Skip to main page content

Stephen Edelman

Sessions in which Stephen Edelman attends

Monday 30 August, 2021

Time Zone: (GMT+01:00) Brussels
10:30 AM
10:30 AM - 11:30 AM | 1 hour

Ground-breaking innovators, corporate tech experts and investors with vast experience in scaling tech start-ups in the Industry 4.0, Agriculture, Transport & Logistics, Smart City, Smart Construction, Smart Home, and eHealth industries will share their insights on the dos and don´ts and learnings when scaling up an IoT start-up. In the panel the IoT Innovation World Cup® Startup Pitch Competition will be kicked off. The top finalists will then rock the stage at IOT WEEK Dublin 2022.

11:45 AM
11:45 AM - 12:45 PM | 1 hour

1)            Dr. Artemis Voulkidis, SYNELIXIS S.A, IoT-NGIN project“Introduction to Federated Machine Learning (FML) and FML Cybersecurity”2)            Dr. Jens Hagemeyer ,  VEDLIoT --- A heterogeneous hardware platform for next-generation AIoT applications In the page3)  Dr. John Soldatos, INTRASOFT International, EU-IoT project“Tools and Te...

3:15 PM
3:15 PM - 4:15 PM | 1 hour

Are you creating the next generation of the Internet of Things? Are you looking to apply your solution to novel use cases or to integrate leading tech into a new application area? Then this session is for you! Here you will find out about the different opportunities for funding from across the 5 Next Generation IoT projects, and specific use cases where you can contribute. Following this, you will have the opportunity to ideate and co-create new sol...

4:30 PM
4:30 PM - 5:30 PM | 1 hour

Are you creating the next generation of the Internet of Things? Are you looking to apply your solution to novel use cases or to integrate leading tech into a new application area? Then this session is for you!Here you will find out about the different opportunities for funding from across the 5 Next Generation IoT projects, and specific use cases where you can contribute. Following this, you will have the opportunity to ideate and co-create new sol...

5:45 PM
5:45 PM - 6:45 PM | 1 hour

Internet of things (IoT) and edge computing are advancing, allowing the computing to be performed closer to where the data is produced and apply analytics for processing the data. Adding edge processing to resource-constrained IoT devices brings new security issues and requires innovation and optimisation at the hardware, software and connectivity levels. The session gives an overview of the IoT evolutionary concepts, and the presentations focus on the challenges related to leveraging the ...

Tuesday 31 August, 2021

Time Zone: (GMT+01:00) Brussels
9:00 AM
9:00 AM - 10:15 AM | 1 hour 15 minutes

The rising awareness of climate change has caused the popularization of sustainability and the realization that we need to do things not only differently, but better.As focus shifts to finding solutions to climate issues, technological advancements and innovation present a promising way forward. The Internet of Things, for example, which Boston Consulting Group estimates will boom into an $267 bil...

3:15 PM
3:15 PM - 4:15 PM | 1 hour

Massive growth of devices and systems connected to the Internet raises technology and policy challenges on a new scale. With an ever more heterogeneous and complex environment of IoT, these connected objects generate large data volumes. This massive data feeds the data economy and opens up new business opportunities. Currently, the majority of IoT revenues are based on cloud-based services as a dominant economic model for IoT business models. Will it be the case in the next decade?T...

4:30 PM
4:30 PM - 5:30 PM | 1 hour

Digital technologies are unlocking new business opportunities and with that new business models. For example, we have seenservitization as a key concept changing a large number of industries from product to service driven businesses. This session will explore the next wave of business models enabled by IoT and combining this with edge computing. We will explore results from the H2020 Large Scale Pilot projects one of the largest investments by the EC in this field provide and mature examples ...

5:45 PM
5:45 PM - 6:45 PM | 1 hour

The IoT, edge and cloud computing technologies are likely to be global by design. A technology that is developed by focusing only the specific requirements of a regional market may face difficulties to be globally adopted. International collaboration allows researchers to exchange knowledge and combine perspectives to solve challenging problems, often of transversal nature. Nowadays, with a growing number of global challenges such as climate change, infectious diseases, energy and sustaina...

Wednesday 1 September, 2021

Time Zone: (GMT+01:00) Brussels
10:30 AM
10:30 AM - 11:30 AM | 1 hour

This session will explore different aspects of edge intelligence for industrial internet of things applications, including AI at the edge, human machine collaboration and cyber-security solutions for edge intelligence.

11:45 AM
11:45 AM - 12:45 PM | 1 hour

Internet of Things (IoT), 5G and the digitalization process, is an emerging paradigm that seamlessly integrates a large number of smart objects with the Internet creating a world of connected devices. It adopts novel processing and communication architecture, technologies and management strategies. New systems could leverage wireless sensor network to collect and process data, and could employ cloud technologies, peer to peer systems to provide computation capability, edge/fog solution for...

2:00 PM
2:00 PM - 3:00 PM | 1 hour

Digital technologies are both defining the present and the future of agriculture. The extensive deployment of IoT devices provides access to an important amount of data that can support agriculture, not only across all levels of production, but also at the decision-making level. Nevertheless, a lot of challenges remain to be addressed to improve the impact of digital transformation in the sector. In many regions of the world, the first obstacle is still the digital divide between technology a...

