Library menu are provided by Spokane Board Gamers and Indie Games Alliance .

Makeup and Costuming Demonstration   1 hour,  9:00 AM - 10:00 AM | DoubleTree City Center, Salon V
Large Programming
Arts Costuming
Independent filmmakers demonstrate costuming and makeup for their TV series, "Across Bank Street."
Cause Analysis   1 hour,  9:00 AM - 10:00 AM | DoubleTree City Center, Shades
Panel
Science Writing
Which came first, the cause or the analysis?
Climate Change and Human Health   1 hour,  9:00 AM - 10:00 AM | DoubleTree City Center, Parkside I
Panel
Science
As the world gets warmer, what does that mean for people?
Screenwriting   1 hour,  9:00 AM - 10:00 AM | DoubleTree City Center, Parkside II
Panel
Writing Arts
How to write for the big or small screen.
Reading: Manny Frishberg   1 hour,  9:00 AM - 10:00 AM | DoubleTree City Center, Evergreen
Talk
Readings
The author reads from a selection of his works
Build SF Models   1 hour,  9:00 AM - 10:00 AM | DoubleTree City Center, Exec. Boardroom
Workshop
Makers
Kevin Kuenkler demonstrates how to build models with vinyl, plastic and resin. 
10:00 AM
10:00 AM
Lore RPG   3 hours 55 minutes, 10:00 AM -  1:55 PM | DoubleTree City Center, Salon II
Gaming
Munchkin Steampunk   3 hours 55 minutes, 10:00 AM -  1:55 PM | DoubleTree City Center, Salon III
Gaming
10:30 AM
Docent Tour   1 hour, 10:30 AM - 11:30 AM | DoubleTree City Center, Suite A-B, Spok Falls Ballroom
Talk
Arts
Tour the art show and discuss the works on display.
Masquerade 101   1 hour, 10:30 AM - 11:30 AM | DoubleTree City Center, Conference Office
Workshop
Costuming
This panel is mandatory for first time people. What IS this masquerade I've been hearing so much about? Short answer: It's a costume/performance contest. For the long answer, this panel will tell you what it's all about; how it works, and tips on how to make your costume and performance stand out. Join us to learn all you need to know to make the best of your masquerade presentation! What is it like on stage? How do you present yourself in effective and innovative ways? How do you walk without tripping in your epicly oversized mask? Learn the answers to these and many more questions at Masquerade 101!
Indie Publishing Today   1 hour, 10:30 AM - 11:30 AM | DoubleTree City Center, Suite D, Spok Falls Ballroom
Panel
Writing
Self-Published authors explore the opportunities and obstacles in this thriving marketplace.
Turn Your Passion Into a Profession   1 hour, 10:30 AM - 11:30 AM | DoubleTree City Center, Suite C, Spok Falls Ballroom
Panel
Arts Gaming Writing
So you'd like to be a pro gamer, artist or writer? Hear advice and war stories from those who have already been down that path.
Iron Crown Demonstration   1 hour, 10:30 AM - 11:30 AM | DoubleTree City Center, Salon V
Moderator Wayne Heinz
Large Programming
General
Members of Iron Crown KdF present their martial art, Kunst des Fechtens.
The Rest of the World in Space   1 hour, 10:30 AM - 11:30 AM | DoubleTree City Center, Shades
Talk
Science
Americans have a lot to be proud of, but it's been quite a while since we landed anyone on the Moon. With the rest of the world reaching into space, too, what accomplishments lie ahead?
The Future of Religion   1 hour, 10:30 AM - 11:30 AM | DoubleTree City Center, Parkside I
Panel
Science
Church, temple, mosque or shrine -- religions have been part of human life since ancient times. How will religion change going forward? How will it stay the same?
The Writing Process   1 hour, 10:30 AM - 11:30 AM | DoubleTree City Center, Parkside II
