You are logged in as an admin user. This page is cached for performance until Mon, 23 May 2022 10:55:05 GMT. Preview latest contents by clicking Refresh.
Logout

Saturday 11 June, 2022

Time Zone: (GMT-04:00) Atlantic Time (Canada)
6:30 AM
6:30 AM
The Lions' Lair: Retina Research Proposals
1 hour 30 minutes, 6:30 AM - 8:00 AM

Halifax Convention Centre - C3

Co-Developed Symposium | Symposium élaboré conjointement

James Whelan (Moderator)

Peter Kertes (Panelist)

Cynthia Qian (Panelist)

Geoff Williams, Calgary Retina Consultants (Panelist)

Ken Roberts (Panelist)

Steve Houston (Speaker)

7:00 AM
7:00 AM
Continental Breakfast
1 hour, 7:00 AM - 8:00 AM
7:50 AM
7:50 AM
CSOMP Annual Education Day
8 hours 10 minutes, 7:50 AM - 4:00 PM

Halifax Convention Centre - 109

Talk | Exposé

Marc D. Lafontaine, Focus Eye Centre (Moderator)

Setareh Ziai (Speaker)

Ashley Alexander, Galen Eye Centre (Speaker)

Davin Johnson, Queen's University (Speaker)

Chloe Gottlieb, University of Ottawa (Speaker)

Carla Blackburn, University of Ottawa Eye Institute (Speaker)

Craig Simms, International Joint Commission on Allied Health Personnel in Ophthalmology (IJCAHPO) (Speaker)

8:00 AM
8:00 AM
Current Concepts II
2 hours, 8:00 AM - 10:00 AM

Halifax Convention Centre - C1

Lecture | Conférence

Mona Harissi-Dagher (Moderator)

Andrea Molinari (Keynote speaker)

Sophie Deng (Keynote speaker)

Pradeep Ramulu (Keynote speaker)

Carla Siegfried (Keynote speaker)

Anthony Khawaja (Keynote speaker)

Clara C. Chan (Moderator)

Irit Bahar (Keynote speaker)

Bala Ambati (Keynote speaker)

G Robert La Roche (Speaker)

Kamiar Mireskandari (Moderator)

Jing Wang (Moderator)

Gus Gazzard (Keynote speaker)

10:00 AM
10:00 AM
Break in the Exhibition Hall
45 minutes, 10:00 AM - 10:45 AM
10:45 AM
10:45 AM

Halifax Convention Centre - 107

STC | CTC

Marie-Josée Aubin, CAPHGO Planning Committee (Moderator)

Myrna Lichter (Moderator)

Better Care for our Glaucoma Patients
1 hour 30 minutes, 10:45 AM - 12:15 PM

Halifax Convention Centre - C1

Talk | Exposé

Jing Wang (Chair)

Rajiv Bindlish (Moderator)

Lesya Shuba (Moderator)

Pradeep Ramulu (Keynote speaker)

Carla Siegfried (Keynote speaker)

Anthony Khawaja (Keynote speaker)

Retina Surgical Advancements
1 hour 30 minutes, 10:45 AM - 12:15 PM

Halifax Convention Centre - C2

Talk | Exposé

Robert Gizicki (Moderator)

Lauren Dalvin (Keynote speaker)

Michael Ip (Keynote speaker)

Cynthia Qian (Moderator)

When Cataract and Cornea Intersect
1 hour 30 minutes, 10:45 AM - 12:15 PM

Halifax Convention Centre - 608/609

Talk | Exposé

Clara C. Chan (Moderator)

Irit Bahar (Keynote speaker)

Allan Slomovic (Moderator)

Alfred Basilious (Panelist)

Saama Sabeti (Panelist)

Bala Ambati (Keynote speaker)

Strabismus Playbook, The Long Game!
1 hour 30 minutes, 10:45 AM - 12:15 PM

Halifax Convention Centre - 603/604

Talk | Exposé

Kamiar Mireskandari (Moderator)

Stephen Kraft (Moderator)

Andrea Molinari (Keynote speaker)

12:15 PM
12:15 PM
Lunch in the Exhibition Hall
1 hour 15 minutes, 12:15 PM - 1:30 PM
President’s Luncheon (Invite Only)
1 hour 15 minutes, 12:15 PM - 1:30 PM

Halifax Convention Centre - Room 612-613

Lunch | Dîner

Colin Mann (Moderator)

1:30 PM
1:30 PM
Surgical Video Symposium
1 hour 30 minutes, 1:30 PM - 3:00 PM

Halifax Convention Centre - C1

Talk | Exposé

Joshua C. Teichman (Moderator)

Sonia N. Yeung (Moderator)

Kendall Donaldson (Keynote speaker)

Steven Safran (Keynote speaker)

New Concepts in Medical and Surgical Retina
1 hour 30 minutes, 1:30 PM - 3:00 PM

Halifax Convention Centre - C2

Talk | Exposé

Varun Chaudhary (Moderator)

Jason Noble (Moderator)

Michael Ip (Keynote speaker)

Ocular Regenerative Medicine
1 hour 30 minutes, 1:30 PM - 3:00 PM

Halifax Convention Centre - 608/609

Talk | Exposé

Allan Slomovic (Moderator)

Isabelle Brunette (Moderator)

Sophie Deng (Keynote speaker)

Paediatric Ophthalmology, Game Changers!
1 hour 30 minutes, 1:30 PM - 3:00 PM

Halifax Convention Centre - 603/604

Talk | Exposé

Kamiar Mireskandari (Moderator)

Yi Ning Strube, Queen's University (Moderator)

Stephanie Dotchin, (Moderator)

Andrea Molinari (Keynote speaker)

Halifax Convention Centre - 107

STC | CTC

Adam Muzychuk (Moderator)

3:00 PM
3:00 PM
Break in the Exhibition Hall
45 minutes, 3:00 PM - 3:45 PM
3:45 PM
3:45 PM

Halifax Convention Centre - C4

STC | CTC

Victor Penner (Moderator)

Ammar Kahn (Instructor)

Mathew Palakkamanil (Instructor)

Georges Durr (Instructor)

Marcelo Nicolela, Dalhousie University (Instructor)

Paul Harasymowycz (Instructor)

David Yan (Instructor)

Cataract II - Back in business!!
1 hour 30 minutes, 3:45 PM - 5:15 PM

Halifax Convention Centre - C1

Talk | Exposé

Joshua C. Teichman (Moderator)

Sonia N. Yeung (Moderator)

Kendall Donaldson (Keynote speaker)

Steven Safran (Keynote speaker)

New Concepts in Medical Retina
1 hour 30 minutes, 3:45 PM - 5:15 PM

Halifax Convention Centre - C2

Talk | Exposé

James Whelan (Moderator)

Arif Samad (Moderator)

Lauren Dalvin (Keynote speaker)

Best Practices in Vision Rehabilitation
1 hour 30 minutes, 3:45 PM - 5:15 PM

Halifax Convention Centre - 608/609

Talk | Exposé

Micah Luong (Moderator)

Marvi K. Cheema (Moderator)

Pradeep Ramulu (Keynote speaker)

Strabismus Playbook, The End Game!
1 hour 30 minutes, 3:45 PM - 5:15 PM

Halifax Convention Centre - 603/604

Talk | Exposé

Kamiar Mireskandari (Moderator)

Michael O'Connor, (Moderator)

Ian Clark, University of Manitoba (Moderator)

Andrea Molinari (Keynote speaker)