Skip to main page content

Pan Pacific Perth - East Grand River

Sessions

Thursday 29 March, 2018

Time Zone: (GMT+08:00) Perth
7:30 PM
7:30 PM
8:30 PM
8:30 PM
9:30 PM
9:30 PM

Friday 30 March, 2018

Time Zone: (GMT+08:00) Perth
10:00 AM
10:00 AM
  • Live action board games!
  • Pan Pacific Perth - East Grand River
  • 10:00 AM - 11:00 AM  | 1 hour
  • Come along and play large scale board games. We have:Hungry, hungry hippo!Foosball!Kerplunk!(But not Operation. No ...
  • Collaborative
    Swancon Olympics
    Fandomgaming
11:00 AM
11:00 AM
  • That was the year that was: 1988
  • Pan Pacific Perth - East Grand River
  • 11:00 AM - 12:00 PM  | 1 hour
  • 1988. What were you doing in 1988? Do you remember? Home and Away had just started, and Slyvester McCoy was the Doctor. The first signs that the co...
  • Talk
    Retrospective
    retrospective
12:00 PM
12:00 PM
2:00 PM
2:00 PM
  • Let's talk about Star Wars
  • Pan Pacific Perth - East Grand River
  • 2:00 PM - 3:00 PM  | 1 hour
  • It’s baaaaack! Star Wars has returned to our screens to mixed feelings of delight and dismay. What are the new films doing right? What are we hopin...
  • Panel
    TV & MoviesScience fiction
    star warsMovies
3:00 PM
3:00 PM
  • Australian TV: Early days to Cleverman
  • Pan Pacific Perth - East Grand River
  • 3:00 PM - 4:00 PM  | 1 hour
  • The style of storytelling in Australian TV has changed radically from the early days of Homicide to Cleverman. The panellists look at the changes, ...
  • Panel
    TV & MoviesRetrospective
    retrospectiveTVneeds panelistsAustraliaCleverman
4:00 PM
4:00 PM
  • Mammoth Speculations
  • Pan Pacific Perth - East Grand River
  • 4:00 PM - 4:30 PM  | 30 minutes
  • Matthew ChrulewCentre for Culture and Technology, Curtin UniversityThe woolly mammoth has often appeared in speculative fiction as ...
  • Talk
    Academic
    AcademicScience fiction
4:30 PM
4:30 PM
5:00 PM
5:00 PM
6:00 PM
6:00 PM
  • Australian Landscapes as Characters
  • Pan Pacific Perth - East Grand River
  • 6:00 PM - 7:00 PM  | 1 hour
  • From the deserts to the suburbs*, Australian landscapes have been turned into important characters in their own right, particularly in YA sf and fa...
  • Panel
    Science fictionWriting
    WritingReadingAustraliaGuest of Honour
8:00 PM
8:00 PM
9:00 PM
9:00 PM
  • Worst Movies We Ever Saw
  • Pan Pacific Perth - East Grand River
  • 9:00 PM - 10:00 PM  | 1 hour
  • Our panelists present their picks for the worst sf, fantasy and horror movies they ever saw. Audience members who can make a convincing case for ev...
  • Panel
    TV & MoviesScience fiction
    Movies
10:00 PM
10:00 PM
  • Beard or no beard?
  • Pan Pacific Perth - East Grand River
  • 10:00 PM - 11:00 PM  | 1 hour
  • Come along and spend a lot of time looking at photos of extremely attractive people with and without beards. Can we reach consensus on which is bet...
  • Collaborative
    Fandom

Saturday 31 March, 2018

Time Zone: (GMT+08:00) Perth
9:00 AM
9:00 AM
  • Welcome to Swancon
  • Pan Pacific Perth - East Grand River
  • 9:00 AM - 10:00 AM  | 1 hour
  • You've been here a day, and now there's things you want to know. Or you skipped Friday, and today is your first day! Meet some friendly (and possib...
  • Workshop
    FandomCore
10:00 AM
10:00 AM
  • Live action board games!
  • Pan Pacific Perth - East Grand River
  • 10:00 AM - 11:00 AM  | 1 hour
  • Come along and play large scale board games. We have:Hungry, hungry hippo!Foosball!Kerplunk!(But not Operation. No ...
  • Collaborative
    Swancon OlympicsGaming
11:00 AM
11:00 AM
  • Changing Nature of Fan Communities
  • Pan Pacific Perth - East Grand River
  • 11:00 AM - 12:00 PM  | 1 hour
  • Swancon has been running for 43 years, and fandom has changed around the convention during this time. (Or has it?) What was Perth fandom like in th...
  • Panel
    FuturismRetrospectiveFandom
    Fandomretrospective
2:00 PM
2:00 PM
  • Thirteen
  • Pan Pacific Perth - East Grand River
  • 2:00 PM - 3:00 PM  | 1 hour
  • We’ve all heard the online controversy about the newest incarnation of Dr Who, due to the change in gender of the Doctor. Is that a relevant concer...
  • Panel
    Science fiction
    TVDr WhoFandom
3:00 PM
3:00 PM
  • Contemporary SF illustration and storyboarding
  • Pan Pacific Perth - East Grand River
  • 3:00 PM - 4:00 PM  | 1 hour
  • The panelists explore the three way intersection of story, visual art and technology, possibly with illustrations. How can art be used to tell stor...
  • Panel
    Creative ArtsScience fiction
    WritingArtScience fictionGuest of Honour
4:00 PM
4:00 PM
7:00 PM
7:00 PM

