Not scheduled

Time Zone: EST/Eastern Time (US & Canada)
Paper in a Working Group Roundtable (WGRT)
3.6 Tensions, extensions, and new formulations in cultural-historical activity research

Monday 28 August, 2017

Time Zone: EST/Eastern Time (US & Canada)
9:00 AM
9:00 AM
Participant Barbara Rogoff (University of California, Santa Cruz) | Moderator Barbara Rogoff (University of California, Santa Cruz) | Other Participant Ruth Paradise (Centro de Investigación y de Estudios Avanzadas) | Participant Rebeca Mejia-Arauz (Western Institute of Technology and Higher Education (ITESO) University ) | Moderator Amy Dexter (Roosevelt University) | Other Participant Kris Gutiérrez (University of California Berkeley) | Participant Amy Dexter (Roosevelt University) | Moderator Rebeca Mejia-Arauz (Western Institute of Technology and Higher Education (ITESO) University ) | Participant Eva Itzel Aceves Azuara (University of California Santa Cruz) | Participant Lucia Alcala (California State University Fullerton) | Participant Paula Alonqueo (Universidad de La Frontera) | Participant Alissa Baker-Oglesbee | Participant Megan Bang | Participant Bruce Forrest | Participant Marie-Noelle Chamoux | Participant Andrew Coppens (University of New Hamphire) | Participant Maricela Correa-Chavez (California State University, Long Beach) | Participant Kiyomi Sánchez-Suzuki Colegrove | Participant Andy Dayton | Participant Emma Elliott-Groves | Participant Susana Frisancho (Pontificia Universidad Católica del Perú) | Participant Javiera Gutiérrez | Participant Rich Henne-Ochoa | Participant Deira Jiménez | Participant Ulrike Keyser (Universidad Pedagógica Nacional) | Participant Maribel Loncón | Participant Loreto Parada | Participant Luis Lam | Participant Angélica López | Participant David Lorente Fernández | Participant Ananda Marin | Participant Margarita Martínez-Pérez (University of Sciences and Arts of Chiapas (UNICACH)) | Participant Meixi | Participant Rebeca Muñoz (Universidad de La Frontera) | Participant Bryan Salgado | Participant Luis Urrieta (University of Texas at Austin) | Participant Benigno Vicente | Participant Jorge Villalba | Participant Jenn Adair (LOPI) | Participant Marjorie Murray (LOPI) | Participant Edward Rivero (LOPI) | Participant Karen Villegas (LOPI) | Participant Arturo Cortez (LOPI) | Participant Elizabeth Mendoza (University of California, Santa Cruz) |
Preconference Workshop
1:30 PM
1:30 PM

