You are logged in as an admin user. This page is cached for performance until Thu, 11 Aug 2022 04:35:14 GMT. Preview latest contents by clicking Refresh.
Logout

Carla Siegfried

Keynote Speaker
Participates in 7 items

Carla J. Siegfried, MD is the Jacquelyn E. and Allan E. Kolker, MD Distinguished Professor of Ophthalmology and Vice Chair of Diversity, Equity and Professionalism at Washington University in St. Louis. Born in St. Louis, Missouri, she attended the University of Missouri-Kansas City combined Baccalaureate / MD program. She completed her ophthalmology residency at the University of Illinois in Chicago followed by a glaucoma fellowship at Northwestern University.
She has held teaching roles as Residency Program Director, Glaucoma Fellowship Director, and Medical Student Coursemaster. Her research has focused on oxidative stress and racial disparities of glaucoma. Dr. Siegfried has served on numerous committees and leadership positions in the American Academy of Ophthalmology and American Glaucoma Society. She is currently Chairperson of the AAO Ethics Committee. Her honors include the AAO Secretariat and Senior Achievement Awards, the Shaffer Prize from the Glaucoma Research Foundation for innovative glaucoma research and was inducted into the American Ophthalmological Society in 2019. 

Financial disclosure: Dr Siegfried has/had an affiliation (financial or otherwise) with a commercial organization:

  1. National Eye Institute
  2. University of Rochester Flaum Eye Institute 
     

 

Sessions in which Carla Siegfried participates

Friday 10 June, 2022

Time Zone: (GMT-04:00) Atlantic Time (Canada)
10:45 AM
10:45 AM
Surgical Management of Glaucoma in 2022
1 hour 30 minutes, 10:45 AM - 12:15 PM

Halifax Convention Centre - C1

Talk | Exposé

Jing Wang (Moderator)

Matthew Schlenker (Moderator)

Carla Siegfried (Keynote speaker)

Gus Gazzard (Keynote speaker)

Anthony Khawaja (Keynote speaker)

11:00 AM
11:00 AM

Halifax Convention Centre - C1

Talk | Exposé

Carla Siegfried (Keynote speaker)

Saturday 11 June, 2022

Time Zone: (GMT-04:00) Atlantic Time (Canada)
8:00 AM
8:00 AM
Current Concepts II
2 hours, 8:00 AM - 10:00 AM

Halifax Convention Centre - C1

Lecture | Conférence

Mona Harissi-Dagher (Moderator)

Andrea Molinari (Keynote speaker)

Sophie Deng (Keynote speaker)

Pradeep Ramulu (Keynote speaker)

Carla Siegfried (Keynote speaker)

Anthony Khawaja (Keynote speaker)

Clara C. Chan (Moderator)

Irit Bahar (Keynote speaker)

Bala Ambati (Keynote speaker)

G Robert La Roche (Speaker)

Kamiar Mireskandari (Moderator)

Jing Wang (Moderator)

Gus Gazzard (Keynote speaker)

8:10 AM
8:10 AM
Glaucoma: Is it all about the lens?
10 minutes, 8:12 AM - 8:22 AM
  Part of: Current Concepts II

Halifax Convention Centre - C1

Keynote Speaker | Conférencier invité

Carla Siegfried (Keynote speaker)

10:45 AM
10:45 AM

Halifax Convention Centre - C1

Talk | Exposé

Carla Siegfried (Keynote speaker)

Better Care for our Glaucoma Patients
1 hour 30 minutes, 10:45 AM - 12:15 PM

Halifax Convention Centre - C1

Talk | Exposé

Rajiv Bindlish (Moderator)

Lesya Shuba (Moderator)

Pradeep Ramulu (Keynote speaker)

Carla Siegfried (Keynote speaker)

Anthony Khawaja (Keynote speaker)

11:15 AM
11:15 AM

Halifax Convention Centre - C1

Talk | Exposé

Carla Siegfried (Keynote speaker)

Sessions in which Carla Siegfried attends

Friday 10 June, 2022

Time Zone: (GMT-04:00) Atlantic Time (Canada)
7:00 AM
7:00 AM
Continental Breakfast
1 hour, 7:00 AM - 8:00 AM

Colin Mann (Speaker)

8:00 AM
8:00 AM
Current Concepts I
2 hours, 8:00 AM - 10:00 AM

Halifax Convention Centre - C1

Lecture | Conférence

Mona Harissi-Dagher (Moderator)

Alan McNab (Keynote speaker)

Marcia Anderson (Keynote speaker)

Sander Dubovy (Keynote speaker)

Carol Shields (Keynote speaker)

Cindy M. L. Hutnik (Presenter)

Thuy Doan (Keynote speaker)

Nupura Bakshi (Moderator)

Navdeep Nijhawan (Moderator)

Colin Mann (Speaker)

Jim Farmer (Moderator)

Anuradha Mishra (Speaker)

12:15 PM
12:15 PM
Lunch in the Exhibit Hall
1 hour 15 minutes, 12:15 PM - 1:30 PM

Break | Pause

1:30 PM
1:30 PM
Glaucoma OCT : Beyond the Basics
1 hour 30 minutes, 1:30 PM - 3:00 PM

Halifax Convention Centre - C1

Talk | Exposé

Andrew Crichton (Moderator)

Hady Saheb (Moderator)

3:45 PM
3:45 PM

Halifax Convention Centre - 603/604

Lecture | Conférence

Nupura Bakshi (Moderator)

Mona Harissi-Dagher (Moderator)

Marcia Anderson (Keynote speaker)

6:30 PM
6:30 PM
Kitchen Party/See Side Sociable
3 hours 30 minutes, 6:30 PM - 10:00 PM

Pier 21 - Kenneth C. Rowe Hall

Saturday 11 June, 2022

Time Zone: (GMT-04:00) Atlantic Time (Canada)
7:00 AM
7:00 AM
Continental Breakfast
1 hour, 7:00 AM - 8:00 AM
12:15 PM
12:15 PM
President’s Luncheon (Invite Only)
1 hour 15 minutes, 12:15 PM - 1:30 PM

Halifax Convention Centre - Room 612-613

Lunch | Dîner

Colin Mann (Moderator)

1:30 PM
1:30 PM
Surgical Video Symposium
1 hour 30 minutes, 1:30 PM - 3:00 PM

Halifax Convention Centre - C1

Talk | Exposé

Joshua C. Teichman (Moderator)

Sonia N. Yeung (Moderator)

Kendall Donaldson (Keynote speaker)

Steven Safran (Keynote speaker)

Share this