Skip to main page content

Pan Pacific Perth - West Grand River

Sessions

Thursday 29 March, 2018

Time Zone: (GMT+08:00) Perth
6:30 PM
6:30 PM
  • Opening Ceremony
  • Pan Pacific Perth - West Grand River
  • 6:30 PM - 7:30 PM  | 1 hour
  • Are you ready??? Meet this year’s team, meet the guests, and get the lowdown on all things Swancon 2018.Welcome to Country ceremony will be...
  • Keynote
    Main
    CoreGuest of Honour
7:30 PM
7:30 PM
  • Con-going 101
  • Pan Pacific Perth - West Grand River
  • 7:30 PM - 8:30 PM  | 1 hour
  • What you need to know as a first-time con-goer. How to maximise your con experience and have a fabulous time. This discussi...
  • Workshop
    Fandom
    Core
8:30 PM
8:30 PM

Friday 30 March, 2018

Time Zone: (GMT+08:00) Perth
10:00 AM
10:00 AM
  • Believing Impossible Things
  • Pan Pacific Perth - West Grand River
  • 10:00 AM - 11:00 AM  | 1 hour
  • Humans are good at believing improbable, or even impossible, things. This panel will sort out the degrees of impossibility involved in key science ...
  • Panel
    scienceScience fiction
11:00 AM
11:00 AM
2:00 PM
2:00 PM
  • SF movies that engage the brain
  • Pan Pacific Perth - West Grand River
  • 2:00 PM - 3:00 PM  | 1 hour
  • One of the most notable elements of written science fiction is the focus on exploring ideas in depth and speculating about the effects of technolog...
  • Panel
    Futurism
    Science fictionMovies
3:00 PM
3:00 PM
4:00 PM
4:00 PM
5:00 PM
5:00 PM
  • Never, ever underestimate a library
  • Pan Pacific Perth - West Grand River
  • 5:00 PM - 6:00 PM  | 1 hour
  • The internet has brought a decreased need to travel to a physical place to find facts or even fiction. Freed from these housekeeping tasks, what am...
  • Panel
    Futurism
    TechnologyFuturism
6:00 PM
6:00 PM
8:00 PM
8:00 PM

Saturday 31 March, 2018

Time Zone: (GMT+08:00) Perth
10:00 AM
10:00 AM
11:00 AM
11:00 AM
  • Technohorror
  • Pan Pacific Perth - West Grand River
  • 11:00 AM - 12:00 PM  | 1 hour
  • How do horror writers and film-makers deal with advances in tech such as cell phones - giving characters a light source and the ability to call...
  • Panel
    Writing
    horrorWriting
12:00 PM
12:00 PM
2:00 PM
2:00 PM
  • UNISFA is how old?!
  • Pan Pacific Perth - West Grand River
  • 2:00 PM - 3:00 PM  | 1 hour
  • UNISFA turns 40 this year. Join several generations of UNISFAns as they remininisce, contemplate, anecdote and laugh. Middle age has never looked s...
  • Panel
    Fandom
    Fandomretrospective
3:00 PM
3:00 PM
4:00 PM
4:00 PM
4:30 PM
4:30 PM
5:00 PM
5:00 PM
7:00 PM
7:00 PM

Sunday 1 April, 2018

Time Zone: (GMT+08:00) Perth
9:00 AM
9:00 AM
  • Welcome to Swancon
  • Pan Pacific Perth - West Grand River
  • 9:00 AM - 10:00 AM  | 1 hour
  • If you don't manage to make it to these program items which are designed to welcome newcomers, here's the ultra-short version: if you have question...
  • Workshop
    CoreFandom
10:00 AM
10:00 AM
  • With a whimper, not a bang
  • Pan Pacific Perth - West Grand River
  • 10:00 AM - 11:00 AM  | 1 hour
  • Rather than ending in a loud, messy apocalyptic bang, what if climate change turns out to be a slow, terrible descent into poor drinking water, mos...
  • Panel
    Science fictionFuturism
    Science fictionclimate changeWriting
11:00 AM
11:00 AM
12:00 PM
12:00 PM
2:00 PM
2:00 PM
  • Fans of Sport Panel
  • Pan Pacific Perth - West Grand River
  • 2:00 PM - 3:00 PM  | 1 hour
  • Sport: it’s like a game! Many of us bookish types reflexively recoil from sport (possibly because of memories from school), but sport has plenty to...
  • Panel
    Fandom
    FandomFans of non-fannish things
3:00 PM
3:00 PM
4:30 PM
4:30 PM
8:00 PM
8:00 PM

Monday 2 April, 2018

Time Zone: (GMT+08:00) Perth
10:00 AM
10:00 AM
11:00 AM
11:00 AM
  • Apocalyptic outback Australia
  • Pan Pacific Perth - West Grand River
  • 11:00 AM - 12:00 PM  | 1 hour
  • Some non-urban regions of Australia seem like the apocalypse has already arrived. (Ever driven through a small wheatbelt town on a Sunday afternoon...
  • Panel
    Science fiction
    Science fictionAustraliaWriting
12:00 PM
12:00 PM
2:00 PM
2:00 PM
  • New Who Season 10
  • Pan Pacific Perth - West Grand River
  • 2:00 PM - 3:30 PM  | 1 hour 30 minutes
  • In the final Peter Capaldi season as The Doctor, as he meets a new companion, fights new and old enemies, meets the original First Doctor.  We...
  • Talk
    Dr WhoFandom
4:00 PM
4:00 PM
  • Closing Ceremony
  • Pan Pacific Perth - West Grand River
  • 4:00 PM - 5:00 PM  | 1 hour
  • It’s four days later, your tiredness has reached the point where anything is funny, and you’re in a roomful of people you’ve shared the convention ...
  • Keynote
    CoreGuest of Honour