Melissa Pore

Science & Engineering Faculty
Bishop O'Connell High School
Participates in 1 Session

High School Engineering Teacher, Mentor to 6 student clubs (Engineering and Space, Aviation, Amateur Radio, Space Farming, and Astronomy), SEEC Crew, Licensed Amateur Radio Technician KM4CZN, Amateur Radio on the International Space Station (ARISS) Education Committee, ARISS Ops Team for NASA GSFC ground station, CASIS Ambassador, CASIS Teacher Advisory Group, User Advisory Committee (UAC) for the ISS National Lab, 2020 Carole Perry Educator of the Year, Advisor for the Georgetown University Space Initiative, Student Pilot for small aircraft, and a new Amateur Astronomer!

Sessions in which Melissa Pore participates

Thursday 4 February, 2021

Time Zone: (GMT-06:00) Central Time (US & Canada)
12:45 PM
12:45 PM

- Virtual Classroom 5

Session

Craig Shannon, NASA - Johnson Space Center (Presenter)

Angela Moran, USNA/ Engineers On Deck (Presenter)

Lauren Maples, NASA - Johnson Space Center (Presenter)

Dave Brown, Space Center Houston Education (Presenter)

Melissa Pore, Bishop O'Connell High School (Presenter)

Sessions in which Melissa Pore attends

Thursday 4 February, 2021

Time Zone: (GMT-06:00) Central Time (US & Canada)
8:15 AM
8:15 AM

- Keynote Speaker

Keynote

Daniel Newmyer, Space Center Houston (Presenter)

9:45 AM
9:45 AM

- Virtual Classroom 6

Session

Angelica Garcia, ER7- Robotics and Simulation (Presenter)

Max Gheraldo Pérez Mendoza, Escuela Secundaria Técnica 31 (Presenter)

Javier Montiel, SEEC CREW (Presenter)

2:30 PM
2:30 PM
Feel the Spirits of JAXA Space Education Center
1 hour 30 minutes, 2:30 PM CST - 4:00 PM CST

- Virtual Classroom 1

Session

Takuo Takarada, Ikuno high school (Presenter)

Yo Akira, Seikei junior high school (Presenter)

Friday 5 February, 2021

Time Zone: (GMT-06:00) Central Time (US & Canada)
8:00 AM
8:00 AM
Friday Keynote: Dr. John Mather
1 hour, 8:00 AM CST - 9:00 AM CST

- Keynote Speaker

Keynote

Daniel Newmyer, Space Center Houston (Speaker)

10:00 AM
10:00 AM
A Successful ARISS Contact from Proposal to Contact
45 minutes, 10:00 AM CST - 10:45 AM CST

- Virtual Classroom 1

Session

Beth Bivens, Galileo STEM Academy (Presenter)

GINA KWID, Galileo STEM Academy (Presenter)

11:00 AM
11:00 AM
EVA Simulation Using ROVs
1 hour 30 minutes, 11:00 AM CST - 12:30 PM CST

- Virtual Classroom 6

Session

Lori Shoupe, Navigator Academy of Leadership Davenport (Presenter)

Aymette Medina, Odyssey Academy (Presenter)

12:45 PM
12:45 PM
Panel: Innovation Artemis!
1 hour, 12:45 PM CST - 1:45 PM CST

Panel

Daniel Newmyer, Space Center Houston (Speaker)

2:00 PM
2:00 PM
Project Lead the Way Flight and Space Curriculum Update
45 minutes, 2:00 PM CST - 2:45 PM CST

- Virtual Classroom 6

Session

Rachel Allard, Project Lead the Way, Inc (Presenter)

Valerie Rudderforth, Saint Paul Public Schools (Presenter)

Jenny Mccall, Fayette County Public Schools (Presenter)

6:00 PM
6:00 PM
SEEC 2021 Banquet Opening and Award Ceremony
4 hours, 6:00 PM CST - 10:00 PM CST

Reception

Daniel Newmyer, Space Center Houston (Presenter)

Saturday 6 February, 2021

Time Zone: (GMT-06:00) Central Time (US & Canada)
7:00 AM
7:00 AM
Tour: Space Center Houston's "Inside Peek" Tours
16 hours 55 minutes, 7:00 AM CST - 11:55 PM CST

Tour

8:45 AM
8:45 AM
Expedition: Space Lab- A New Space Station Explorers Program
1 hour 30 minutes, 8:45 AM CST - 10:15 AM CST

- Virtual Classroom 8

Session

Courtney Black, ISS US National Lab (Presenter)

10:30 AM
10:30 AM
Over the Event Horizon: Relativity and Black Holes
1 hour 30 minutes, 10:30 AM CST - 12:00 PM CST

- Virtual Classroom 9

Session

Phyllis Friello, Space Center Houston (Presenter)

Chris Matty, Mr. (Presenter)

12:15 PM
12:15 PM
Panel: ISS National Laboratory Panel
1 hour, 12:15 PM CST - 1:15 PM CST

Panel

Daniel Newmyer, Space Center Houston (Speaker)

1:30 PM
1:30 PM
Reality to Virtual Space Camp Online!
1 hour 30 minutes, 1:30 PM CST - 3:00 PM CST

- Virtual Classroom 2

Session

Dr Estelle-Marie Montgomery, Globaleyez Consulting (Presenter)

Melinda Viteri, Royal Aeronotical Society / Aviation Youth Mentoring Program (Presenter)

3:15 PM
3:15 PM

- Keynote Speaker

Keynote

Daniel Newmyer, Space Center Houston (Speaker)