Skip to main page content

Bela Power

NASA OKSG
Participates in 1 Session

Sessions in which Bela Power participates

Saturday 6 February, 2021

Time Zone: (GMT-06:00) Central Time (US & Canada)

Sessions in which Bela Power attends

Thursday 4 February, 2021

Time Zone: (GMT-06:00) Central Time (US & Canada)
8:15 AM
8:15 AM CST - 9:15 AM CST | 1 hour
Keynote

Dr. Kjell N. Lindgren was selected by NASA in 2009. He spent most of his childhood abroad and returned to the U.S. to complete his education and earn a Doctorate of Medicine from the University of Colorado. He is board certified in emergency and aerospace medicine. After serving as the Deputy Crew Surgeon for STS-130 and Expedition 24, he was selected as an astronaut in June 2009 as one of 14 members of the 20th NASA astronaut class. Dr. Lindgren flew on Expedition 44/45 and logged 141 days i...

9:45 AM
2:30 PM

Friday 5 February, 2021

Time Zone: (GMT-06:00) Central Time (US & Canada)
8:00 AM
8:00 AM CST - 9:00 AM CST | 1 hour
Keynote

How did we get here from the Big Bang? Astronomers, geologists, and biologists all look back in time to work out the picture. I will show the history of the universe from the Big Bang to now, and how we found out. I will show the basic forces leading to complexity, from hurricanes to life. And how far can we go? That depends on our ingenuity, and on what Nature gives us to work with. Let’s get on with it!John C. MatherDr. Mather is the Senior Proje...

11:00 AM
11:00 AM CST - 12:30 PM CST | 1 hour 30 minutes
Grades K-12Expert/ Educator
6:00 PM
6:00 PM CST - 10:00 PM CST | 4 hours
Community EngagementSEEC Virtual Banquet

A highlight of SEEC is the Friday evening banquet, and this year will be no exception. The evening will kick off with a heartfelt welcome and thank you to all organizers, presenters, and participants. This will be followed by the announcement of the Cherri Brinley Outstanding Educator Award. The evening’s celebrations will continue in special Virtual Lounges where guests can mingle, chat and try their hand at our offerings. Be sure to pop in and out of any lounges to enjoy all the amazing act...

Saturday 6 February, 2021

Time Zone: (GMT-06:00) Central Time (US & Canada)
10:30 AM
12:15 PM
12:15 PM CST - 1:15 PM CST | 1 hour
Grades K-12

Join us for a special panel on the research being conducted on the International Space Station. The event will be led by Dr. Liz Warren, Ph.D., Senior Program Director, ISS National Laboratory. Lucie LowDr. Lucie Low is a Scientific Program Manager for the NIH Tissue Chips (also known as ‘organs-on-chips’) program at the National Center for Advancing Translational Sciences (NCATS) at the National Institutes of Health (NIH). She is also the NIH-NASA Liaison Point of Contac...

1:30 PM
1:30 PM CST - 3:00 PM CST | 1 hour 30 minutes
Expert/ EducatorSEEC CrewGrades K-12