Skip to main page content

Sébastien Ziegler

Chair of the Privacy Symposium
Mandat International / ECCP
Participates in 10 items

Sébastien Ziegler serves as President of the IoT Forum, and IoT Lab, as well as Chair of the Europrivacy International Board of Experts. It serves as Rapporteur on Research and Emerging Technologies at the International Telecommunication Union (ITU/SG20) and Director General of Mandat International. He coordinated and/or took part in over 20 international research projects in the area of ICT, including Internet of Things, personal data protection, IPv6, 5G, and cybersecurity across various verticals.

Sébastien has a PhD in Management with a specialization in Information Systems at the Faculty of Economy and Management of the University of Geneva. He graduated in International Relations at the Graduate Institute of International Studies, followed by a Master in Environment, a MBA in international administration (HEC Geneva), and complementary executive courses at Harvard Business School in Boston, Stanford University, UC Berkeley and EPFL. He is also a qualified expert in data protection accredited for Europrivacy, EuroPriSe and ISO 27001 certifications. Sébastien founded several foundations, SMEs and organizations.

Sessions in which Sébastien Ziegler participates

Monday 17 June, 2019

Time Zone: (GMT+01:00) Copenhagen
2:00 PM
2:00 PM - 4:00 PM | 2 hours
Private & Project Meetings
4:00 PM
4:00 PM - 6:00 PM | 2 hours
Private & Project Meetings

Tuesday 18 June, 2019

Time Zone: (GMT+01:00) Copenhagen
9:00 AM
9:00 AM - 9:15 AM | 15 minutes
IoT Week Plenary & Keynote
9:15 AM
9:15 AM - 10:00 AM | 45 minutes
International Cooperation & SDGsIoT Week Plenary & Keynote
10:00 AM
10:00 AM - 11:00 AM | 1 hour
IoT Week Plenary & Keynote

Industries are crossing today a crucial transition in terms of technologies and sustainability is a key driver for them. The integration of new technologies, if done appropriately and fast enough can help industries become more competitive; if not managed accordingly however IoT misuse can have adverse consequences on industries and their external environment.Similarly, IoT applications can greatly contribute t...

Wednesday 19 June, 2019

Time Zone: (GMT+01:00) Copenhagen
9:00 AM
9:00 AM - 9:45 AM | 45 minutes
Large Scale Pilots (LSP)Smart Cities & CommunitiesIoT and Edge Computing Standardisation

Thursday 20 June, 2019

Time Zone: (GMT+01:00) Copenhagen
11:15 AM
11:15 AM - 12:30 PM | 1 hour 15 minutes
IoT Security & Data Protection
1:30 PM
1:30 PM - 2:30 PM | 1 hour
Smart Cities & CommunitiesLarge Scale Pilots (LSP)IoT Security & Data Protection
4:00 PM
4:00 PM - 5:00 PM | 1 hour
IoT Week Plenary & Keynote

After two successful editions in Geneva and Bilbao, this edition of the scientific conference will present scientific papers on the most recent IoT research and will celebrate new partnerships that bring together industries, academia and the society.This year, IoT solutions become a game changer for everyone – individuals and business – to comply and fulfil SDGs faster and smarter.

Friday 21 June, 2019

Time Zone: (GMT+01:00) Copenhagen
10:00 AM
10:00 AM - 11:30 AM | 1 hour 30 minutes
Private & Project Meetings