Skip to main page content

Keith Dickerson

Director
Climate Associates Ltd
Participates in 3 items

Keith Dickerson has played an active role in the ICT industry for over 30 years, including as Director of Standards for BT. He is currently a Director of Climate Associates Ltd which provides advice to organisations on Climate Change and Energy Efficiency, as well as issues related to Smart Cities and Internet of Things (IoT), especially where international standards are an important consideration.

Keith is a partner in the EC Horizon 2020 IoT collaborative R&D project VICINITY “Open virtual neighbourhood network to connect intelligent buildings and smart objects” and leads their work package on Standardization.

From 2008-2016, Keith was a Vice Chair of ITU-T Study Group 5 “Environment & Climate Change” developing global standards on topics such as carbon reduction, energy efficiency, Greenhouse Gas (GHG) assessment, adaptation to climate change and e-waste. In this role he was an author of the ITU report “Resilient pathways: the adaptation of the ICT sector to climate change”[1].

From 2002-2017, Keith was a member of the Board of ETSI (European Telecommunications Standards Institute), leading their Green Agenda, Smart Cities and IoT strategy work.

From 2016-2017, Keith developed a 21 module training programme on ICT & Climate Change for ITU Academy. This will be accredited to MSc degree level and includes modules on Energy Efficiency, Smart Cities, Smart Energy, Smart Mobility, e-Health and IoT.He has led workshops to pilot this training course at ITU-D regional centres in Bangkok and Tunisia.



[1]http://www.itu.int/en/ITU-T/climatechange/Documents/Publications/Resilient_Pathways-E.PDF

Sessions in which Keith Dickerson participates

Monday 17 June, 2019

Time Zone: (GMT+01:00) Copenhagen
11:00 AM
11:00 AM - 12:30 PM | 1 hour 30 minutes
IoT Emerging TechnologiesIoT Security & Data Protection
2:00 PM
2:00 PM - 3:30 PM | 1 hour 30 minutes
IoT Emerging TechnologiesIoT Security & Data Protection
4:00 PM
4:00 PM - 5:30 PM | 1 hour 30 minutes
IoT Emerging TechnologiesIoT Security & Data Protection

Sessions in which Keith Dickerson attends

Tuesday 18 June, 2019

Time Zone: (GMT+01:00) Copenhagen
9:00 AM
9:00 AM - 9:15 AM | 15 minutes
IoT Week Plenary & Keynote
10:00 AM
10:00 AM - 11:00 AM | 1 hour
IoT Week Plenary & Keynote

Industries are crossing today a crucial transition in terms of technologies and sustainability is a key driver for them. The integration of new technologies, if done appropriately and fast enough can help industries become more competitive; if not managed accordingly however IoT misuse can have adverse consequences on industries and their external environment.Similarly, IoT applications can greatly contribute t...

11:30 AM
11:30 AM - 12:30 PM | 1 hour
IoT Market & Business Models
1:30 PM
1:30 PM - 2:30 PM | 1 hour
Artificial Intelligence & Smart DataIoT and Big Data
2:30 PM
2:30 PM - 3:30 PM | 1 hour
5G & IoT NetworkIoT Security & Data Protection

Wednesday 19 June, 2019

Time Zone: (GMT+01:00) Copenhagen
9:00 AM
9:00 AM - 9:45 AM | 45 minutes
Future Manufacturing & IndustryIoT Week Plenary & Keynote
11:15 AM
11:15 AM - 12:30 PM | 1 hour 15 minutes
Smart FarmingLarge Scale Pilots (LSP)
1:30 PM
1:30 PM - 2:10 PM | 40 minutes
IoT Week Plenary & Keynote

Building IoT Cross-Domain and Cross-Platform Interoperability. An Update on the new developments for unified and secure sharing of (and access to) sensing/actuating ressources.

Thursday 20 June, 2019

Time Zone: (GMT+01:00) Copenhagen
11:15 AM
11:15 AM - 12:30 PM | 1 hour 15 minutes
IoT Emerging Technologies
1:30 PM
1:30 PM - 2:30 PM | 1 hour
Smart Cities & CommunitiesLarge Scale Pilots (LSP)IoT Security & Data Protection
2:30 PM
2:30 PM - 3:45 PM | 1 hour 15 minutes
IoT Emerging TechnologiesIoT Week Plenary & KeynoteSmart Cities & CommunitiesLarge Scale Pilots (LSP)IoT and Edge Computing Standardisation
4:00 PM
4:00 PM - 5:00 PM | 1 hour
IoT Week Plenary & Keynote

After two successful editions in Geneva and Bilbao, this edition of the scientific conference will present scientific papers on the most recent IoT research and will celebrate new partnerships that bring together industries, academia and the society.This year, IoT solutions become a game changer for everyone – individuals and business – to comply and fulfil SDGs faster and smarter.

5:00 PM
5:00 PM - 5:45 PM | 45 minutes

Friday 21 June, 2019

Time Zone: (GMT+01:00) Copenhagen
8:30 AM
8:30 AM - 4:00 PM | 7 hours 30 minutes
Private & Project Meetings