Panel
Writing
Join our panelists to talk about how they write.
Fursuit Construction   1 hour, 10:30 AM - 11:30 AM | DoubleTree City Center, Evergreen
Panel
CosPlay Costuming
How those amazing fursuits are designed and created.
Inktense   1 hour, 10:30 AM - 11:30 AM | DoubleTree City Center, Exec. Boardroom
Workshop
Costuming
Mary Albers demonstrates how colored pencils can create designs on fabric.
11:00 AM
11:00 AM
12:00 PM
12:00 PM
Royal Manticore Meet-Up   1 hour, 12:00 PM -  1:00 PM | DoubleTree City Center, Suite D, Spok Falls Ballroom
Meet-Up
Meet-Up
Reading: James C. Glass   1 hour, 12:00 PM -  1:00 PM | DoubleTree City Center, Conference Office
Talk
Readings
The author reads a selection from his work.
D&D 5e Demonstration Game   4 hours, 12:00 PM -  4:00 PM | DoubleTree City Center, RPG Trailer
Special Game
Gaming
Danielle Whitworth of RPG Research will run a demonstration game in the Wheelchair-Friendly RPG Trailer.
Game Theory, Design and Production   1 hour, 12:00 PM -  1:00 PM | DoubleTree City Center, Suite C, Spok Falls Ballroom
Panel
Gaming
You love to play, but have you ever thought what it takes to create that game? Our panel will go through the process with you.
Street Fighter V   1 hour, 12:00 PM -  1:00 PM | DoubleTree City Center, Salon I
Gaming
Sign-ups open at 11:00. System: Playstation 4.
Adventurer's League   3 hours 55 minutes, 12:00 PM -  3:55 PM | DoubleTree City Center, Salon III
 |  Signup required  
Gaming
The Sinister Secrets of Shadow Top! Sign-ups are available online or in Salon III.
Black Cinderella and the New Jim Crow   1 hour, 12:00 PM -  1:00 PM | DoubleTree City Center, Shades
Panel
Costuming
With SF's explosion in popularity comes the challenge of defining what SF should be. Who decides what costume certain people should wear, or what is appropriate? 
Undead in Legend and Mythology   1 hour, 12:00 PM -  1:00 PM | DoubleTree City Center, Parkside II
Panel
Writing
Our panel discusses the undead monsters have haunted our dreams from the dawn of time.
Super You!   3 hours, 12:00 PM -  3:00 PM | DoubleTree City Center, Evergreen
Workshop
Costuming Youth Makers
Lauretta Heaney guides kids of all ages through the process of creating their own superhero.
Book Cover Design 101   1 hour, 12:00 PM -  1:00 PM | DoubleTree City Center, Exec. Boardroom
Workshop
Arts
A great cover does more to sell books that anything else. How do you get there?
1:30 PM
1:30 PM
Betsy Mott Docent Tour   1 hour,  1:30 PM -  2:30 PM | DoubleTree City Center, Suite A-B, Spok Falls Ballroom
Talk
Tour the art show and discuss the works on display with our art Guest of Honor.
Reading: Kat Richardson   1 hour,  1:30 PM -  2:30 PM | DoubleTree City Center, Conference Office
Talk
Readings
Our Guest of Honor reads from her selected works.
Real Martial Arts   1 hour,  1:30 PM -  2:30 PM | DoubleTree City Center, Suite D, Spok Falls Ballroom
Gaming General
Can a swordsman stab someone through a door? Maybe. Can they fly through the treetops? Maybe not. Members of Iron Crown KdF talk about what warriors can and cannot do.
Zombie Orpheus Entertainment   1 hour,  1:30 PM -  2:30 PM | DoubleTree City Center, Salon V
Panel
Arts General Gaming
Independent production company talks about their work and what goes into creating an independent film.
Electron Trees   1 hour,  1:30 PM -  2:30 PM | DoubleTree City Center, Shades
Talk
Science Arts
Michael Brugger shares the fascinating technique behind his art. Examples are on display in the art show.
