Nikos Isaris is since 1 June 2019 the acting Head of the "Internet of Things (IoT)" Unit within the European Commission’s Directorate-General for Communications Networks, Content and Technology (DG CONNECT).
The Unit is responsible for the research, innovation and policy actions to accelerate the take-up of IoT and to unleash its potential in Europe for the benefit of European citizens and businesses https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/internet-things.
Before that, Nikos was responsible for Future Internet Research and Experimentation in the same Directorate. He joined DG CONNECT in 2013 coming from the DG for Home Affairs, where he was Deputy Head in the Unit "Large-scale IT systems and Biometrics" dealing with IT systems for the Schengen area.
Before the European Commission, Nikos worked in the private banking and electronic banking sectors in his home country Greece.
He holds an MBA with Honours, a Master’s degree with Distinction in Data Communications and Networks from University College London and a Bachelor’s degree in Computer Science from the University of Heraklion in Crete.
Sessions in which Nikos Isaris participates
- Strategic Visions on Future IoT Evolution – Towards a New IoT Paradigm for Business and Society (IoT Week 2019 Opening Plenary Part III) Musikhuset Aarhus - Store Sal
- 10:00 AM - 11:00 AM | 1 hour
Sessions in which Nikos Isaris attends
- STARTS Talk on Human Touch AI (Part I) ARoS Museum - ARoS Museum Auditorium
- 11:00 AM - 12:30 PM | 1 hour 30 minutes
- STARTS Talk on Human Touch AI (Part II) ARoS Museum - ARoS Museum Auditorium
- 4:00 PM - 5:30 PM | 1 hour 30 minutes
- IoT Week 2019 Welcoming Remarks (Opening Plenary Part I) Musikhuset Aarhus - Store Sal
- 9:00 AM - 9:15 AM | 15 minutes
- High Level Visions on Technologies, Values and Achieving SDGs (Opening Plenary Part II) Musikhuset Aarhus - Store Sal
- 9:15 AM - 10:00 AM | 45 minutes
- Official Opening of the Public Expo: Future Smart Cities & Communities Musikhuset Aarhus - Foyeren
- 11:00 AM - 11:30 AM | 30 minutes
- The Web of Things - and the Future of Business with Smart Data Musikhuset Aarhus - Filuren
- 11:30 AM - 12:30 PM | 1 hour
- New Trends and Threats on Big Data, Smart Cities and Industry 4.0 Convergence Musikhuset Aarhus - Filuren
- 1:30 PM - 2:30 PM | 1 hour
- MarkIoTing in the Digital & Connected World Musikhuset Aarhus - Lille Sal
- 1:30 PM - 3:00 PM | 1 hour 30 minutes
- High-Level Panel - Leadership and SDGs Musikhuset Aarhus - Store Sal
- 2:30 PM - 3:30 PM | 1 hour