Tuesday 29 August, 2017

Time Zone: EST/Eastern Time (US & Canada)
7:30 AM
7:30 AM
Congress registration 11 hours 30 minutes 7:30 AM  -  7:00 PM  |  Convention Center , Hall
10:30 AM
10:30 AM
Morning refreshments 30 minutes 10:30 AM  -  11:00 AM  |  Foyer 2000 + Hall
Break
11:00 AM
11:00 AM
WGRT 4: Translanguaging, listening, social mediation 1 hour 11:00 AM  -  12:00 PM  |  Convention Center , 2000 A - Table D
Working Group Roundtable (WGRT)
1.1 Social, cultural, linguistic and educational mediation
WGRT 8: Teaching, semiotic tools and dialectics 1 hour 11:00 AM  -  12:00 PM  |  Convention Center , 2000 A - Table E
Working Group Roundtable (WGRT)
1.1 Social, cultural, linguistic and educational mediation1.4 Interventionist research approaches and their roots
PS 3: Discourse and meaning making 1 hour 11:00 AM  -  12:00 PM  |  Convention Center , 205 B
Paper Session (PS)
1.3 Learning, knowledge and agency1.1 Social, cultural, linguistic and educational mediation
PS 4: Development of literacies 1 hour 11:00 AM  -  12:00 PM  |  Convention Center , 205 C
Paper Session (PS)
1.2 Children’s development and childhood1.3 Learning, knowledge and agency1.1 Social, cultural, linguistic and educational mediation
PS 6: Agents in their community contexts 1 hour 11:00 AM  -  12:00 PM  |  Convention Center , 2103
Paper Session (PS)
1.3 Learning, knowledge and agency1.1 Social, cultural, linguistic and educational mediation
PS 7: Teacher education 1 hour 11:00 AM  -  12:00 PM  |  Convention Center , 2104 B
Paper Session (PS)
1.3 Learning, knowledge and agency1.4 Interventionist research approaches and their roots
Paper Session (PS)
1.2 Children’s development and childhood1.1 Social, cultural, linguistic and educational mediation
WGRT 1: Boundaries and intersections in social relations 1 hour 11:00 AM  -  12:00 PM  |  Convention Center , 2000 A - Table A
Working Group Roundtable (WGRT)
1.1 Social, cultural, linguistic and educational mediation
12:00 PM
12:00 PM
Midday Meal 1 hour 30 minutes 12:00 PM  -  1:30 PM  |  2000 CD
Break
1:30 PM
1:30 PM
Paper Session (PS)
3.3 Interventionist methodologies: bridging theory and practice2.1 Learning and development in onsite communities and online spaces
Poster Symposium
1.3 Learning, knowledge and agency
2:30 PM
2:30 PM
Paper Session (PS)
1.3 Learning, knowledge and agency2.6 Dialogue and the co-construction of knowledge
2:40 PM
2:40 PM
PS 10: Community-school complex relations 50 minutes 2:40 PM  -  3:30 PM  |  Convention Center , 204 B
Paper Session (PS)
1.3 Learning, knowledge and agency2.6 Dialogue and the co-construction of knowledge
3:30 PM
3:30 PM
Afternoon Refreshments 20 minutes 3:30 PM  -  3:50 PM  |  Foyer 2000 + Hall
Break
3:50 PM
3:50 PM
Working Group Roundtable (WGRT)
1.2 Children’s development and childhood
Working Group Roundtable (WGRT)
1.2 Children’s development and childhood
WGRT 20: Thoughtful digital use 1 hour 3:50 PM  -  4:50 PM  |  Convention Center , 2000 A - Table D
Working Group Roundtable (WGRT)
1.1 Social, cultural, linguistic and educational mediation2.6 Dialogue and the co-construction of knowledge
PS 11: Emotions 1 hour 3:50 PM  -  4:50 PM  |  Convention Center , 2105
Paper Session (PS)
1.3 Learning, knowledge and agency
5:00 PM
5:00 PM
Paper Session (PS)
1.2 Children’s development and childhood1.1 Social, cultural, linguistic and educational mediation3.6 Tensions, extensions, and new formulations in cultural-historical activity research
PS 15: Identity formation 1 hour 5:00 PM  -  6:00 PM  |  Convention Center , 204 B
Paper Session (PS)
1.2 Children’s development and childhood1.1 Social, cultural, linguistic and educational mediation
SPS 3: Activity systems 1 hour 5:00 PM  -  6:00 PM  |  Convention Center , 2000 A
Structured Poster Session (SPS)
1.2 Children’s development and childhood1.3 Learning, knowledge and agency3.5 Unit of analysis: historicity, context, and levels of analytic scale
PS 12: Dialogical Pedagogy 1 hour 5:00 PM  -  6:00 PM  |  Convention Center , 205 A
Paper Session (PS)
1.3 Learning, knowledge and agency1.1 Social, cultural, linguistic and educational mediation1.4 Interventionist research approaches and their roots
6:00 PM
6:00 PM
Welcome reception 1 hour 30 minutes 6:00 PM  -  7:30 PM  |  Convention Center , Espace Urbain

