You are logged in as an admin user. This page is cached for performance until Fri, 19 Aug 2022 04:17:27 GMT. Preview latest contents by clicking Refresh.
Logout

Andrea Molinari

Keynote Speaker
Participates in 19 items

Andrea Molinari, M.D.

Director of the Fellowship Program in Pediatric Ophthalmology and Strabismus Fundacion Metrofraternidad – Hospital Metropolitano

Associate Professor Universidad Central del Ecuador

Orbis Volunteer Faculty

Medical School: University of Buenos Aires (Argentina), 4\1978 to 12\1983.

                           Honors Diploma, Summa Cum Laude.

Residency:         Department of Ophthalmology University of Buenos Aires Medical                                             

                           Center. (Chairman: Roberto Sampaolesi, M.D.)

                           First place in the National Residency Exam for Ophthalmology.

                           5\1984 to 12\1986.

                           Clinical and Surgical Rotation at the University of Hamburg with 

                           Prof. Wolfgang Haase (Strabismus Department)                                                                            

                           (Germany) Eye Clinic. From 1\1987 to 7\1987

Member of the Ecuadorean Society of Ophthalmology since 1991.

Member of C.L.A.D.E. (Consejo Latinoamericano de Estrabismo) since 1990.

Founder of the Ecuadorean Society of Pediatric Ophthalmology and Strabismus. Past President 2011-2016.

International Member of the American Association of Pediatric Ophthalmology and Strabismus since 1995.

Member of the International Strabismological Association since 1995. Actual Vice President

Member of the European Strabismological Association since 2007

Member of the Latin American Society of Pediatric Ophthalmology since its foundation in 1999. Past President  2000-2002 period.

Member of the Panamerican Association of Ophthalmology since 

 

Financial disclosure: Dr. Molinari does not have any affiliation (financial or otherwise) with a commercial organization.

Sessions in which Andrea Molinari participates

Friday 10 June, 2022

Time Zone: (GMT-04:00) Atlantic Time (Canada)
6:30 AM
6:30 AM
Women in Ophthalmology: How to Break the Glass Ceiling
1 hour 30 minutes, 6:30 AM - 8:00 AM

Halifax Convention Centre - C3

Talk | Exposé

Béatrice Des Marchais (Moderator)

Patricia-Ann Laughrea, Keynote Speaker (Speaker)

Irit Bahar (Keynote speaker)

Andrea Molinari (Keynote speaker)

Carol Shields (Keynote speaker)

6:50 AM
6:50 AM

Halifax Convention Centre - 107

Keynote Speaker | Conférencier invité

Andrea Molinari (Keynote speaker)

7:40 AM
7:40 AM

Halifax Convention Centre - 107

Panel | Table ronde

Béatrice Des Marchais (Moderator)

Carol Shields (Keynote speaker)

Irit Bahar (Keynote speaker)

Andrea Molinari (Keynote speaker)

Patricia-Ann Laughrea, Keynote Speaker (Speaker)

Saturday 11 June, 2022

Time Zone: (GMT-04:00) Atlantic Time (Canada)
8:00 AM
8:00 AM
Current Concepts II
2 hours, 8:00 AM - 10:00 AM

Halifax Convention Centre - C1

Lecture | Conférence

Mona Harissi-Dagher (Moderator)

Andrea Molinari (Keynote speaker)

Sophie Deng (Keynote speaker)

Pradeep Ramulu (Keynote speaker)

Carla Siegfried (Keynote speaker)

Anthony Khawaja (Keynote speaker)

Clara C. Chan (Moderator)

Irit Bahar (Keynote speaker)

Bala Ambati (Keynote speaker)

G Robert La Roche (Speaker)

Kamiar Mireskandari (Moderator)

Jing Wang (Moderator)

Gus Gazzard (Keynote speaker)

9:15 AM
9:15 AM
Strabismus following trauma
10 minutes, 9:16 AM - 9:26 AM
  Part of: Current Concepts II

Halifax Convention Centre - C1

Keynote Speaker | Conférencier invité

Andrea Molinari (Keynote speaker)

