You are logged in as an admin user. This page is cached for performance until Mon, 16 May 2022 16:27:59 GMT. Preview latest contents by clicking Refresh.
Logout

Friday 10 June, 2022

Time Zone: (GMT-04:00) Atlantic Time (Canada)
6:30 AM
6:30 AM
Women in Ophthalmology: How to Break the Glass Ceiling
1 hour 30 minutes, 6:30 AM - 8:00 AM

Halifax Convention Centre - 107

Talk | Exposé

Béatrice Des Marchais (Moderator)

Patricia-Ann Laughrea, Keynote Speaker (Speaker)

Irit Bahar (Keynote speaker)

Andrea Molinari (Keynote speaker)

Carol Shields (Keynote speaker)

7:00 AM
7:00 AM
Continental Breakfast
1 hour, 7:00 AM - 8:00 AM

Colin Mann (Speaker)

8:00 AM
8:00 AM
Current Concepts I
2 hours, 8:00 AM - 10:00 AM

Halifax Convention Centre - C1

Lecture | Conférence

Mona Harissi-Dagher (Moderator)

Alan McNab (Keynote speaker)

Marcia Anderson (Keynote speaker)

Sander Dubovy (Keynote speaker)

Carol Shields (Keynote speaker)

Cindy M. L. Hutnik (Presenter)

Thuy Doan (Keynote speaker)

Nupura Bakshi (Moderator)

Navdeep Nijhawan (Moderator)

Colin Mann (Speaker)

Jim Farmer (Moderator)

Anuradha Mishra (Speaker)

TCOS Scientific Session
9 hours, 8:00 AM - 5:00 PM

Halifax Convention Centre - 109

In Person

Mallory Coughlin (Moderator)

Michael O'Connor, (Moderator)

10:00 AM
10:00 AM
Break in the Exhibition Hall
45 minutes, 10:00 AM - 10:45 AM
10:45 AM
10:45 AM
STC: Technologies & Public and Global Eye Health Research
1 hour 30 minutes, 10:45 AM - 12:15 PM

Halifax Convention Centre - 107

STC | CTC

Myrna Lichter (Moderator)

Marie-Josée Aubin, CAPHGO Planning Committee (Moderator)

Surgical Management of Glaucoma in 2022
1 hour 30 minutes, 10:45 AM - 12:15 PM

Halifax Convention Centre - C1

Talk | Exposé

Jing Wang (Moderator)

Matthew Schlenker (Moderator)

Carla Siegfried (Keynote speaker)

Gus Gazzard (Keynote speaker)

Anthony Khawaja (Keynote speaker)

Real life Oculoplastics
1 hour 30 minutes, 10:45 AM - 12:15 PM

Halifax Convention Centre - C2

Talk | Exposé

Navdeep Nijhawan (Moderator)

Ahsen Hussain (Moderator)

Adnan Pirbhai (Moderator)

What's new in uveitis?
1 hour 30 minutes, 10:45 AM - 12:15 PM

Halifax Convention Centre - 603/604

Talk | Exposé

Jean Deschênes (Moderator)

Fatma Zaguia (Moderator)

Refractive Surgery and Keratoconus
1 hour 30 minutes, 10:45 AM - 12:15 PM

Halifax Convention Centre - 608/609

Talk | Exposé

Clara C. Chan (Moderator)

Irit Bahar (Keynote speaker)

Bala Ambati (Keynote speaker)

Kashif Baig (Moderator)

Davin Johnson, Queen's University (Panelist)

Alex Lichtinger (Panelist)

12:15 PM
12:15 PM
Lunch in the Exhibit Hall
1 hour 15 minutes, 12:15 PM - 1:30 PM

Break | Pause

COS Annual General Meeting
1 hour 15 minutes, 12:15 PM - 1:30 PM

Halifax Convention Centre - C3

Panel | Table ronde

Colin Mann (Moderator)

1:30 PM
1:30 PM

Halifax Convention Centre - C4

STC | CTC

Joshua C. Teichman (Moderator)

Mahshad Darvish, McGill University (Moderator)

Steven Safran (Keynote speaker)

Cornea: Surgical
1 hour 30 minutes, 1:30 PM - 3:00 PM

Halifax Convention Centre - 608/609

Talk | Exposé

Clara C. Chan (Moderator)

Irit Bahar (Keynote speaker)

Bala Ambati (Keynote speaker)

Mona Harissi-Dagher (Moderator)

David Rootman (Panelist)

Marie-Eve Légaré (Panelist)

Glaucoma OCT : Beyond the Basics
1 hour 30 minutes, 1:30 PM - 3:00 PM

Halifax Convention Centre - C1

Talk | Exposé

Jing Wang (Chair)

Andrew Crichton (Moderator)

Hady Saheb (Moderator)

Cutting Edge Research in Oculoplastics
1 hour 30 minutes, 1:30 PM - 3:00 PM

Halifax Convention Centre - C2

Talk | Exposé

Navdeep Nijhawan (Moderator)

Karim Punja (Moderator)

Ezekiel Weis (Moderator)

Practical Pearls and Updates in Uveitis
1 hour 30 minutes, 1:30 PM - 3:00 PM

Halifax Convention Centre - 603/604

Talk | Exposé

Jean Deschênes (Moderator)

Fatma Zaguia (Moderator)

Thuy Doan (Keynote speaker)

3:00 PM
3:00 PM
Break in the Exhibition Hall
45 minutes, 3:00 PM - 3:45 PM
3:45 PM
3:45 PM
STC: Innovations in Minimally Invasive Strabismus Surgery
1 hour 30 minutes, 3:45 PM - 5:15 PM

Halifax Convention Centre - C4

STC | CTC

Yi Ning Strube, Queen's University (Moderator)

Ian Clark, University of Manitoba (Instructor)

Annick Fournier (Instructor)

Kamiar Mireskandari (Instructor)

Matthew Quinn, (Instructor)

Michael O'Connor, (Instructor)

Stephanie Dotchin, (Instructor)

Kenneth Wright (Instructor)

Glaucoma Free Papers
1 hour 30 minutes, 3:45 PM - 5:15 PM

Halifax Convention Centre - C1

Talk | Exposé

Jing Wang (Chair)

Brennan Eadie (Moderator)

Cindy M. L. Hutnik (Moderator)

Oculoplastics: The Experts’ View
1 hour 30 minutes, 3:45 PM - 5:15 PM

Halifax Convention Centre - C2

Talk | Exposé

Navdeep Nijhawan (Moderator)

Alan McNab (Keynote speaker)

Michel Belliveau (Moderator)

Lorne Bellan (Moderator)

Cornea: Medical and ocular surface
1 hour 30 minutes, 3:45 PM - 5:15 PM

Halifax Convention Centre - 608/609

Talk | Exposé

Clara C. Chan (Moderator)

Sophie Deng (Keynote speaker)

Setareh Ziai (Moderator)

Jamie Bhamra (Panelist)

Mahshad Darvish, McGill University (Panelist)

Mona Koaik (Panelist)

Halifax Convention Centre - 603/604

Lecture | Conférence

Nupura Bakshi (Moderator)

Mona Harissi-Dagher (Moderator)

Marcia Anderson (Keynote speaker)

6:30 PM
6:30 PM
Kitchen Party/See Side Sociable
3 hours 30 minutes, 6:30 PM - 10:00 PM

Pier 21 - Kenneth C. Rowe Hall