What's New in Science   1 hour,  1:30 PM -  2:30 PM | DoubleTree City Center, Parkside I
Panel
Science
A group of panelists with science backgrounds go over the latest discoveries and the important research currently under way.
Writing Characters With Real Issues   1 hour,  1:30 PM -  2:30 PM | DoubleTree City Center, Parkside II
Panel
Writing
You want your character to experience something dramatic and extreme -- but how does this effect people who really have to deal with it?
How to Draw Cats   1 hour,  1:30 PM -  2:30 PM | DoubleTree City Center, Exec. Boardroom
Workshop
Arts
They're curvy, they're slinky, they have those whiskers... Roberta Gregory shares her special tips to capture the feline essence. Bring your own sketching materials to work along with Roberta.
2:00 PM
2:00 PM
Star Fleet Battles   3 hours 55 minutes,  2:00 PM -  5:55 PM | DoubleTree City Center, Salon II
Gaming
Munchkin Pathfinder   1 hour 55 minutes,  2:00 PM -  3:55 PM | DoubleTree City Center, Salon III
Gaming
3:00 PM
3:00 PM
Reading: S. B. Sebrick   1 hour,  3:00 PM -  4:00 PM | DoubleTree City Center, Conference Office
Talk
Readings
The author reads from his selected works.
The Art of Betsy Mott   1 hour,  3:00 PM -  4:00 PM | DoubleTree City Center, Suite D, Spok Falls Ballroom
Talk
Arts General
Betsy will show a retrospective of her original work, explain techniques, and answer questions from the audience. 
Photo Booth   5 hours,  3:00 PM -  8:00 PM | DoubleTree City Center, Foyer
Costuming General
Lights and camera will be set up outside Salon V. You provide the costuming action. For a small fee, we will take your picture and let you choose the background. Prints will be available Sunday at the Marmot Market.
Grading and Trading   1 hour,  3:00 PM -  4:00 PM | DoubleTree City Center, Suite C, Spok Falls Ballroom
Panel
Gaming
What makes a good trade, and what are the generally accepted grading guidelines for trading cards in the current market.
Masquerade Setup and Rehearsals   3 hours 30 minutes,  3:00 PM -  6:30 PM | DoubleTree City Center, Salon V
Large Programming
Costuming CosPlay
This is a closed event for masquerade participants only. Did you sign up for the masquerade? Then you'd better be here! If you didn’t sign up, do so before 1PM Saturday. 
Workmanship judging takes place during rehearsal. Also, plan your performance with the MC and audio guy.  Likely you will not be at rehearsal the WHOLE time, but definitely be there at the beginning. This is mandatory for anyone who signed up to participate in the masquerade, so be sure to attend!
How to Make a Movie   1 hour,  3:00 PM -  4:00 PM | DoubleTree City Center, Shades
Talk
Arts
Film Alliance Northwest shows us the steps to make an independent film.
Health Physics   1 hour,  3:00 PM -  4:00 PM | DoubleTree City Center, Parkside I
Panel
Science
Gothic Literature   1 hour,  3:00 PM -  4:00 PM | DoubleTree City Center, Parkside II
Panel
Writing
Researching a Historical Costume   1 hour,  3:00 PM -  4:00 PM | DoubleTree City Center, Evergreen
Panel
Costuming
Jane Campbell lays out the process of choosing your outfit and bringing it all together.
Reading: Elizabeth R. Alix   1 hour,  3:00 PM -  4:00 PM | DoubleTree City Center, Exec. Boardroom
Talk
Readings
The author reads from her selected works.
4:00 PM
4:00 PM
Lore RPG   4 hours,  4:00 PM -  8:00 PM | DoubleTree City Center, Salon II
Gaming
4:30 PM
Reading: Fallon Jones   1 hour,  4:30 PM -  5:30 PM | DoubleTree City Center, Conference Office
Talk
Readings
The author reads from her selected works.
