Skip to main page content

Dr. Audrey Chan

Invited Speaker
Participates in 2 items

Sessions in which Dr. Audrey Chan participates

Thursday 9 June, 2022

Time Zone: (GMT-04:00) Atlantic Time (Canada)
9:50 AM
9:50 AM - 10:00 AM | 10 minutes
Pathology

Friday 10 June, 2022

Time Zone: (GMT-04:00) Atlantic Time (Canada)
10:45 AM

Sessions in which Dr. Audrey Chan attends

Thursday 9 June, 2022

Time Zone: (GMT-04:00) Atlantic Time (Canada)
8:00 AM
8:00 AM - 4:30 PM | 8 hours 30 minutes
Pathology

Learning ObjectivesAt the end of this session participants will be able to:Describe newest advances in detection and treatment of uveal melanomaDifferentiate common and uncommon orbital tumoursDescribe important malig...

Friday 10 June, 2022

Time Zone: (GMT-04:00) Atlantic Time (Canada)
6:30 AM
6:30 AM - 8:00 AM | 1 hour 30 minutes
Women in Ophthalmology

Inspiring women will share their vision with us. You will discover where their contagious enthusiasm might lead you. Let them transform you by their presence and powerful energy.  Learning ObjectivesAt the end of this session, participants will be able to:Learn through multifaceted career examplesDiscuss professional pearls and personal accomplishments of high achieversExplore mentorship with women ophthalmologists ...

8:00 AM
8:00 AM - 10:00 AM | 2 hours
Current Concepts

Learning ObjectivesAt the end of this session, participants will be able to:Determine the ocular conditions associated with obstructive sleep apneaDescribe how racism operates within health care in parallel ways to how racism operates in other settingsProvide a framework for how we can move from supportive statements to anti-racist actionCanMEDS Roles: Medical Expert, Scholar

10:45 AM
10:45 AM - 12:15 PM | 1 hour 30 minutes
Oculoplastics

Learning Objectives:At the end of this session participants will be able to• Apply their knowledge to manage Thyroid Eye Disease • Integrate skills in managing common eyelid abnormalitiesCanMEDS roles: Medical Expert, Collaborator

12:15 PM
12:15 PM - 1:30 PM | 1 hour 15 minutes
Special Event
Session Chair
1:30 PM
1:30 PM - 3:00 PM | 1 hour 30 minutes
Oculoplastics

Learning Objectives:At the end of this session participants will be able to:• Integrate new research techniques and ideas in managing Oculoplastics conditions. CanMeds Roles: Medical Expert, Collaborator

1:40 PM
1:44 PM - 1:51 PM | 7 minutes
Oculoplastics

Authors: Helya Aghazadeh, Audrey Chan. Author Disclosure Block: H. Aghazadeh: None. A. Chan: None.Abstract Body:Purpose: To investigate the role and reliability of apraclonidine (brand name Iopidine) eye drops in assessment of ptosis and surgical planning for ptosis repair.Study Design: This study is designed as a retrospective chart review.Methods: A ret...

3:45 PM
3:45 PM - 5:15 PM | 1 hour 30 minutes
Oculoplastics

Learning Objectives:At the end of this session participants will be able to:• Integrate knowledge about controversies in Oculoplastics • Assess and manage patients with orbital inflammation CanMEDS Roles:  Medical Experts, Collaborator 

6:30 PM
6:30 PM - 10:00 PM | 3 hours 30 minutes

Saturday 11 June, 2022

Time Zone: (GMT-04:00) Atlantic Time (Canada)
8:00 AM
8:00 AM - 10:00 AM | 2 hours
Current Concepts

Learning ObjectivesAt the end of this session, participants will be able to:Review latest techniques in corneal transplantation and when certain techniques would be most appropriateReview management strategies to treat non-healing corneal woundsDefine the signs and symptoms of Limbal Stem Cell DeficiencyDescribe the treatment modalities currently in use to treat&n...

1:30 PM
1:30 PM - 3:00 PM | 1 hour 30 minutes
Paediatric Ophthalmology

Learning Objectives:Describe aspects of congenital ptosis clinical management  Recent advances in paediatric screening Understand the strabismus complications of foveal ectopia CanMEDS Roles: Medical Expert, Scholar