You are logged in as an admin user. This page is cached for performance until Wed, 17 Aug 2022 08:07:09 GMT. Preview latest contents by clicking Refresh.
Logout

Denise Wright

STEM Educator
Ocean Bay Middle
Participates in 1 Session

Denise Wright, has taught online and face to face in STEM education for over 22 years. She is a member of ISTE, NSTA Technology Advisory Board, and volunteers for NASA as a Solar System Ambassador. Denise, was one of the first teacher's in her state to pilot a historic Alvan Clark Refracting Telescope, in a distance learning environment. Classrooms across, South Carolina, now use this technology in cooperation with the South Carolina State Museum, to view the sun and night sky. In her local community, she founded the amateur astronomy group, Grand Strand Astronomers. One of her favorite night time observing sessions was under a sixty one inch reflecting telescope on Mount Lemmon at the University of Arizona. Her passions include learning about emerging technologies, astronomy, coding, and robotics. She recently attended the AI in K12 Symposium in Arlington, Virginia on a travel scholarship. Denise, received a state technology award, for the innovative use of microcontrollers in her classroom. She has presented at the South Carolina Teacher's Conference, NSTA STEM Expo, 2019 ISTE Philadelphia, and was a nominee for National Online Teacher of the Year in 2015 for INACOL

 

@DenisecWright 

Sessions in which Denise Wright participates

Thursday 4 February, 2021

Time Zone: (GMT-06:00) Central Time (US & Canada)
10:30 AM
10:30 AM
Studying NASA Space Sessions
45 minutes, 10:30 AM CST - 11:15 AM CST

- Virtual Classroom 1

Session

Denise Wright, Ocean Bay Middle (Presenter)

Sessions in which Denise Wright attends

Thursday 4 February, 2021

Time Zone: (GMT-06:00) Central Time (US & Canada)
8:15 AM
8:15 AM

- Keynote Speaker

Keynote

Daniel Newmyer, Space Center Houston (Presenter)

9:30 AM
9:30 AM
Tour: Science in Action: Tenacious Discovery
45 minutes, 9:30 AM CST - 10:15 AM CST

- Tours

Tour

9:45 AM
9:45 AM
Diversifying STEM Workforce with NASA Artemis Mission
45 minutes, 9:45 AM CST - 10:30 AM CST

- Virtual Classroom 1

Session

Deepika Sangam, NASA EPDC (Presenter)

- Virtual Classroom 6

Session

Angelica Garcia, ER7- Robotics and Simulation (Presenter)

Max Gheraldo Pérez Mendoza, Escuela Secundaria Técnica 31 (Presenter)

Javier Montiel, SEEC CREW (Presenter)

11:30 AM
11:30 AM
Panel: Perseverance Innovators
1 hour, 11:30 AM CST - 12:30 PM CST

Panel

Daniel Newmyer, Space Center Houston (Presenter)

12:45 PM
12:45 PM
"We Choose to Go to the Moon!" and Leading Students There Again
1 hour 30 minutes, 12:45 PM CST - 2:15 PM CST

- Virtual Classroom 2

Session

Jared Woodfill, Johnson Space Center (Presenter)

Craig Wilson, USDA/ARS & Texas A&M College of Science (Presenter)

greg pitonza, Canajoharie Middle School (Presenter)

Asteroid Explorers! NASA ROADS on Asteroids Student Challenge
1 hour 30 minutes, 12:45 PM CST - 2:15 PM CST

- Virtual Classroom 8

Session

Celena Miller, SEEC Crew - NASA Texas Space Grant (Presenter)

Nicole Lunning, NASA - Johnson Space Center (Presenter)

Margaret Baguio, NASA Texas Space Grant Consortium (Presenter)

2:30 PM
2:30 PM
Preparing for Perseverance with NASA’s Card Game for the Space Age!
1 hour 30 minutes, 2:30 PM CST - 4:00 PM CST

- Virtual Classroom 6

Session

Michael McGlone, NASA/NSPACE (Presenter)

Jessica Sain, NASA - Johnson Space Center (Presenter)

Friday 5 February, 2021

Time Zone: (GMT-06:00) Central Time (US & Canada)
8:00 AM
8:00 AM
Friday Keynote: Dr. John Mather
1 hour, 8:00 AM CST - 9:00 AM CST

- Keynote Speaker

Keynote

Daniel Newmyer, Space Center Houston (Speaker)

9:15 AM
9:15 AM
Mars Helicopter Challenge- From Concept to Digital Creation
45 minutes, 9:15 AM CST - 10:00 AM CST

- Virtual Classroom 6

Session

Dorinda Risenhoover, NASA OKSG (Presenter)

Abigail Pope, Oklahoma State University (Presenter)

Kayla Thornhill, Jenks Middle School (Presenter)

11:00 AM
11:00 AM
A Night Under the Stars
45 minutes, 11:00 AM CST - 11:45 AM CST

- Virtual Classroom 3

Session

Mark Brown, NASA/JPL Solar System Ambassador (Speaker)

12:45 PM
12:45 PM
Panel: Innovation Artemis!
1 hour, 12:45 PM CST - 1:45 PM CST

Panel

Daniel Newmyer, Space Center Houston (Speaker)

2:00 PM
2:00 PM
Electromagnetic Energies Got You Down?
1 hour 30 minutes, 2:00 PM CST - 3:30 PM CST

- Virtual Classroom 5

Session

Argy Leyton, Montclair High School (Presenter)

Dianea Phillips, Science Yourself! NO G's About It! (Presenter)

6:00 PM
6:00 PM
SEEC 2021 Banquet Opening and Award Ceremony
4 hours, 6:00 PM CST - 10:00 PM CST

Reception

Daniel Newmyer, Space Center Houston (Presenter)

Saturday 6 February, 2021

Time Zone: (GMT-06:00) Central Time (US & Canada)
10:30 AM
10:30 AM
Mission To Mars: Virtual Learning Simulation Experience
1 hour 30 minutes, 10:30 AM CST - 12:00 PM CST

- Virtual Classroom 8

Session

Justin Maenner, Jerry Knight STEM Academy, Mansfield ISD (Presenter)

Amanda McCue, Crowley ISD (Presenter)

Share this