Cultural Appropriation   1 hour,  4:30 PM -  5:30 PM | DoubleTree City Center, Suite D, Spok Falls Ballroom
Panel
Writing
Telling the tales of another people or place... When is it wrong, and can it ever be respectful?
World Building in RPGs   1 hour,  4:30 PM -  5:30 PM | DoubleTree City Center, Suite C, Spok Falls Ballroom
Panel
Gaming
A great game has plenty of unique color and detail, but is it possible to have too much?
Asteroid Missions   1 hour,  4:30 PM -  5:30 PM | DoubleTree City Center, Shades
Panel
Science
Hugh Gregory explores our future in space.
Ships in Space (and Other Common Errors)   1 hour,  4:30 PM -  5:30 PM | DoubleTree City Center, Parkside I
Panel
Science
Physics matters, even when you're making a movie. Our panel will discuss the common science mistakes in TV and movies.
Self-Editing   1 hour,  4:30 PM -  5:30 PM | DoubleTree City Center, Parkside II
Panel
Writing
The Japanese Kimono   1 hour,  4:30 PM -  5:30 PM | DoubleTree City Center, Evergreen
Panel
Costuming
Teen Crafting   1 hour,  4:30 PM -  5:30 PM | DoubleTree City Center, Exec. Boardroom
Workshop
Makers
For kids over 12, an assortment of crafts will be available.
5:00 PM
5:00 PM
Super Smash Bros. Melee   1 hour,  5:00 PM -  6:00 PM | DoubleTree City Center, Salon I
Gaming
Sign-ups open at 4:00. System: Wii.
5:30 PM
Pokemon Draft   1 hour,  5:30 PM -  6:30 PM | DoubleTree City Center, Salon I
Gaming
Sign-ups open at 4:30.
6:00 PM
6:00 PM
Super Smash Bros. 4   1 hour,  6:00 PM -  7:00 PM | DoubleTree City Center, Salon I
Gaming
Sign-ups open at 5:00. System: Wii.
LARP: Og   1 hour 55 minutes,  6:00 PM -  7:55 PM | DoubleTree City Center, Parkside I
Gaming
LARP with 5th Wall Gaming. Play a caveman with a severely limited vocabulary! This is a simple LARP with a medium to low combat rating. Try to communicate with the other players to solve problems, or to create problems for the other tribe. 2-12 players.
7:00 PM
7:00 PM
RPG Trailer Tour   4 hours,  7:00 PM - 11:00 PM | DoubleTree City Center, RPG Trailer
Talk
Gaming General
Danielle Whitworth will host tours of the Wheelchair-Friendly RPG Trailer.
Masquerade   1 hour 30 minutes,  7:00 PM -  8:30 PM | DoubleTree City Center, Salon V
Large Programming
CosPlay Costuming General
BrAd Steiner is back to host the 2017 iteration of SpoCon's Masquerade. This is both a costuming and performance competition, and a whole lot of fun.  Come enjoy this showcase of cosplaying talent, and cheer on the competitors as they compete to win this year's prizes.
Showing: Attacking the Darkness   1 hour,  7:00 PM -  8:00 PM | DoubleTree City Center, Shades
Panel
Arts Gaming General
Zombie Orpheus presents their gaming adventure film.
8:00 PM
8:00 PM
LARP: Soap   1 hour 55 minutes,  8:00 PM -  9:55 PM | DoubleTree City Center, Parkside I
 |  Signup required  
Gaming
LARP with 5th Wall Gaming. Suspiciously normal things are happening in Valley Heights. What malevolent forces aren't at work here? What terrible secret isn't Dr. Johnson hiding? Why aren't all the pets in the neighborhood going missing? Why isn't Beryl, the local gossip, involved in an evil Satanic cult? Sinister events that will not be shattering the mundane lifestyles of the inhabititants of Valley Heights are about the pass by completely unnoticed. 15-41 players. Pre-register in Salon III or through this mobile app (press the + button in the upper right, agree to sign up and you will notified via email).
9:00 PM
9:00 PM
Milk and Cookies party!   5 hours,  9:00 PM -  2:00 AM | DoubleTree City Center, Third Floor Room 334