Wednesday 30 August, 2017

Time Zone: EST/Eastern Time (US & Canada)
8:00 AM
8:00 AM
Registration 11 hours 8:00 AM  -  7:00 PM  |  Convention Center , Hall
9:30 AM
9:30 AM
10:30 AM
10:30 AM
Open Discussion of Shared Problems (OD-SP)
10:45 AM
10:45 AM
Morning refreshments 15 minutes 10:45 AM  -  11:00 AM  |  Foyer 2000 + Hall
Break
11:00 AM
11:00 AM
Poster Session 1 hour 11:00 AM  -  12:00 PM  |  Convention Center , 2000 A
Poster Session
12:00 PM
12:00 PM
Midday meal 1 hour 30 minutes 12:00 PM  -  1:30 PM  |  Convention Center , 2000 CD
Break
1:30 PM
1:30 PM
2:40 PM
2:40 PM
Open Discussion of a Shared Problem (OD-SP)
Open Discussion of a Shared Problem (OD-SP)
Open Discussion of a Shared Problem (OD-SP)
3:30 PM
3:30 PM
Afternoon refreshments 20 minutes 3:30 PM  -  3:50 PM  |  Foyer 2000
Break
3:50 PM
3:50 PM
WGRT 19: Advanced collaboration in the classroom 1 hour 3:50 PM  -  4:50 PM  |  Convention Center , 2000 A - Table A
Working Group Roundtable (WGRT)
2.6 Dialogue and the co-construction of knowledge
WGRT 24: Mediational tools for learning conversations 1 hour 3:50 PM  -  4:50 PM  |  Convention Center , 2000 A - Table B
Working Group Roundtable (WGRT)
2.1 Learning and development in onsite communities and online spaces2.6 Dialogue and the co-construction of knowledge
WGRT 26: Learning maths with technology 1 hour 3:50 PM  -  4:50 PM  |  Convention Center , 2000 A - Table D
Working Group Roundtable (WGRT)
2.4 Cross-national explorations of sociocultural research on learning
Working Group Roundtable (WGRT)
2.1 Learning and development in onsite communities and online spaces2.7 Other topics related to Theme 2
5:00 PM
5:00 PM
SPS 4: "Romantic science" and creativity 1 hour 5:00 PM  -  6:00 PM  |  Convention Center , 2101
Structured Poster Session (SPS)
1.1 Social, cultural, linguistic and educational mediation2.1 Learning and development in onsite communities and online spaces2.6 Dialogue and the co-construction of knowledge
Working Group Roundtable (WGRT)
1.1 Social, cultural, linguistic and educational mediation
Interactive Paper Session (IPS)
3.8 New technologies and new ways of organizing work3.7 Changing forms of work
WGRT 30: Youth participation as learning 1 hour 5:00 PM  -  6:00 PM  |  Convention Center , 2000 A - Table F
Working Group Roundtable (WGRT)
2.3 The social construction of [dis]ability and difference/homogeneity2.7 Other topics related to Theme 2
WGRT 31: Collaborative learning practices and curricula 1 hour 5:00 PM  -  6:00 PM  |  Convention Center , 2000 A - Table B
Working Group Roundtable (WGRT)
2.6 Dialogue and the co-construction of knowledge2.2 Identity and professional learning in new and diverse ecologies
WGRT 32: Dialogical pedagogy and cultural practices 1 hour 5:00 PM  -  6:00 PM  |  Convention Center , 2000 A - Table C
Working Group Roundtable (WGRT)
2.6 Dialogue and the co-construction of knowledge2.4 Cross-national explorations of sociocultural research on learning
WGRT 34: Learning, cultural tools, and flow 1 hour 5:00 PM  -  6:00 PM  |  Convention Center , 2000 A - Table D
Working Group Roundtable (WGRT)
2.5 Intercultural-cultural communication and new forms of being
WGRT 36: Transition between academic courses & practicum 1 hour 5:00 PM  -  6:00 PM  |  Convention Center , 2000 A - Table E
Working Group Roundtable (WGRT)
2.6 Dialogue and the co-construction of knowledge2.2 Identity and professional learning in new and diverse ecologies
Paper Session (PS)
2.5 Intercultural-cultural communication and new forms of being2.6 Dialogue and the co-construction of knowledge2.2 Identity and professional learning in new and diverse ecologies

