Arlene Henriques

Linguist, Sewologist, Designer
Participates in 6 items
Arlene Henriques has an Associate of Arts and Sciences from Walla Walla Community College but her real passion is in widening cultural awareness in the Tri-Cities. She has studied Japanese, Chinese, French, German, Spanish, Egyptian Hieroglyphs, Sinhalese, American Sign Language and is currently studying Sumerian Cuneiform and Arabic. She loves learning about everything and has taken part in many events and clubs in the area. Her interests, however, are not just local: she has extended her travels to cover Canada, Asia, and Europe. This year she's headed to Andalusia, Spain, to study the intersectionality of Christianity, Judaism and Islam.  She has been a member of The Realms of Avalon, The Kingdoms of Chivalry, Phi Theta Kappa, ASCBC Leadership Council, and local Japanese, Anthropology, Art, History, and Astronomy Clubs as well as a current member in good standing of the USS Antares. She designs costumes (once dressing a KNDU Newscaster as a Klingon at Radcon in 15 minutes flat for live TV), reads a lot of books, takes far too many photographs of life, enjoys sewing, cross stitching, knitting, board and video games, arts and crafts, astronomy, Egyptology, attending cons, taking classes at UChicago Oriental Institute Online, CBC, and absolutely loves traveling!

Sessions in which Arlene Henriques participates

Friday 14 February, 2020

Time Zone: PDT/Pacific Time (US & Canada)
2:00 PM
2:00 PM
So you want to learn Japanese (or any other language) 1 hour 2:00 PM  -  3:00 PM  |  3117- Craft/ Costumes
Panel
Wild Card
7:00 PM
7:00 PM
Funko Pop Figures 1 hour 7:00 PM  -  8:00 PM  |  3121- Gaming/Fan Track
Moderator Arlene Henriques Participant Richard Pirtle |
Panel
FanFandomWild Card

Saturday 15 February, 2020

Time Zone: PDT/Pacific Time (US & Canada)
9:00 AM
9:00 AM
Kids, Teen, YA Books and the Adults that are reading them. 1 hour 9:00 AM  -  10:00 AM  |  3125- Writing Track
Participant Rachel Van Dyke | Potential Arlene Henriques | Participant Lilyanne Jensen | Participant Darkmoon
Panel
WritingWild Card
12:45 PM
12:45 PM
Japanese Culture and Etiquette 1 hour 12:45 PM  -  1:45 PM  |  3117- Craft/ Costumes
Panel
Wild CardJapanese CultureCulture
3:15 PM
3:15 PM
Japanese Brush and Ink Calligraphy 2 hours 3:15 PM  -  5:15 PM  |  Harvest
Workshop
Art
5:45 PM
5:45 PM
Attending a Con as a Person with Special Needs 1 hour 5:45 PM  -  6:45 PM  |  3117- Craft/ Costumes
Potential Ted Butler | Moderator Lilyanne Jensen | Participant Rachel Van Dyke | Participant Ron F. Leota | Participant Arlene Henriques | Participant Ophelia Dagger
Panel
Wild Card