A free, all-ages room party with Stranger Things decorations! We'll have something for everyone: chocolate milk, regular milk, soy milk, lactose-free milk and more! Gluten free and
sugar free cookie options available! Stop in, have a snack, catch a glimpse of the Upside Down and stay for a while.

Current menu

Butter sandwich cookies with fudge crème filling
Chewy Chocolate Chip
Chocolate sandwich creme
Fudge Striped Shortbread
Frosted Oatmeal
Lemon Crème cookies
Red Velvet Chips Ahoy!
Salted Caramel Fudge
Vanilla sandwich creme
Vanilla Wafers

Gluten Free
Snickerdoodle Bunny cookies (cinnamon sugar)

Sugar Free
Chocolate Chip, Shortbread

Almond Milk
Vanilla (vegan, no dairy/soy/lactose)

Dairy Milk
1% Low Fat Chocolate Milk
2% Reduced Fat Milk

Soy Milk
Vanilla (low fat, reduced calories, no sugar added)

Heroclix   4 hours,  9:00 PM -  1:00 AM | DoubleTree City Center, Salon II
Gaming
Rock For a Cause   4 hours,  9:00 PM -  1:00 AM | DoubleTree City Center, Salon V
Large Programming
General
Hedonizm
Dysfynktynal Kaos
Burning Clean
Framework

Sunday Aug 13, 2017

8:00 AM
8:00 AM
RPG Trailer Tour   2 hours,  8:00 AM - 10:00 AM | DoubleTree City Center, RPG Trailer
Talk
Gaming General
John Welker will host tours of the Wheelchair-Friendly RPG Trailer.
D&D 5e Demonstration Game   4 hours,  8:00 AM - 12:00 PM | DoubleTree City Center, RPG Trailer
Special Game
Gaming
Jacob Jones of RPG Research will run a demonstration game in the Wheelchair-Friendly RPG Trailer.
9:00 AM
9:00 AM
Art Show   2 hours,  9:00 AM - 11:00 AM | DoubleTree City Center, Suite A-B, Spok Falls Ballroom
Large Programming
Arts
Artwork on display, to admire and maybe bid on. Place your final bids before 11:00 when the show closes to prepare for the art auction.
Virtual Reality   4 hours,  9:00 AM -  1:00 PM | DoubleTree City Center, Suite A-B, Spok Falls Ballroom
Special Game
General
Try a VR paint shop or play Serious Sam.
Reading: Scott James Magner   1 hour,  9:00 AM - 10:00 AM | DoubleTree City Center, Conference Office
Talk
Readings
The author reads from a selection of his works. 
Private Investigators in Fiction and Gaming   1 hour,  9:00 AM - 10:00 AM | DoubleTree City Center, Suite D, Spok Falls Ballroom
Panel
Gaming Science Writing
With nearly 20 years combined experience in legal investigation and military interrogation, John Goff gives advice for writers and gamers whose stories involve detectives or investigations. Goff is the author of Deadlands Noir, an investigative horror game set in Depression-Era New Orleans, as well as several stories in the same setting. 
Registration   3 hours,  9:00 AM - 12:00 PM | DoubleTree City Center, Foyer
Meet-Up
General
This is where you pick up your con badge and such.
Psychology of Gamers and Hackers   1 hour,  9:00 AM - 10:00 AM | DoubleTree City Center, Suite C, Spok Falls Ballroom
Panel
Gaming
With the advent of Gamergate and the publicity that segment of the gaming community received, people might believe that gamers and hackers are a danger to society. What are the real risks, and what is myth?
Board Game Lending Library   6 hours,  9:00 AM -  3:00 PM | DoubleTree City Center, Salon II
Gaming

Open gaming for anyone to try the board games in the Lending Library.

General Gaming Library | Kid's Gaming Library ]

The General Gaming Library and Kid's Gaming Library menu are provided by Spokane Board Gamers and Indie Games Alliance .