Thursday 31 August, 2017

Time Zone: EST/Eastern Time (US & Canada)
8:00 AM
8:00 AM
Registration 9 hours 8:00 AM  -  5:00 PM  |  Convention Center , Hall
8:30 AM
8:30 AM
Open Discussion of a Shared Problem (OD-SP)
10:30 AM
10:30 AM
Morning Refreshments 30 minutes 10:30 AM  -  11:00 AM  |  Foyer 2000 + Hall
Break
11:00 AM
11:00 AM
Interactive Paper Session (IPS)
3.1 Farther reaches of theoretical and methodological explorations3.4 Transformative agency
PS 24: Work in the digital era 1 hour 11:00 AM  -  12:00 PM  |  Convention Center , 205 B
Paper Session (PS)
3.8 New technologies and new ways of organizing work2.6 Dialogue and the co-construction of knowledge
Paper Session (PS)
3.3 Interventionist methodologies: bridging theory and practice2.3 The social construction of [dis]ability and difference/homogeneity3.6 Tensions, extensions, and new formulations in cultural-historical activity research
PS 50: Tech for the study of father engagement 1 hour 11:00 AM  -  12:00 PM  |  Convention Center , 2104 B
3.1 Farther reaches of theoretical and methodological explorations
PS 28: Historicity, language, and context 1 hour 11:00 AM  -  12:00 PM  |  Convention Center , 2104 A
Paper Session (PS)
2.6 Dialogue and the co-construction of knowledge3.2 Multi-method approaches: Issues, challenges and promising directions3.5 Unit of analysis: historicity, context, and levels of analytic scale
Paper Session (PS)
1.3 Learning, knowledge and agency2.1 Learning and development in onsite communities and online spaces3.6 Tensions, extensions, and new formulations in cultural-historical activity research
PS 52: Activity theory and assessment 1 hour 11:00 AM  -  12:00 PM  |  Convention Center , 205 C
Paper Session (PS)
3.2 Multi-method approaches: Issues, challenges and promising directions3.6 Tensions, extensions, and new formulations in cultural-historical activity research2.7 Other topics related to Theme 2
WGRT 38: CHAR and the development of sociality 1 hour 11:00 AM  -  12:00 PM  |  Convention Center , 2000 A - Table A
Working Group Roundtable (WGRT)
3.3 Interventionist methodologies: bridging theory and practice
WGRT 39: Creating collaborative spaces 1 hour 11:00 AM  -  12:00 PM  |  Convention Center , 2000 A - Table B
Working Group Roundtable (WGRT)
3.4 Transformative agency3.7 Changing forms of work
WGRT 40: Activity systems: analysis and synthesis 1 hour 11:00 AM  -  12:00 PM  |  Convention Center , 2000 A - Table C
Working Group Roundtable (WGRT)
1.5 Other topics related to Theme 1
WGRT 41: CHAT and science education for human development 1 hour 11:00 AM  -  12:00 PM  |  Convention Center , 2000 A - Table D
Working Group Roundtable (WGRT)
3.6 Tensions, extensions, and new formulations in cultural-historical activity research3.9 Other topics related to Theme 3
WGRT 45: Building school-community collaboration for learning 1 hour 11:00 AM  -  12:00 PM  |  Convention Center , 2000 A - Table F
Working Group Roundtable (WGRT)
3.3 Interventionist methodologies: bridging theory and practice2.2 Identity and professional learning in new and diverse ecologies
12:00 PM
12:00 PM
Midday Meal 1 hour 30 minutes 12:00 PM  -  1:30 PM  |  2000 CD
Break
1:30 PM
1:30 PM
Interactive Paper Session (IPS)
3.3 Interventionist methodologies: bridging theory and practice3.9 Other topics related to Theme 3
WGRT 21: Collaborative problem-solving in math classrooms 1 hour 1:30 PM  -  2:30 PM  |  Convention Center , 2000 A - Table E
Working Group Roundtable (WGRT)
2.1 Learning and development in onsite communities and online spaces2.7 Other topics related to Theme 2
Paper Session (PS)
3.4 Transformative agency3.2 Multi-method approaches: Issues, challenges and promising directions