10:45 AM
10:45 AM
Strabismus Playbook, The Long Game!
1 hour 30 minutes, 10:45 AM - 12:15 PM

Halifax Convention Centre - 603/604

Talk | Exposé

Kamiar Mireskandari (Moderator)

Stephen Kraft (Moderator)

Andrea Molinari (Keynote speaker)

10:50 AM
10:50 AM

Halifax Convention Centre - 603/604

Keynote Speaker | Conférencier invité

Andrea Molinari (Keynote speaker)

11:10 AM
11:10 AM
Panel Discussion
12 hours 5 minutes, 11:10 AM - 11:15 PM
  Part of: Strabismus Playbook, The Long Game!

Halifax Convention Centre - 603/604

Panel | Table ronde

Andrea Molinari (Keynote speaker)

G Robert La Roche (Keynote speaker)

12:00 PM
12:00 PM
Panel discussion
15 minutes, 12:00 PM - 12:15 PM
  Part of: Strabismus Playbook, The Long Game!

Halifax Convention Centre - 603/604

Panel | Table ronde

Andrea Molinari (Keynote speaker)

G Robert La Roche (Keynote speaker)

1:30 PM
1:30 PM
Paediatric Ophthalmology, Game Changers!
1 hour 30 minutes, 1:30 PM - 3:00 PM

Halifax Convention Centre - 603/604

Talk | Exposé

Kamiar Mireskandari (Moderator)

Yi Ning Strube (Moderator)

Stephanie Dotchin (Moderator)

Andrea Molinari (Keynote speaker)

Pediatric ptosis
15 minutes, 1:33 PM - 1:48 PM
  Part of: Paediatric Ophthalmology, Game Changers!

Halifax Convention Centre - 603/604

Keynote Speaker | Conférencier invité

Andrea Molinari (Keynote speaker)

1:45 PM
1:45 PM
Panel discussion
7 minutes, 1:48 PM - 1:55 PM
  Part of: Paediatric Ophthalmology, Game Changers!

Halifax Convention Centre - 603/604

Panel | Table ronde

Andrea Molinari (Keynote speaker)

Stephanie Dotchin (Moderator)

2:35 PM
2:35 PM

Halifax Convention Centre - 603/604

Keynote Speaker | Conférencier invité

Andrea Molinari (Keynote speaker)

2:50 PM
2:50 PM
Panel Discussion
10 minutes, 2:50 PM - 3:00 PM
  Part of: Paediatric Ophthalmology, Game Changers!

Halifax Convention Centre - 603/604

Panel | Table ronde

Andrea Molinari (Keynote speaker)

3:45 PM
3:45 PM
Strabismus Playbook, The End Game!
1 hour 30 minutes, 3:45 PM - 5:15 PM

Halifax Convention Centre - 603/604

Talk | Exposé

Kamiar Mireskandari (Moderator)

Michael O'Connor, MD, MSc, FRCSC (Moderator)

Ian Clark (Moderator)

Andrea Molinari (Keynote speaker)

Halifax Convention Centre - 603/604

Keynote Speaker | Conférencier invité

Andrea Molinari (Keynote speaker)

4:05 PM
4:05 PM
Panel discussion
7 minutes, 4:08 PM - 4:15 PM
  Part of: Strabismus Playbook, The End Game!

Halifax Convention Centre - 603/604

Panel | Table ronde

Andrea Molinari (Keynote speaker)

Ian Clark (Moderator)

4:30 PM
4:30 PM
Panel discussion
5 minutes, 4:30 PM - 4:35 PM
  Part of: Strabismus Playbook, The End Game!

Halifax Convention Centre - 603/604

Panel | Table ronde

Andrea Molinari (Keynote speaker)

Crystal Cheung (Speaker)

4:55 PM
4:55 PM
Panel discussion and Close
10 minutes, 4:55 PM - 5:05 PM
  Part of: Strabismus Playbook, The End Game!

Halifax Convention Centre - 603/604

Panel | Table ronde

Andrea Molinari (Keynote speaker)

G Robert La Roche (Keynote speaker)

Share this