John Lovett

Participates in 11 items
Started as a movie producer and technical adviser, John has contributed to numerous films, documentaries, and video games � including "Band of Brothers" and "Pearl Harbor." Lovett consulted for and assisted Dreamworks Interactive, Greystone Productions, Legacy Interactive, Silvertouch Pictures, Nichols Productions, and Warriors Inc. Taking notice of the quality of screenplays he read as a producer, Lovett started writing his own scripts. After studying under screenwriting gurus Syd Field and Pilar Allesandra, John had two of his scripts produced: the comedy "Two Weeks" and "Cathy Morgan," a science-fiction drama. He has taught writing and screenwriting for more than ten years and has actively been a writer's career coach.

Sessions in which John Lovett participates

Friday 14 February, 2020

Time Zone: PDT/Pacific Time (US & Canada)
3:15 PM
3:15 PM
Firearms in Fiction and Gaming 1 hour 3:15 PM  -  4:15 PM  |  3121- Gaming/Fan Track
Moderator Mark Rounds | Participant Rory Miller | Participant Bill Gruner | Participant John Lovett | Participant Chris Bruscass | Participant Joseph Malik
Panel
WritingGaming
4:30 PM
4:30 PM
The Writer/Agent Relationship 1 hour 4:30 PM  -  5:30 PM  |  3127- Writing Track
Participant Frog Jones | Moderator John Lovett | Participant Joseph Malik
Panel
Writing
7:00 PM
7:00 PM
Creating Characters That Fit Your World and Worlds That Fit Your Characters 1 hour 7:00 PM  -  8:00 PM  |  3127- Writing Track
Moderator Sanan Kolva | Potential Jaleta Clegg | Potential Ted Butler | Participant Judy Johnson | Participant Bonnie Dillabough | Participant John Lovett | Participant Doug Odell
Panel
Writing
Research and Writing 1 hour 7:00 PM  -  8:00 PM  |  3125- Writing Track
Moderator Mark Rounds | Participant Ted Butler | Potential Manny Frishberg | Participant S. Evan Townsend | Participant Jeanette M. Bennett | Potential John Lovett | Potential Sanan Kolva | Participant Monica Valentinelli | Potential Joey Kalitovic | Potential Wesley Kalitovic
Panel
Writing

Saturday 15 February, 2020

Time Zone: PDT/Pacific Time (US & Canada)
10:15 AM
10:15 AM
Bouncing Back From Mistakes 1 hour 10:15 AM  -  11:15 AM  |  3125- Writing Track
Panel
WritingWild Card
12:45 PM
12:45 PM
Diversity and Inclusivity in Writing and Movies 1 hour 12:45 PM  -  1:45 PM  |  3125- Writing Track
Participant Luna Corbden | Participant Manny Frishberg | Moderator John Lovett | Participant Ophelia Dagger
Panel
WritingMedia
3:15 PM
3:15 PM
7:00 PM
7:00 PM
The Best (and Worst) Writing Advice I Was Ever Given 1 hour 7:00 PM  -  8:00 PM  |  3125- Writing Track
Moderator Bobbie Benton Hull | Participant Jaleta Clegg | Potential Manny Frishberg | Participant Bonnie Dillabough | Potential John Lovett | Participant EM Prazeman | Participant Frances Pauli | Participant Jason Andrew Bond
Panel
Writing
8:15 PM
8:15 PM
Veterans and Speculative Fiction: a support group 1 hour 8:15 PM  -  9:15 PM  |  3125- Writing Track
Participant Ted Butler | Moderator Lorrita Morgan | Participant John Lovett | Participant Joseph Malik | Participant Mark Rounds
Panel
Fan

Sunday 16 February, 2020

Time Zone: PDT/Pacific Time (US & Canada)
10:15 AM
10:15 AM
Crossing genre's successfully 1 hour 10:15 AM  -  11:15 AM  |  3127- Writing Track
Panel
Writing
12:45 PM
12:45 PM
Legal Issues for Writers 1 hour 12:45 PM  -  1:45 PM  |  3125- Writing Track
Moderator John Lovett | Participant Mike Moceri
Panel
Writing