Skip to main page content

Preeti Chhibber

she/her

Author
Peter and Ned's Ultimate Travel Journal
Participates in 8 items
Preeti Chhibber is a YA author, speaker, and freelance writer. She has written for SYFY, BookRiot, Polygon, The Nerds of Color, and The Mary Sue, among others. Her short story, "Girls Who Twirl and Other Dangers" was published in the anthology A Thousand Beginnings and Endings (HarperCollins, 2018), and her first book, Peter and Ned's Ultimate Travel Journal came out this year (Marvel Press, 2019). You can find her co-hosting the podcasts Desi Geek Girls and Strong Female Characters (SYFYWire). She’s appeared on several panels at New York Comic Con, San Diego Comic Con, and on screen on the SYFY Network. Honestly, you probably recognize her from one of several BuzzFeed “look at these tweets” Twitter lists. She usually spends her time reading a ridiculous amount of Young Adult but is also ready to jump into most fandoms at a moment’s notice. You can follow her on Twitter @runwithskizzers or learn more at PreetiChhibber.com.

Sessions in which Preeti Chhibber participates

Friday 11 October, 2019

Time Zone: (GMT-05:00) Eastern Time (US & Canada)
11:30 AM
11:30 AM EDT - 12:30 PM EDT | 1 hour
Muggle Studies Book Club (LeakyLit)

Fan spaces have long provided budding creatives with opportunities to practice, whether that be through fanfiction, fanart, blogging, or YouTube videos. Join us for a conversation on what it's like to make the leap from fan works to traditional publishing and how our authors' time in fandom shapes their writing.

2:00 PM
2:00 PM EDT - 3:00 PM EDT | 1 hour
Muggle Studies Book Club (LeakyLit)

What does a story need to be satisfying in fewer pages? How is having a piece in an anthology different from publishing a novel? In this session, we'll examine the joys and challenges specific to writing short stories.

4:00 PM
4:00 PM EDT - 4:30 PM EDT | 30 minutes
Author Signing – Free Reservation Required

Please arrive to your designated session at least 15 minutes before the end of the session. Those who arrive later will be accommodated if possible. Follow this link for instructions and more information. Reserve your free ticket here.

Saturday 12 October, 2019

Time Zone: (GMT-05:00) Eastern Time (US & Canada)
10:15 AM
10:15 AM EDT - 11:15 AM EDT | 1 hour
Muggle Studies Book Club (LeakyLit)

Is there something you've always wanted to know about publishing a book? Now's your chance to hear the truth directly from our guest authors.

2:00 PM
2:00 PM EDT - 3:00 PM EDT | 1 hour
Muggle Studies Book Club (LeakyLit)

The "Harry Potter Generation" has grown up and some of its members are now adults creating stories of their own. We'll discuss how our love of Harry Potter inspired our writing and continues to influence our storytelling to this day.

3:15 PM
3:15 PM EDT - 3:45 PM EDT | 30 minutes
Author Signing – Free Reservation Required

Please arrive to your designated session at least 15 minutes before the end of the session. Those who arrive later will be accommodated if possible. Follow this link for instructions and more information. Reserve your free ticket here.

Sunday 13 October, 2019

Time Zone: (GMT-05:00) Eastern Time (US & Canada)
10:45 AM
10:45 AM EDT - 11:15 AM EDT | 30 minutes
Author Signing – Free Reservation Required

Please arrive to your designated session at least 15 minutes before the end of the session. Those who arrive later will be accommodated if possible. Follow this link for instructions and more information. Reserve your free ticket here.

11:30 AM
11:30 AM EDT - 12:30 PM EDT | 1 hour
Muggle Studies Book Club (LeakyLit)

In 2019, properties like Marvel and Star Wars reach across film, TV, comics, and prose. We'll interview two authors who've written tie-in books for these popular franchises about how they got started and what it's like to write in an existing universe.