Sunday 1 April, 2018

Time Zone: (GMT+08:00) Perth
10:00 AM
10:00 AM
  • Live Action Quidditch
  • Pan Pacific Perth - East Grand River
  • 10:00 AM - 12:00 PM  | 2 hours
  • The WA Quidditch Association are bringing their expertise and equipment to Swancon!Under the supervision of people Who Know What They Are D...
  • Collaborative
    Fandom
    gamingFandom
2:00 PM
2:00 PM
3:00 PM
3:00 PM
  • Comics -> TV/movies VS TV/movies -> comics
  • Pan Pacific Perth - East Grand River
  • 3:00 PM - 4:00 PM  | 1 hour
  • We’re used to media changing format, comics to TV or movies, or back the other way. Is there a difference in the kinds of stories told, dependi...
  • Panel
    TV & Movies
    ComicsTVMoviessuperheroesneeds panelists
4:00 PM
4:00 PM
5:00 PM
5:00 PM
6:00 PM
6:00 PM
  • Cross-fertilising, from genre to aesthetic
  • Pan Pacific Perth - East Grand River
  • 6:00 PM - 7:00 PM  | 1 hour
  • Cross-fertilising genres gives awesome results like the SF spy novel and the supernatural romance. The panel discusses why these combinations are s...
  • Panel
    Science fictionWriting
    Science fictionfantasyhorrorWritingGuest of Honour
8:00 PM
8:00 PM
  • WA Awards Ceremony (Tin Ducks)
  • Pan Pacific Perth - East Grand River
  • 8:00 PM - 8:30 PM  | 30 minutes
  • Western Australia’s own SF/F/etc. Awards since 1982, the Tin Ducks are awarded each year at Swancon. (The name is a play on another WA award, the S...
  • Keynote
    CoreAwardsFandom
8:30 PM
8:30 PM
  • National Awards Ceremony (Ditmars)
  • Pan Pacific Perth - East Grand River
  • 8:30 PM - 9:00 PM  | 30 minutes
  • Australia’s national SF awards since 1969, the Ditmars are awarded each year at the Natcon, which this year is Swancon.These fan-voted awards i...
  • Keynote
    Fandom
    CoreAwards
9:00 PM
9:00 PM
  • Swancon History Panel
  • Pan Pacific Perth - East Grand River
  • 9:00 PM - 10:00 PM  | 1 hour
  • Barb de la Hunty, Grant Stone and Tony Peacey were there in the early days of Swancon. They have stories to tell, about how Swancon started and beg...
  • Panel
    RetrospectiveFandom
    Fandomretrospective

Monday 2 April, 2018

Time Zone: (GMT+08:00) Perth
10:00 AM
10:00 AM
  • Live action board games!
  • Pan Pacific Perth - East Grand River
  • 10:00 AM - 11:00 AM  | 1 hour
  • Come along and play large scale board games. We have:Hungry, hungry hippo!Foosball!Kerplunk!(But not Operation. No ...
  • Collaborative
    Swancon Olympics
    gamingfan olympics
11:00 AM
11:00 AM
  • Steven Universe
  • Pan Pacific Perth - East Grand River
  • 11:00 AM - 12:00 PM  | 1 hour
  • Steven Universe: why are all my LGBTQ friends going crazy over a kids’ cartoon? The panel discusses the relevance of Steven Universe's themes, and ...
  • Panel
    TV & Movies
    TV
12:00 PM
12:00 PM
  • Fanfic as a gateway to canon
  • Pan Pacific Perth - East Grand River
  • 12:00 PM - 1:00 PM  | 1 hour
  • The expectation is that we consume the canon, then dive into the fan creations. Except, sometimes, we slide sideways into canon through fic or vids...
  • Panel
    Fandom
    Fandom
1:00 PM
1:00 PM