You are logged in as an admin user. This page is cached for performance until Tue, 05 Jul 2022 07:33:04 GMT. Preview latest contents by clicking Refresh.
Logout

Dior Edison

STEM Lab Teacher
Northside ISD

Hi my name is Mrs. Edison and I am the K-5 Stem lab teacher! I have been in education for over 10 years. I have taught math & science in grades 4-8. I was also a regional championship winning robotics coach for the 2018-2019 season. I am originally from Sugarland Texas and have recently moved from the Austin area to San Antonio. I have a bachelors of Science degree with an emphasis in Health education and Psychology from the University of Houston. My favorite things are Coffee, Football & Sloths! 

In my class I do my best to meet the individual needs of each student. My ultimate goal is to make sure to create a safe and welcoming environment in the classroom to which all students feel safe to learn and grow, because ALL students CAN learn! The goal of stem is to make sure that I am teaching student "soft skills" such as problem solving, critical thinking, creativity, emotional intelligence and collaboration. I am emphasizing the engineering and design process which teaches students to think, design, test and modify there work. This creates an atmosphere to know that failure is just a small setback towards success or what I like to call learning to fail gracefully. In the stem lab learners are able to use their creative skills to work through issues and obstacles in a group setting while learning how to communicate effectively to other students.

Sessions in which Dior Edison attends

Thursday 4 February, 2021

Time Zone: (GMT-06:00) Central Time (US & Canada)
8:15 AM
8:15 AM

- Keynote Speaker

Keynote

Daniel Newmyer, Space Center Houston (Presenter)

9:45 AM
9:45 AM
Fly High Towards the Future with CAP’s Free STEM Program
1 hour 30 minutes, 9:45 AM CST - 11:15 AM CST

- Virtual Classroom 2

Session

Sue Mercer, Civil Air Patrol (Presenter)

Megan Tucker, Hillsboro Charter Academy (Presenter)

11:30 AM
11:30 AM
Panel: Perseverance Innovators
1 hour, 11:30 AM CST - 12:30 PM CST

Panel

Daniel Newmyer, Space Center Houston (Presenter)

12:45 PM
12:45 PM
Red Rover Red Rover Teachers Come on Over!
1 hour 30 minutes, 12:45 PM CST - 2:15 PM CST

- Virtual Classroom 3

Session

Dorinda Risenhoover, NASA OKSG (Presenter)

Alexis Cormier, Southern Nazarene University (Presenter)

Doris Biegler, Lawton Public Schools (Presenter)

2:30 PM
2:30 PM
STEM Challenges for Grades 4-6
1 hour 30 minutes, 2:30 PM CST - 4:00 PM CST

- Virtual Classroom 9

Session

Barbara Erdberg, Barber Middle School (Presenter)

Laura Teatsworth, Barber Middle School (Presenter)

Friday 5 February, 2021

Time Zone: (GMT-06:00) Central Time (US & Canada)
8:00 AM
8:00 AM
Friday Keynote: Dr. John Mather
1 hour, 8:00 AM CST - 9:00 AM CST

- Keynote Speaker

Keynote

Daniel Newmyer, Space Center Houston (Speaker)

9:15 AM
9:15 AM
If Only It Was This Easy to Build a NASA Rocket!!
1 hour 30 minutes, 9:15 AM CST - 10:45 AM CST

- Virtual Classroom 4

Session

Shannon Raleigh, NASA Space Launch System (Presenter)

Twila Schneider, NASA Space Launch System (Presenter)

11:00 AM
11:00 AM
Blast-Off with Space Balls
1 hour 30 minutes, 11:00 AM CST - 12:30 PM CST

- Virtual Classroom 4

Session

Barbara Erdberg, Barber Middle School (Presenter)

Laura Teatsworth, Barber Middle School (Presenter)

12:45 PM
12:45 PM
Panel: Innovation Artemis!
1 hour, 12:45 PM CST - 1:45 PM CST

Panel

Daniel Newmyer, Space Center Houston (Speaker)

2:00 PM
2:00 PM
Rocking and Rolling with the Mars Rover!
45 minutes, 2:00 PM CST - 2:45 PM CST

- Virtual Classroom 2

Session

Colin Creager, NASA Glenn Research Center (Presenter)

Denise Duke, SEEC Crew, Forest Lake Elementary (Presenter)

2:45 PM
2:45 PM

- Virtual Classroom 2

Session

Akiko Kojima, Hisumi Elementary School (Presenter)

6:00 PM
6:00 PM
SEEC 2021 Banquet Opening and Award Ceremony
4 hours, 6:00 PM CST - 10:00 PM CST

Reception

Daniel Newmyer, Space Center Houston (Presenter)

Saturday 6 February, 2021

Time Zone: (GMT-06:00) Central Time (US & Canada)
7:00 AM
7:00 AM
Tour: Space Center Houston's "Inside Peek" Tours
16 hours 55 minutes, 7:00 AM CST - 11:55 PM CST

Tour

9:30 AM
9:30 AM
Inspiring Students through Innovation Challenges
45 minutes, 9:30 AM CST - 10:15 AM CST
Signup required

- Virtual Classroom 1

Session

Chaka Jaliwa, Space Center Houston (Presenter)

11:15 AM
11:15 AM
Coding, Covid, Life Support
45 minutes, 11:15 AM CST - 12:00 PM CST

- Virtual Classroom 6

Session

Nathan Tubbs, SEEC CREW (Presenter)

1:30 PM
1:30 PM
Rocket Your Socks Off!
1 hour 30 minutes, 1:30 PM CST - 3:00 PM CST

- Virtual Classroom 1

Session

Dorinda Risenhoover, NASA OKSG (Presenter)

Delaney Meade, University of Oklahoma (Presenter)

Kacera Yoes, Yukon Middle School (Presenter)

Share this