My name is Deyanira Salazar, and I am so excited to be attending this conference. Thank you, Space
Center Houston, for making this possible.
I own and operate a math tutoring center in Uvalde, TX, called Math Rocks. I founded Math
Rocks in 2007 and have been working with K-12 students since then. I enjoy learning about all
STEM subjects and look forward to learning so much more through this conference. I also look forward to
sharing what I learn with all my students and teachers here in Uvalde, Texas.
Sessions in which Deyanira Salazar attends
- Thursday Keynote: NASA Keynote Astronaut Kjell N. Lindgren Space Center Houston (Hosting of all events take place on-line-virtually) - Keynote Speaker
- 8:15 AM CST - 9:15 AM CST | 1 hour
- Dr. Kjell N. Lindgren was selected by NASA in 2009. He spent most of his childhood abroad and returned to the U.S. to complete his education and ea...
- Diversifying STEM Workforce with NASA Artemis Mission Space Center Houston (Hosting of all events take place on-line-virtually) - Virtual Classroom 1
- 9:45 AM CST - 10:30 AM CST | 45 minutes
- In this session, participants will look at NASA STEM Resources related to Artemis Missions through the diversity lens. We will inform and educate a...
- "We Choose to Go to the Moon!" and Leading Students There Again Space Center Houston (Hosting of all events take place on-line-virtually) - Virtual Classroom 2
- 12:45 PM CST - 2:15 PM CST | 1 hour 30 minutes
- Use Mission Control to structure learning. With Apollo Alarm System Engineer Jerry Woodfill, train to be an Honorary Flight Director. Lead student ...
- Friday Keynote: Dr. John Mather Space Center Houston (Hosting of all events take place on-line-virtually) - Keynote Speaker
- 8:00 AM CST - 9:00 AM CST | 1 hour
- How did we get here from the Big Bang? Astronomers, geologists, and biologists all look back in time to work out the picture. I will show the histo...
- The Art of Mindfulness: Building the "Muscle of Attention," while Decreasing Stress, Developing Curiosity, and Creativity Space Center Houston (Hosting of all events take place on-line-virtually) - Virtual Classroom 2
- 9:15 AM CST - 10:45 AM CST | 1 hour 30 minutes
- Mindfulness can only be learned through experience. Teachers will participate in attention building activities, focusing on the breath, sound, and ...
- Tour: Jet Propulsion Laboratory: 360 Degree Live Tour Space Center Houston (Hosting of all events take place on-line-virtually) - Tours
- 11:00 AM CST - 12:00 PM CST | 1 hour
- Get a behind-the-scenes tour of amazing places at JPL and get an unprecedented view from the floor ...
- Launch and Splashdown with the Artemis Mission STEM Kit Space Center Houston (Hosting of all events take place on-line-virtually) - Virtual Classroom 8
- 2:00 PM CST - 3:30 PM CST | 1 hour 30 minutes
- NASA’s first Artemis mission will take place this year! Are you ready for Artemis I? Meet an engineer from the Artemis Mission Management team and ...
- SEEC 2021 Banquet Opening and Award Ceremony
- 6:00 PM CST - 10:00 PM CST | 4 hours
- A highlight of SEEC is the Friday evening banquet, and this year will be no exception. The evening will kick off with a heartfelt welcome and thank...