Skip to main page content

Mr. Bruce Callow

Teacher /author
Costa Rica Institute of Technology /Universidad del Valle de Guatemala Publishing House
Participates in 1 Session

I am a Canadian teacher  / author based in Costa Rica. I teach space classes to children online  and organize space web conferences in cooperation with NASA and the Costa Rica Institute of Technology.

I co-authored the following space related books aimed at motivating young readers to pursue careers in STEAM:

To The Stars: Costa Rica in NASA ( co-author Ana Luisa Monge Naranjo)

The Intrepids: Costa Rican Women in Science and Technology ( co-author Ana Luisa Monge Naranjo)

To the Stars: Guatemala in Space ( co-authors Ana Luisa Monge Naranjo and Luis Zea)

Ticos in la NASA ( coloring book) ( co-author Ana Luisa Monge Naranjo)

Chicas Intrepidas (coloring book) ( co-author Ana Luisa Monge Naranjo)

The Costa Rica Space Directory ( co-author Kevin Sanchez)

Sessions in which Mr. Bruce Callow participates

Friday 5 February, 2021

Time Zone: (GMT-06:00) Central Time (US & Canada)

Sessions in which Mr. Bruce Callow attends

Thursday 4 February, 2021

Time Zone: (GMT-06:00) Central Time (US & Canada)
8:15 AM
8:15 AM CST - 9:15 AM CST | 1 hour
Keynote

Dr. Kjell N. Lindgren was selected by NASA in 2009. He spent most of his childhood abroad and returned to the U.S. to complete his education and earn a Doctorate of Medicine from the University of Colorado. He is board certified in emergency and aerospace medicine. After serving as the Deputy Crew Surgeon for STS-130 and Expedition 24, he was selected as an astronaut in June 2009 as one of 14 members of the 20th NASA astronaut class. Dr. Lindgren flew on Expedition 44/45 and logged 141 days i...

9:30 AM
9:30 AM CST - 10:15 AM CST | 45 minutes
Networking Lounges and Tours
11:30 AM
11:30 AM CST - 12:30 PM CST | 1 hour
Panel

Friday 5 February, 2021

Time Zone: (GMT-06:00) Central Time (US & Canada)
8:00 AM
8:00 AM CST - 9:00 AM CST | 1 hour
Keynote

How did we get here from the Big Bang? Astronomers, geologists, and biologists all look back in time to work out the picture. I will show the history of the universe from the Big Bang to now, and how we found out. I will show the basic forces leading to complexity, from hurricanes to life. And how far can we go? That depends on our ingenuity, and on what Nature gives us to work with. Let’s get on with it!John C. MatherDr. Mather is the Senior Proje...

11:00 AM
2:45 PM
2:45 PM CST - 3:30 PM CST | 45 minutes
Networking Lounges and Tours

Saturday 6 February, 2021

Time Zone: (GMT-06:00) Central Time (US & Canada)
12:15 PM
12:15 PM CST - 1:15 PM CST | 1 hour
Grades K-12