You are logged in as an event manager. This page is cached for performance until Sun, 16 Jan 2022 22:25:45 GMT. Preview latest contents by clicking Refresh.
Logout

Scott Young

Science communicator
Ordinary Human Earthling

Scott Young is a science communicator, amateur astronomer, and father of two awesome daughters based in Winnipeg, Manitoba, Canada. He became an astronomer at the age of 8 when a total solar eclipse passed through his hometown. Scott has worked in the planetarium and science education fields since 1990, creating and delivering planetarium shows for mobile and permenant domes and space-related science exhibits for science museums.As an amateur astronomer he has championed the inspirational value of a first view through a telescope. In his spare time he builds scale models of historical spacecraft, produces astronomy podcasts, freelances for a number of game-based publications and companies, and plays drums in a couple of bands. 

Sessions in which Scott Young attends

Thursday 4 February, 2021

Time Zone: (GMT-06:00) Central Time (US & Canada)
8:15 AM
8:15 AM

- Keynote Speaker

Keynote

Daniel Newmyer, Space Center Houston (Presenter)

9:45 AM
9:45 AM
Understanding Space Habitats: A Challenge-Based Approach
1 hour 30 minutes, 9:45 AM CST - 11:15 AM CST

- Virtual Classroom 7

Session

Steven Smith, Johnson Space Center (Presenter)

10:30 AM
10:30 AM
Studying NASA Space Sessions
45 minutes, 10:30 AM CST - 11:15 AM CST

- Virtual Classroom 1

Session

Denise Wright, Ocean Bay Middle (Presenter)

11:30 AM
11:30 AM
Panel: Perseverance Innovators
1 hour, 11:30 AM CST - 12:30 PM CST

Panel

Daniel Newmyer, Space Center Houston (Presenter)

2:30 PM
2:30 PM
STEM Challenges for Grades 4-6
1 hour 30 minutes, 2:30 PM CST - 4:00 PM CST

- Virtual Classroom 9

Session

Barbara Erdberg, Barber Middle School (Presenter)

Laura Teatsworth, Barber Middle School (Presenter)

Friday 5 February, 2021

Time Zone: (GMT-06:00) Central Time (US & Canada)
8:00 AM
8:00 AM
Friday Keynote: Dr. John Mather
1 hour, 8:00 AM CST - 9:00 AM CST

- Keynote Speaker

Keynote

Daniel Newmyer, Space Center Houston (Speaker)

9:15 AM
9:15 AM
Tour: Kennedy Space Center- Vehicle Assembly Building
1 hour 30 minutes, 9:15 AM CST - 10:45 AM CST

- Tours

Tour

Joshua Santora, NASA (Presenter)

11:00 AM
11:00 AM

- Virtual Classroom 1

Session

Susan Freeman, ISS Mimic (Presenter)

Bryan Murphy, ISS Mimic STEM Education Project (Presenter)

12:45 PM
12:45 PM
Panel: Innovation Artemis!
1 hour, 12:45 PM CST - 1:45 PM CST

Panel

Daniel Newmyer, Space Center Houston (Speaker)

2:00 PM
2:00 PM
Launch and Splashdown with the Artemis Mission STEM Kit
1 hour 30 minutes, 2:00 PM CST - 3:30 PM CST

- Virtual Classroom 8

Session

Alicia Baturoni Cortez, National Aeronautics and Space Administration (Presenter)

Nujoud Merancy, NASA (Presenter)

Patricia Moore, NASA's Artemis Communication Team (Presenter)

6:00 PM
6:00 PM
SEEC 2021 Banquet Opening and Award Ceremony
4 hours, 6:00 PM CST - 10:00 PM CST

Reception

Daniel Newmyer, Space Center Houston (Presenter)

Saturday 6 February, 2021

Time Zone: (GMT-06:00) Central Time (US & Canada)
7:00 AM
7:00 AM
Tour: Space Center Houston's "Inside Peek" Tours
16 hours 55 minutes, 7:00 AM CST - 11:55 PM CST

Tour

8:45 AM
8:45 AM
How to Create a Mars Colony Classroom Simulation Game
1 hour 30 minutes, 8:45 AM CST - 10:15 AM CST

- Virtual Classroom 5

Session

James Putman, The Motivation to Learn (Presenter)

10:30 AM
10:30 AM
Mission To Mars: Virtual Learning Simulation Experience
1 hour 30 minutes, 10:30 AM CST - 12:00 PM CST

- Virtual Classroom 8

Session

Justin Maenner, Jerry Knight STEM Academy, Mansfield ISD (Presenter)

Amanda McCue, Crowley ISD (Presenter)

2:15 PM
2:15 PM
Roving Into 3D Design
45 minutes, 2:15 PM CST - 3:00 PM CST

- Virtual Classroom 5

Session

Michelle Mohrweis, Bogle Jr. High (Presenter)

3:15 PM
3:15 PM

- Keynote Speaker

Keynote

Daniel Newmyer, Space Center Houston (Speaker)