University of Nebraska at Omaha
Sessions in which Amelia Tangeman attends
- Thursday Keynote: NASA Keynote Astronaut Kjell N. Lindgren Keynote Speaker
- 8:15 AM CST - 9:15 AM CST | 1 hour
- Dr. Kjell N. Lindgren was selected by NASA in 2009. He spent most of his childhood abroad and returned to the U.S. to complete his education and ea...
- Diversifying STEM Workforce with NASA Artemis Mission Virtual Classroom 1
- 9:45 AM CST - 10:30 AM CST | 45 minutes
- In this session, participants will look at NASA STEM Resources related to Artemis Missions through the diversity lens. We will inform and educate a...
- Panel: Perseverance Innovators
- 11:30 AM CST - 12:30 PM CST | 1 hour
- The newest Mars rover is landing in just a few weeks! Find out the latest, innovative technology th...
- "We Choose to Go to the Moon!" and Leading Students There Again Virtual Classroom 2
- 12:45 PM CST - 2:15 PM CST | 1 hour 30 minutes
- Use Mission Control to structure learning. With Apollo Alarm System Engineer Jerry Woodfill, train to be an Honorary Flight Director. Lead student ...
- How to Launch Your Elementary Space Night Virtual Classroom 4
- 2:30 PM CST - 3:15 PM CST | 45 minutes
- Interested in hosting a school or community Space Night but don’t know where to start? Need activities, community involvement, and resources? The p...
- Tour: Climate Change Research Initiative Program at GISS
- Signup required Tours
- 4:00 PM CST - 5:00 PM CST | 1 hour
- Friday Keynote: Dr. John Mather Keynote Speaker
- 8:00 AM CST - 9:00 AM CST | 1 hour
- How did we get here from the Big Bang? Astronomers, geologists, and biologists all look back in time to work out the picture. I will show the histo...
- Next Stop...Mars Virtual Classroom 7
- 9:15 AM CST - 10:45 AM CST | 1 hour 30 minutes
- Traveling to Mars requires advances in technology. Join us as we use 21st Century technology tools to learn about the solar system and teach hands-...
- NASA’s Next GEN STEM Commercial Crew Program: Exploring the Safe Return of Astronauts Virtual Classroom 9
- 11:00 AM CST - 12:30 PM CST | 1 hour 30 minutes
- NASA’s Commercial Crew Program is sending American astronauts in American spacecraft from American soil once again! Participants will use the engin...
- Panel: Innovation Artemis!
- 12:45 PM CST - 1:45 PM CST | 1 hour
- Do you want to find out about the latest NASA innovation for human exploration? Then this is the pa...
- Launch and Splashdown with the Artemis Mission STEM Kit Virtual Classroom 8
- 2:00 PM CST - 3:30 PM CST | 1 hour 30 minutes
- NASA’s first Artemis mission will take place this year! Are you ready for Artemis I? Meet an engineer from the Artemis Mission Management team and ...