Bruce Schmoetzer Sensei

Chief Instructor / Dojo Cho
Beartooth Aikido
Participates in 3 items

Bruce Schmoetzer began his martial arts training in 1981 studying Karate at Johnson Space Center. He found his vocation in Aikido in 1997 when he began studying with his teacher Wendy Whited Sensei. In 2005 Bruce's name was added to the wall of yudansha (Black Belts) at Hombu Dojo in Tokyo, Japan. He earned his Nidan (2nd Degree) in 2014. Since 2007 he has been the chief instructor & dojo cho of Beartooth Aikido in Richland, WA. In his day job, Bruce is the founder and chief consultant for Wilke Systems where he makes technology invisible. In previous lifetimes he has worked for NASA (twice!), Apple and AT&T among others. He holds a BS in Physics from Purdue and an MS in Nuclear Physics from Kent State. Originally from Kentucky, Bruce now lives in the Tri-Cities where he curates a comics collections built over 30+ years, is valet for 2 cats, indulges his addiction to cooking and loves his appleTV &DVR.

Sessions in which Bruce Schmoetzer Sensei participates

Friday 14 February, 2020

Time Zone: (GMT-08:00) Pacific Time (US & Canada)
8:15 PM
8:15 PM
Fighting in Fiction
1 hour, 8:15 PM - 9:15 PM

- 3125- Writing Track

Panel

Jason Andrew Bond, Kimura Publishing LLC (Moderator)

Rory Miller (Participant)

Joseph Malik (Participant)

Bill Gruner (Participant)

Doug Odell (Participant)

Bruce Schmoetzer Sensei, Beartooth Aikido (Participant)

Saturday 15 February, 2020

Time Zone: (GMT-08:00) Pacific Time (US & Canada)
9:00 AM
9:00 AM
Aikido Martial Arts Demonstration
1 hour, 9:00 AM - 10:00 AM

- Bronze- Main Stage

Workshop

Bruce Schmoetzer Sensei, Beartooth Aikido (Moderator)

Doug Staudt, Beartooth Aikido (Participant)

Kimberly Ruisi, Beartooth Aikido (Participant)

Lauren Cowles (Participant)

Kenneth Genack (Participant)

12:45 PM
12:45 PM
Japanese Culture and Etiquette
1 hour, 12:45 PM - 1:45 PM

- 3117- Craft/ Costumes

Panel

Arlene Henriques, USS ANTARES - 10 FWD (Moderator)

Bruce Schmoetzer Sensei, Beartooth Aikido (Participant)

Jason Andrew Bond, Kimura Publishing LLC (Participant)

Sessions in which Bruce Schmoetzer Sensei attends

Friday 14 February, 2020

Time Zone: (GMT-08:00) Pacific Time (US & Canada)
2:00 PM
2:00 PM

- 3117- Craft/ Costumes

Panel

Arlene Henriques, USS ANTARES - 10 FWD (Moderator)

The Christian Left in Fandom
1 hour, 2:00 PM - 3:00 PM

- 3119- Art/Media/Wildcard

Panel

Rod, Christian Gamers Guild (Participant)

Bobbie Benton Hull (Moderator)

J. Spyder Isaacson (Participant)

Pastor Ed Backell, Warden Community Church (Participant)

Minerita (Participant)

LGBT Terminology
1 hour, 2:00 PM - 3:00 PM

- Sage

Panel

Sara Quinn, Tri-City Area Gaming (Participant)

Luna Corbden (Participant)

Ophelia Dagger (Participant)

4:30 PM
4:30 PM
Japanese Archery
1 hour, 4:30 PM - 5:30 PM

- Sage

Panel

Matt McAdoo (Participant)

Robert Chenoweth (Participant)

5:45 PM
5:45 PM
Ignition Meet and Greet
1 hour, 5:45 PM - 6:45 PM

- Courtyard

Talk

Haxa (Moderator)

7:00 PM
7:00 PM

- 3119- Art/Media/Wildcard

Panel

Sara Quinn, Tri-City Area Gaming (Participant)

Brendan Quinn (Participant)

Rory Miller (Participant)

Will Carson, Attention Span Games (Participant)

Ophelia Dagger (Participant)

Funko Pop Figures
1 hour, 7:00 PM - 8:00 PM

- 3121- Gaming/Fan Track

Panel

Richard Pirtle (Participant)

Arlene Henriques, USS ANTARES - 10 FWD (Moderator)

8:15 PM
8:15 PM
Fighting in Fiction
1 hour, 8:15 PM - 9:15 PM

- 3125- Writing Track

Panel

Jason Andrew Bond, Kimura Publishing LLC (Moderator)

Rory Miller (Participant)

Joseph Malik (Participant)

Bill Gruner (Participant)

Doug Odell (Participant)

Bruce Schmoetzer Sensei, Beartooth Aikido (Participant)

Saturday 15 February, 2020

Time Zone: (GMT-08:00) Pacific Time (US & Canada)
3:15 PM
3:15 PM
The State of Star Trek
1 hour, 3:15 PM - 4:15 PM

- 3119- Art/Media/Wildcard

Panel

Shawn Pack (Participant)

David Foster (Moderator)

Japanese Brush and Ink Calligraphy
2 hours, 3:15 PM - 5:15 PM

- Harvest

Workshop

Arlene Henriques, USS ANTARES - 10 FWD (Moderator)