3:15 PM
3:15 PM - 4:15 PM | 1 hour

Introducing data spaces into society makes us designers of a new world exploiting the sharing of data in a totally new way. As designers, we need to know what we are doing, business activities will not be the same as before, business processes will be re-engineered, and new skills are necessary to build data ecosystems. This track will bring together leading initiatives that are paving the way for what could become functional implementations of European-governed data sharing spaces. We want t...

4:30 PM
4:30 PM - 5:30 PM | 1 hour

Between smart machines, at the low end, and artificial systems with own legal or even ethical status, at the high end - that is where Artificial Intelligence is being placed in the public discourse.There is much of uncertainty about chances and constraints, opportunities and limitation - but common sense of the large potential of industrial AI.To get the most out of it, good balance of high expectations and subtle concerns is worthwhile. This comes down to the trustworthiness...

5:45 PM
5:45 PM - 6:45 PM | 1 hour

The COVID19 crisis has significantly pushed for the digital transformation of our society and economy. Beyond the visible face of digital transformation, deep technological revolutions are happening. Network virtualization, digital twins, far edge computing, artificial intelligence, and distributed ledger technologies are just a few examples. This session brings together representatives of several organizations and fora active in the ICT research domain to share their views on the most import...

Thursday 2 September, 2021

Time Zone: (GMT+01:00) Brussels
9:00 AM
9:00 AM - 10:30 AM | 1 hour 30 minutes

The IPv6 Initiative at ETSI (3GPP) is attracting a very good number of players including ISPs/Vendor/Academia from Europe, US and Asia to work on:Identify gaps and recommendations of existing and required IPv6 standards both inside ETSI and in other SDOs;Identify and describe IPv6 Network related use cases & specific scenarios, derived requirements and IPv6 networking challenges in the following areas:

11:00 AM
11:00 AM - 12:30 PM | 1 hour 30 minutes

The IPv6 Initiative at ETSI (3GPP) is attracting a very good number of players including ISPs/Vendor/Academia from Europe, US and Asia to work on:Identify gaps and recommendations of existing and required IPv6 standards both inside ETSI and in other SDOs;Identify and describe IPv6 Network related use cases & specific scenarios, derived requirements and IPv6 networking challenges in the following areas:

4:00 PM
4:00 PM - 5:00 PM | 1 hour

The expansion of the IoT and edge computing landscape has brought opportunities but also new challenges. Standards have an essential role in the IoT and edge computing systems. Having a roadmap of IoT standardization can enhance the technical issues that have to be addressed and resolved. The role of standardization in interoperability solutions is key, both by allowing a formalised support to various implementations, and by ensuring a consolidation of the options available so that the int...

5:15 PM
5:15 PM - 6:15 PM | 1 hour

The tutorial will introduce the idea of semantic interoperability and the use of ontologies. Participants will learn what an ontology is and how it can be used. A focus will be on reusing and extending existing ontologies,e.g. SAREF, and getting experience on finding the right ontologies for a given purpose in an ontology catalogue. Finally, ontologies will be used to develop a semantic application for one application domain,e.g. smart home, which will then be extended to semantically interop...

Friday 3 September, 2021

Time Zone: (GMT+01:00) Brussels
9:00 AM
9:00 AM - 10:15 AM | 1 hour 15 minutes

Disclosing the key role of IoT in the so-called 4.0 revolution and how it is intertwined with other technologies that are going to fundamentally transform our world. We will also discuss about the key role of IoT, Edge IoT andAIoT (Artificial Intelligence of Things) for theIndustry 5.0 revolution.Pitch Title of Roberto Siagri: “Edge computing, Edge AI and the 5G Cloud matrix”

10:30 AM
10:30 AM - 11:30 AM | 1 hour

Eur3ka Use Case on Repurposing, INTELLIMECH // Sergio Gusmeroli POLIMI (OpenDEI) (15 mins)Manufacturing Global Response (DFA) - Expand Rapid Respond // Angelo Marguglio || Oscar Lazaro (15 mins)Cognitive Digital Twins & Sustainable Manufacturing - Kostas Kalaboukas (15 mins)Debate on Next Generation IIoT for Resilient and Sustainable Manufacturing (15 mins)

11:45 AM
11:45 AM - 12:45 PM | 1 hour

The data interoperability in the context of the Internet of Things (IoT) has several issues to be solved by the research community. For instance, the large amount of data, the numerous different data models and the data collection at high speed are key challenges to address by the different organizations working in the domain of IoT data interoperability. Different dimensions of IoT data interoperability exist like semantic interoperability, syntacticalinteroperability and the object abstr...

2:00 PM
2:00 PM - 3:00 PM | 1 hour

This session will then discuss the future research roadmap on Internet of Things, edge computing and Cloud foreseen in the upcoming European research program. It will more specifically discuss and explore the options to strengthen international cooperation in the Internet of Things and networking technologies research domains, including through international research infrastructure perspective. This session organized by Slices SC project will also count with the participation of experts fr...

3:45 PM
3:45 PM - 4:45 PM | 1 hour

 Artificial intelligence and industrial internet of things, IIoT, are enablers for digitising industries. The progress in technology delivers more intelligence at the edge that empowers IIoT devices with smarter decision-making, high performance, low power processing, and built-in security to create more intelligent and adaptive industrial applications. This session aims to present the research and development results related to the deployment of AI technologies implemented in ...

4:45 PM
4:45 PM - 5:30 PM | 45 minutes