Working Group Roundtable (WGRT)
3.1 Farther reaches of theoretical and methodological explorations
Working Group Roundtable (WGRT)
2.2 Identity and professional learning in new and diverse ecologies3.6 Tensions, extensions, and new formulations in cultural-historical activity research
WGRT 48: Chat and emerging technologies 1 hour 1:30 PM  -  2:30 PM  |  Convention Center , 2000 A - Table D
Working Group Roundtable (WGRT)
3.8 New technologies and new ways of organizing work
2:40 PM
2:40 PM
Paper Session (PS)
3.2 Multi-method approaches: Issues, challenges and promising directions3.9 Other topics related to Theme 3
PS 39: Cultural communities and semiotics 50 minutes 2:40 PM  -  3:30 PM  |  Convention Center , 2101
Paper Session (PS)
2.1 Learning and development in onsite communities and online spaces2.4 Cross-national explorations of sociocultural research on learning
3:30 PM
3:30 PM
Afternoon Refreshments 20 minutes 3:30 PM  -  3:50 PM  |  Foyer 2000 + Hall
Break
3:50 PM
3:50 PM
WGRT 28: CHAT applications in hazardous contexts 1 hour 3:50 PM  -  4:50 PM  |  Convention Center , 2000 A - Table D
Working Group Roundtable (WGRT)
2.6 Dialogue and the co-construction of knowledge
PS 30: Vygotsky: Early and later works 1 hour 3:50 PM  -  4:50 PM  |  Convention Center , 2104 B
Paper Session (PS)
3.1 Farther reaches of theoretical and methodological explorations3.8 New technologies and new ways of organizing work
WGRT 47: Mediated knowledge in third spaces 1 hour 3:50 PM  -  4:50 PM  |  Convention Center , 2000 A - Table C
Working Group Roundtable (WGRT)
3.7 Changing forms of work
IPS 5: Young people with special needs and CHAT 1 hour 30 minutes 3:50 PM  -  5:20 PM  |  Convention Center , 205 B
Interactive Paper Session (IPS)
1.3 Learning, knowledge and agency3.3 Interventionist methodologies: bridging theory and practice1.5 Other topics related to Theme 1
Paper Session (PS)
3.3 Interventionist methodologies: bridging theory and practice3.8 New technologies and new ways of organizing work3.5 Unit of analysis: historicity, context, and levels of analytic scale
PS 36: Activity theory, health, and social behavior 1 hour 30 minutes 3:50 PM  -  5:20 PM  |  Convention Center , 2104 A
Paper Session (PS)
3.3 Interventionist methodologies: bridging theory and practice3.9 Other topics related to Theme 3
Paper Session (PS)
3.1 Farther reaches of theoretical and methodological explorations3.3 Interventionist methodologies: bridging theory and practice3.9 Other topics related to Theme 3
7:00 PM
7:00 PM
Gala Dinner 3 hours 30 minutes 7:00 PM  -  10:30 PM  |  Château Laurier (Gala only) , TBA

Friday 1 September, 2017

Time Zone: EST/Eastern Time (US & Canada)
8:00 AM
8:00 AM
Registration 5 hours 8:00 AM  -  1:00 PM  |  Convention Center , Hall
8:30 AM
8:30 AM
Open Discussion of a Shared Problem (OD-SP)
9:30 AM
9:30 AM
Paper Session (PS)
1.3 Learning, knowledge and agency3.1 Farther reaches of theoretical and methodological explorations2.1 Learning and development in onsite communities and online spaces2.2 Identity and professional learning in new and diverse ecologies2.7 Other topics related to Theme 2
Paper Session (PS)
2.6 Dialogue and the co-construction of knowledge2.3 The social construction of [dis]ability and difference/homogeneity2.4 Cross-national explorations of sociocultural research on learning2.7 Other topics related to Theme 2
PS 44: Advances in teacher educator knowledge 2 hours 9:30 AM  -  11:30 AM  |  Convention Center , 205 C
Paper Session (PS)
2.6 Dialogue and the co-construction of knowledge2.2 Identity and professional learning in new and diverse ecologies2.7 Other topics related to Theme 2