Showing: Across Bank Street   1 hour,  9:00 AM - 10:00 AM | DoubleTree City Center, Salon V
Large Programming
Arts
Members of Film Alliance Northwest present three episodes of their independently produced TV show.
Art Auction   2 hours 30 minutes,  9:00 AM - 11:30 AM | DoubleTree City Center, Shades
Special Game
Arts Contest
Livable and Sustainable Communities   1 hour,  9:00 AM - 10:00 AM | DoubleTree City Center, Parkside I
Panel
Science
Sustainability has become a huge buzz-word in recent years. Our panelists discuss both the technical definition and the practical usage. Can humans ever live in a sustainable way?
Writing Animals   1 hour,  9:00 AM - 10:00 AM | DoubleTree City Center, Parkside II
Panel
Writing
Fantasy and science fiction are full of animals. Some are enhanced by magic or science. Others are spirit guides. What can writers do to make sure these creatures still act like animals?
Hack Commercial Patterns   1 hour,  9:00 AM - 10:00 AM | DoubleTree City Center, Evergreen
Panel
Costuming
Patterns can be a great place to start, but many costumers have specific needs. Our panelists will discuss how to adapt a commercial pattern for your own purposes.
Teen Crafting   2 hours 30 minutes,  9:00 AM - 11:30 AM | DoubleTree City Center, Exec. Boardroom
Makers
For kids over 12, an assortment of crafts will be available.
10:00 AM
10:00 AM
RPG Trailer Tour   2 hours, 10:00 AM - 12:00 PM | DoubleTree City Center, RPG Trailer
Talk
Gaming General
Danielle Whitworth will host tours of the Wheelchair-Friendly RPG Trailer.
Star Fleet Battles   6 hours, 10:00 AM -  4:00 PM | DoubleTree City Center, Salon II
Gaming
10:30 AM
Reading: Guy L. Pace   1 hour, 10:30 AM - 11:30 AM | DoubleTree City Center, Conference Office
Talk
Readings
The author reads from his selected works.
Near-Death Experiences   1 hour, 10:30 AM - 11:30 AM | DoubleTree City Center, Suite D, Spok Falls Ballroom
Panel
Science
Early Examples of Science Fiction   1 hour, 10:30 AM - 11:30 AM | DoubleTree City Center, Salon V
Panel
Writing
We'll search for the roots of the genre in novels and dramas of the past.
Data Interpretation   1 hour, 10:30 AM - 11:30 AM | DoubleTree City Center, Parkside I
Panel
Science
What is data? We demand proof, yet make life decisions based on anedcotal evidence. How does data move from collection to information to scientific thought?
I Got Published! Now what?   1 hour, 10:30 AM - 11:30 AM | DoubleTree City Center, Parkside II
Panel
Writing
The journey to publication can be long, but once you get there, you'll discover another journey ahead of you. Let our published professionals help you prepare.
Corsets and Foundation Undergarments   1 hour, 10:30 AM - 11:30 AM | DoubleTree City Center, Evergreen
Panel
Costuming
Corsets have surged in popularity, but are they meant to be worn on the outside of the costume? Our panelists describe the purpose of a corset and similar underwear.
12:00 PM
12:00 PM
Reading: Sanan Kolva   1 hour, 12:00 PM -  1:00 PM | DoubleTree City Center, Conference Office
Talk
Readings
The author reads from her selected works.
Superhero Combat, Realism vs. Entertainment   1 hour, 12:00 PM -  1:00 PM | DoubleTree City Center, Suite C, Spok Falls Ballroom
Panel
Gaming
Adventurer's League   3 hours 55 minutes, 12:00 PM -  3:55 PM | DoubleTree City Center, Salon III
 |  Signup required  
Gaming
The Sinister Secrets of Shadow Top! Sign-ups are available online or in Salon III.
Art Auction   2 hours, 12:00 PM -  2:00 PM | DoubleTree City Center, Shades
Special Game
Arts
Your chance to bid on amazing art!
Onions and Roses   1 hour, 12:00 PM -  1:00 PM | DoubleTree City Center, Parkside I
Panel
General
Give your feedback on what worked and what could be better.
Keep Me In Suspense!   1 hour, 12:00 PM -  1:00 PM | DoubleTree City Center, Parkside II
Panel
Writing
The role of tension in a great story, and how to achieve it.
Reading: Alex Fedyr   1 hour, 12:00 PM -  1:00 PM | DoubleTree City Center, Evergreen
Talk
Readings
The author reads from her selected works.
Drop Spindle Creations   1 hour, 12:00 PM -  1:00 PM | DoubleTree City Center, Exec. Boardroom
Workshop
Makers
Klarissa Davis demonstrates her craft.
1:00 PM
1:00 PM
Pokemon Draft   1 hour,  1:00 PM -  2:00 PM | DoubleTree City Center, Salon I
Gaming
Sign-ups open at 12:00.
Heroclix   2 hours,  1:00 PM -  3:00 PM | DoubleTree City Center, Salon II
Gaming
1:15 PM
Writing the Modern YA   1 hour,  1:15 PM -  2:15 PM | DoubleTree City Center, Suite D, Spok Falls Ballroom
Panel
Writing
2:00 PM
2:00 PM
Art Pickup   2 hours,  2:00 PM -  4:00 PM | DoubleTree City Center, Suite A-B, Spok Falls Ballroom
Arts
The art show re-opens for pickup of sold art only.